שאלת מחיר$$$

R e e f

New member
שאלת מחיר$$$

היום ביקרתי באתר של ZUSUKI USA וראיתי את המחירים. אבל מה שלא מסתדר לי זה הנתון הבא: מחיר GSX600R 8000$ מחיר DL1000 8900$ והמחירים בארץ הם: מחיר GSX600R 83000 מחיר DL1000 80000 אז או שאבניר מצליחים להביא את הDL1000 במחיר מדהים(
) או שהם עושים עלינו קופה ענקית בקניית ה GSX600R

כRובי

New member
הDL הוא כנראה טעות הקלדה..

קח את הGSXR , נניח שסוזוקי קונים אותו ב8000 דולר.. תמיר את זה לשקלים ותקבל לפי 4.7 : 37600 ש"ח.. עכשיו , תוסיף על זה 110 אחוז מס המוטל על כל רכב ואופנוע פרטיים הנכנסים לארץ (לא כולל קטנועים).. מה קיבלת? לי יצא 82000 ש"ח וזה עוד לפני עלויות הובלה , איחסון, פרסום ואיזה רווח קטן ליבואן כדי שבכלל יהיה לו "חשק" להביא את האופנוע לארץ..

טעות ענקית בחישוב

מחירון דילר בארה"ב גבוהה ב - 25% -20% מהמחיר שהיבואן בארה"ב מוכר לו(תלוי בכמות ההזמנה ובהיקף המכירות של כל דילר) ובסוף שנה הדילר אפילו מוריד 10% ב SALE ועדיין מרוויח. לגבי עופר אבניר לא נראה לי שהם קונים את האופנוע ביותר מ 6000 דולר על זה תוסיף 110% ותגיע ל 12600 $ שהם 60,000 ש'ח תוסיף הובלה של כמה מאות דולרים ועדיין הרווח נאה . וכמובן אחר כך חלקי חילוף טיפולים וכו וכו וכו..... אז תפסיקו לבכות על היבואנים יש להם הרבה חשק והם לא עושים לנו טובה הכל רק למטרת רווח.

טוב ויפה

הכל טוב ויפה, פיירבלייד ידידי, חוץ מהמחיר שנקבת - אם זה היה ככה מצבנו בארץ היה ה-ר-ב-ה יותר טוב. ההפרשים אינם כה גדולים. ובוא אגלה לך ולכולכם סוד - מצב היבואנים בכל הקשור לרווחים על אופנועי הספורט הגדולים והמודרניים הוא בכי רע. הרווח על אופנועים אלה אינו גדול בכלל והחלפים - נו, מה נתחיל פה סאגה של AFTER MARKET ואיך אנשים מקמבנים תיקונים ועושים הכל חוץ מהדבר האלמנטרי - קניית חלק מקורי ? העניין סבוך הרבה יותר מדיון אנונימי בפורום. הרי אף אחד לא יודע ב-א-מ-ת את המספרים....

WRROOOMM

New member
אתם אופטימיים משהו?

מסים הם בגובה 130% לרכב/אופנוע מארצות אירופה ,קנדה, ארה"ב, סקנדינביה ו-146% משאר המדינות שאין איתם הסכם מסחר, כלומר מיפן. ואחרי כל זה, בא יבואן ונותן לך סטירות בשקדים עם ה... שלו. פצצה של מדינה פה.

zataomm

New member
מכאן

כאן, בדיוק כאן. אא"כ ישנו הבדל במיסוי בין יבוא אישי ליבוא של היבואן (מה שלא נראה לי).

R e e f

New member
שאלה מס'2

OK אז יש מכס של 146% בואו וניקח דוגמא: GSX600R מחירו 8000$ + 146% = 19680$ בשקלים זה יוצא 92500 ש"ח
ואיפה מס קניה
ומע"מ
משהוא לא מסתדר לי או שאין סיכוי ליבוא אישי
כי בארץ מחירו 83000 ש"ח

WRROOOMM

New member
על גוגל שמעת? בעיקרון תכניס רק

"ורווווום-בית המכס העליון" ותקבל את כל המספרים. ואכן שכחתי להגיד שלא נראה לי יש הבדל בין יבוא אישי לבין מסחרי אבל אם אכן יש, אז יבואנים גונבים אותנו בגדול.

tn1000s

New member
ואם במחירים עסקינן....

כל דגמי 2003 היפנים באירופה ירדו ב500-1000 יורו סתם ככה מדיניות היבואנים כדי למכור יותר.... כמו בארץ

מחירים

מחירי היבואן אינם דומים למחירים לצרכן בארצות אחרות, מהטעם הפשוט שהיבואן קונה מהיצרן במחירים יותר זולים - לא תמיד מתואמים לפי מחירי השוק בארצות נאורות. ההבדלים באים מזה שלמחירים בחו"ל נכנס גם אלמנט שפה דיי מתעלמים ממנו: היצע וביקוש.

למעלה