שאלת מחזור ופוריות

דורין1984

New member
שאלת מחזור ופוריות ../images/Emo35.gif

שלום לכולם!
יש לי בעיה שמאז ומעולם הטרידה אותי וכיום לצערי הבעיה הזו הפכה למן אובססיה ואני לא מפסיקה לחשוב עליה...
מאז שקיבלתי מחזור (בגיל 14) הוא לא היה סדיר והיה מגיע אולי אחת לחצי שנה (באופן "ספונטני") בשלב מסוים הומלץ לי לקחת גלולות ע"מ להסדיר אותו. עד היום אני על גלולות (כיום אני בת 22) אומנם עם מס' הפסקות בהמלצות רופאת הנשים. מן הסתם, אם אישה לא מקבלת מחזור באופן טבעי הרי שהיא גם לא מבייצת, האם אני טועה? האם זה אומר שאני אתקשה להכנס להריון ? קרו לי כמה "פאשלות" שבן זוגי גמר בפנים בתקופות שלא הייתי על גלולות ולא בשימוש אמצעי מניעה אחרים ובכולם הבדיקות יצאו שליליות (למזלי!!!) אבל הדבר מעלה בי המון תהיות ובעיקר פחד גדול מכך שלהביא ילד יהיה מאוד קשה עבורי. אני לא נשואה ולא מתכננת להתחתן בשנים הקרובות אבל אני ובן זוגי חושבים על הפסקת גלולות גם כי זה מאוד מטריד אותי (אני חושבת שאם אפסיק עכשיו גופי אולי "יתנקה" ובעוד כמה שנים זה לא יקשה עליי כל כך...) וגם כי הוא מוכן להשתמש באמצעי הגנה אחרים... האם אני מוטרדת סתם...? בשבועות האחרונים המחשבה על כל הדברים האלו הפכה לממש אובססיה, אני לא מפסיקה לחשוב על זה...
, זה ממש מתיש. אגב, את השאלה שלי אני מפנה לא על "עיוור", הייתי אצל רופאים, נבדקתי והכל, הרופא שלי אמר לי שאם אני לא רוצה ילדים עכשיו אז אין ממש טעם לגרום למחזור שלי להופיע בעצמו (ללא גלולות) ושהתהליך הזה הוא בעצם טיפול פוריות, הוא אמר: "אם את לא רוצה ילדים אז מה הטעם לגרום לך לבייץ ולהיות פוריה?" אולי אני סתם מגזימה אבל לדעתי זוהי תשובה שמעט לוקה בחסר (וזה עוד במילים המעטות). אשמח לשמוע תגובות שיכולות להאיר לי ולו מעט את השטח...
רבה...

דר גולד

New member
תשובות

1.תחת גלולות אף אישה לא מבייצת גם אם היה לה מחזור סדיר טרם הגלולות. 2.לגבי קושי להרות, תלוי אם יש לך הפרעה הורמונלית שגרמה למחזור לא סדיר. 3.הפסקת גלולות לא מנקה את הגוף. נקיון משיגים רק ע"י מים וסבון. 4.לא ניתן להגדי האם תהיה לך בעיה להרות או לא, ברור מעל לכל ספק שגלולות לא גורמות לבעיות פריון. בכדי לברר את התשובה הדרך היחידה היא להפסיק גלולות ולראות מה קורה, אם אינך מתכננת בשלב זה הריון ניתן להמשיך בגלולות

למעלה