שאלת מזון

גן חיות

New member
שאלת מזון

קורה לפעמים שמגיע אלינו במקום המזונות הרגילים שאנחנו קונים לתוכים ולמכרסמים"אוכל מאושר" שיש בו כל מיני דברים כמו במבה ושלווה ועיגולים בצבע אדום, ירוק או כחול. היום, הילדים הגיעו בהיסטיריה כי האוגרת "ירוקה". יש לה ירוק על הפה, על כפות הרגליים הקדמיות ועל חלק מהפרווה. לקח כמה דקות עד שהבנו מאיפה הצבע. גם לתוכי קרה שהכלוב היה מלא אדום ולקח כמה דקות עד שהבנו שזה צבע מאכל מהגרגרים ה"מאושרים" ולא דם. השאלה: האם זה מסוכן לבעלי-החיים שלנו או סתם "לא הכי בריא"? ממש להקפיד לא לתת ולא להשתמש בזה או זה להמעיט בלבד

Sweet Fantasy

New member
"מועשר" התכוונת?

אוכל מועשר בדר'כ מכיל יותר זרעים וקטניות, ולפעמים גם "ויטמנים" (חראטה שיווקית) צבעוניים. הזרעים שמצופים בצבעי מאכל שאמורים להיות ויטמנים לא מזיקים. מה שכן, באוכל המועשר יש יותר מבחר וזה יותר טוב מסוג אחד בלבד, זה לפחות לגבי התוכים, אני מניחה שמדובר על דוחן ועל דוחן מועשר, דוחן מועשר יותר בריא. לגבי מכרסמים, אם אלו כופתיות וכופתיות מועשרות (עם כל מיני קטניות וכאלה) אין צורך בכל השטויות מסביב, הן לא בריאות ומיותרות לחלוטין, הכי בריא לתת למכרסמים את הכופתיות, ירק וזהו.

תוספת קטנה לגבי ציפורים

המזונות הכי טובים לציפורים הם דווקא אלה שעשויים מכופתיות. זה מאד עניין של חינוך, ותוכים שלא רגילים לאכול את זה יכולים לעשות סצנות, אבל הכופתיות האלה הן (כמובן כאשר הן מחברה סבירה) מאוזנות יותר ומכילות כן את תוספות הויטמינים החסרים פעמים רבות לתוכים. דוגמה טובה היא ויטמין A - כאשר הוא חסר בתזונה זה גורם למחלות כרוניות בדרכי הנשימה, וקשה מאד לטפל בזה כשמופיעים סימנים.

Sweet Fantasy

New member
צודק

אבל קשה מאוד להרגיל לכופתיות תוכים שלא הורגלו מגמילה, לכן לא התייחסתי לזה בכלל. אפשר להסתדר ללא הכופתיות עם תזונה נכון של פירות ירקות, מזון ביצים ועוד מקורות סידן ווטימנים אחרים. אני תמיד ממליצה על כופתיות לתוכים צעירים בשלבי גמילה או כאלה שעדיין מסוגלים ללמוד לאכול משהו אחר, בעיקר מוחתמים. ואני בספק אם בפינת חי יהיה זמן להקדיש בניסיון לגרום להם לאכול כופתיות שזה תהליך ארוך ולא פשוט וצריך להיות מאוד עיקבי. הלהקת תוכונים שלי למשל לא אוכלת כופתיות אבל התזונה שלהם מאוד עשירה והם בריאים, ניצוי מושלם, התרבות וכו'.. (לא שזה קשור תמיד, אבל גם) הנה חלק מהסלטים שהם מקבלים אצלי -

Sweet Fantasy

New member
חוגגים.

בתאבון

מזה מזה ? גם אני רוצה לאכול אצלך במסעדה ../images/Emo45.gif

שווה ביותר, רק חסרה לי הביצה הקשה והשעועית לסלט ניסואז

dani281

New member
../images/Emo13.gif אוכל קדימה אוכל

איזה יופי האוכל של החתולים אוכל זרעונים

למעלה