שאלת מזוודות

Aeiona

New member
שאלת מזוודות

שלום לכולם,

יש לי שאלה קטנה - אני עוברת לארה"ב באוגוסט יחד עם בעלי שמתחיל שם דוקטורט.
הלימודים יהיו במסצ'וסטס הקרה, ותהיתי אם יש למישהו ניסיון - מה לקחת איתנו במזוודות?? וכמה מזוודות לקחת? ואיזה גודל מומלץ? האם להתיחס למשקל?
מה ה-Must ועל מה כדאי לוותר?

יש לנו עכשיו דירה מלאה בדברים כמו כל משפחה ממוצעת, וכמובן שחבל לנו להשאיר את הכל מאחור ולקנות מחדש אבל הבנו שזה יותר זול ממשלוח במכולה של כל הדירה... מה גם שמוצרי החשמל לא מתאימים למתח שם...

אז בקיצור - מה להביא ומה לא להביא? (כמה בגדים להביא למשל, כי הרי להביא את כולם יגמר ב3-4 מזוודות...) מה עם אוכל? (למשל אבקות מרק או תבלינים?).

תודה רבה

אור302

New member
תביאו מינימום

הכול יש באמריקה, הרוב יותר זול. תביאו רק חפצים שיש להם ערך אישי ושנדרשים להתארגנות ראשונית. כמו כן, סביר כי תבואו לבקר מדי פעם ובכל ביקור כזה תוכלו להביא עוד. קחו את מספר המזוודות המירבי שמתאפשר. 2 לאדם, דומני, בטיסה בין לאומית. אל תשכחו שזה המטוס סוחב, לא אתם על הגב. תביאו את המינימום שנכנס במקסימום מזוודות אבל הימנעו, אם אפשר, במשלוח מכולה או דואר. שווה להביא לפטופ, עד שתקנו שם. לא שווה להביא אוכל, יש מזון אמריקאי ויש גם ישראלי בחלק מן המקומות.

F00D Is G00D

New member
תנסי לחשוב במונחי כמה שפחות ולא כמה שיותר

אין טעם להגר עם מכולה אם הולכים להישאר שם 3-4 שנים כנראה שעדיין הרבה הרבה יותר כלכלי לשכור דירנ מרוהטת ואולי אפילו לרהט בעצמכם (במיוחד אם תקנו-תמכרו הכל ביד שנייה)

לגבי בגדים. מה שמתאים לעונה הקרובה, ומה שעוד נכנס לעונה הבאה. אם יש לכם קרובי משפחה וחברים שנשארים בארץ. לפעמים הרבה יותר זול להכין בארץ חבילות ולשלוח אותם בדואר ולא לעלות איתם למטוס. (זה גם קצת יותר פרקטי מבחינת התנהלות בשדה תעופה וממנו).

אוכל לא חסר בחו"ל. אם כי לפעמים לוקח זמן לאתר את הטעמים המוכרים. ולפעמים זה דווקא לטובה ללמוד טעמים חדשים. כמה לקחת ? זה תלוי בכם. אני יצאתי לפני חצי שנה וכבר יש לי בארון דברים פגי תוקף :-\ ככה שבהחלט לא צריך להגזים.

GeJuFan

New member
דברים אוכל אין צורך

יש באיזור בוסטון מספר חנויות שמוכרות אוכל ישראלי, הבוסטונאים של הפורום והקומונה ידעו לנווט אותכם.
כן תביאו בגדים, ממליצה לעשות עכשיו סדר בארון ולהתחיל לחלק. החורף בניו-אנגלנד הוא קר יותר מבארץ, אבל עדיין לא הייתי מוותרת על בגדי החורף שיש לכם, הם מאד מועילים הן בחורף והן בסתיו ובאביב. הקיץ בניו-אינגלנד יותר דומה לסוף החורף תחילת האביב בישראל, כשלקראת סופו הוא כבר דומה לזה שבארץ.

אישית, אני הבאתי איתי את כל הבגדים שלי וחלק מהנעליים מהארץ, רובם עדיין בשימוש ולהן נוספו עוד דברים שקניתי כאן.

Philip Jr

New member
תשובה

אהלן,

אנחנו עברנו שנה שעברה, גם לאיזור קר יחסית.

טסנו עם חברה שעוד איפשרה שתי מזוודות לאדם ללא תוספת תשלום, ולקחנו גם כבודת יד. לא עברנו את המשקל המותר, אני לא רואה ברירה אלא להתייחס לכך.. הנהלים לא גמישים במיוחד ברוב החברות, ולכן שקלנו את המזוודות בבית עם משקל למזוודות.

טיפ ראשון - תבדקו מה מותר להביא, ותיזהרו מאד לא להכניס דברים אסורים.

טיפ שני - אם "חבל לכם להשאיר מאחור" כי יש לחפץ מסוים ערך סנטימנטלי רב, תביאו אותו (במגבלות ההגיון והמשקל..). אם אין למשהו ערך סנטמנטלי תמיד אפשר לשלוח בדואר, או להשאיר אצל הורים/אחים/חברים או לתרום ולעשות מצווה על הדרך.

טיפ שלישי - תעשו סדר בכל הבגדים והחפצים ותפרידו דברים למכירה, דברים למשפחה וחברים ודברים לתרומה. תיפטרו מכל מה שרק אפשר..

טיפ רביעי - אין טעם להביא כלי מיטה, מגבות ויותר מדי בגדים. יש הכל בארה"ב, ביותר זול ודברים שמתאימים למידות והסטנדרטים האמריקאיים. כנ"ל לגבי מוצרי חשמל פרט למחשבים/טאבלטים/טלפונים שבטח תרצו אם הם לא ישנים.

טיפ חמישי - במיוחד בבוסטון ואפילו בעיר קטנה בהרבה כמו שלנו יש מאכלים "ישראלים", כולל אבקת מרק, במבה, ביסלי, קרמבו, ושאר דברים.. אין טעם להביא בעיניי.

אחרי שתגיעו לבטח תתארגנו על הדברים הבסיסיים לחדר השינה, ניקיון, אמבטיה וכדומה וכמובן מעט אחר כך ביגוד חורף לקראת התקופה הקרה.. במיוחד מעיל טוב, מגפיים, כובעים/כפפות, גרביים עבות.. דברים שאין ממש בארץ. לאט לאט עם הזמן הבית נהיה "בית", הכל תופס צורה וקונים את כל מה שצריך, והרבה הרבה יותר.. רק אל תמלאו את המרתף בשטויות

בהצלחה!

אם המעבר הוא לדוקטורט של כמה שנים

לדעתי לא כדאי לקחת הרבה דברים.
בגדים ונעליים רק לעונה שבה את עוברת ולעונת המעבר שאחרי - בגדי חורף של ממש תקנו שם.
דברים בעלי ערך סנטימנטלי, אפשר לקחת. אבל את רוב הדברים השימושיים יהיה יותר זול לקנות בארה"ב מאשר להטיס מישראל (כמה מזוודות בכלל חברת תעופה מאפשרת לך לקחת איתך? חלק מאפשרות שתי מזוודות אבל חלק מאפשרות רק אחת בימינו...).
אוכל אין צורך להביא... יש מספיק אוכל בארה"ב
ובערים גדולות עם ריכוזי ישראלים גדולים בדרך כלל יש להשיג כל מיני מוצרים ישראליים (לא הכל כמובן, אבל מספיק בשביל להשביע את הגעגוע, בדרך כלל).

גברת בץ

New member
קחו כמה שאתם יכולים ולא תמצאו לו תחליף בקלות

אנחנו שילמנו עוד 70 דולר למזוודה לכל אחד (כולל להורים שלי שהגיעו שבוע אחרינו עם שתי מזוודות שלנו), כך שהגענו עם שמונה מזוודות - לעומת השלוש שהגיעו לנו. מבחינתנו זה היה שווה את העלות הנוספת. האמת שחלק מזה עשינו בשובר נוסע מתמיד.

בכל מקרה אין ברירה אלא להתייחס למשקל, כי גם על משקל עודף משלמים, ולכן מזוודה ענקית היא לא תמיד יתרון.

לגבי מכולה, הדעה הרווחת היא שאם אין מישהו אחר שמממן אותה, זה לא כדאי כלכלית. מה שכן כדאי אולי, זה לשלוח כמה דברים בארגזים בדואר ים (אין בכיוון ההפוך לצערי, אבל אפשרי מישראל לארה"ב) - ספרים, בגדים שלא תצטרכו לחודשים הראשונים וכו'.

לגבי בגדים - תבינו מה אתם באמת לובשים, מה תלבשו פה, ואל תסחבו בגדים או נעליים שלא לבשתם בשנתיים האחרונות. סביר להניח שבכל מקרה תצטרכו מעילים חדשים, אבל המעילים שיש לכם יהיו טובים לעונות המעבר.

מה המאסט? תשאלו את עצמכם. פוסום2 סיפר פעם שהם שלחו ספה שנתנה להם הרגשה של בית. לי היה חשוב להביא ספרי בישול. כל אחד ומה שעושה לו טוב - ואי אפשר למצוא פה בקלות.

אבקות מרק או תבלינים לא הייתי לוקחת, כי אני חושבת שתוכלי למצוא פה הכל.

בהצלחה!

אריאדנה

New member
הדיעה המקובלת היא להביא מינימום, אבל משלוח

ארגזים של 20 ק"ג דרך הים הוא זול, ויש דברים שזול יותר לשלוח בצורה כזאת מאשר לקנות מחדש. אני שלחתי 6 ארגזים של ספרים, ובדיעבד הייתי שולחת עוד ארגז עם כלי מטבח, עוד ארגז עם מצעים ומגבות ועוד כמה ארגזים של בגדים, נעליים ואקססוריז. העלות של ההצטיידות הראשונית גבוהה מאוד גם בלי לקנות דברים שאתם יכולים לשלוח ומשכורת דוקטורנט היא די נמוכה (וממילא יהיה מספיק על מה להוציא כסף - רהיטים, ביגוד חורף וכד'). אז אלא אם כן באתם עם עתודות גבוהות להצטיידות ראשונית, מה שאפשר לשלוח דרך הים הייתי שולחת. לא ריהוט, כמובן, אבל טקסטילים וכלי מטבח וכאלו.

למעלה