שאלת מוצץ

inb10

New member
שאלת מוצץ

קצת רקע... הבת שלי התפתחה די מהר מבחינה מוטורית, היא בלי טיטולים מגיל שנה ועשר (היום היא בת שנתיים וחצי), היא מבינה הכל, יש לה אוצר מילים רחב, הבעיה היא שהיא לא מדברת ברור, ככל הנראה בגלל המוצץ שתקוע לה בפה :)... אני מתלבטת אם עכשיו זה הזמן להפריד אותה ממנו. לפני שאח שלה נולד (לפני כמעט חצי שנה) היא הסכימה להוציא אותו יותר בקלות מאשר עכשיו, אני מרגישה שהיא עדיין צריכה אותו, אבל זה פוגע לה בהיגוי של המילים, מה אתן אומרות, מניסיונכן?

כדי לבדוק עם קלנאית תקשורת

האם יש קשר בין דיבור לקוי למוצץ והאם כדי להכנס למאבק נגד המוצץ בגלל זה. בגדול אם את רוצה להתחיל את תהליך הפרידה מהמוצץ אני הייתי עושה את זה בהדרגה ונותנת למוצץ הרבה זמנים שבו הוא "ישן" ולא בתוך הפה. נגיד שהולכים לגן המוצץ נשאר לישון בבית. או שמותר להיות עם מוצץ רק במיטה וככה אם היא רוצה אותו באמצע היום היא הולכת לחדר וחוזרת (כמובן שבעזרתך) לשחק בחדר אחר בלי המוצץ. לאט לאט יהיה לה פחות צורך בו. המוצץ הוא מקוטר של נחמה בשבילה וצריך למצוא חלופות והרבה הסחת דעת כדי שהיא לא תחזור עליו. בהצלחה

דיא

New member
מוכר

אצלנו זה גם עניין של גבולות. כך שאני מבקשת ממנה, או רומזת לה, להוציא את המוצץ כשהיא מדברת, ומבהירה לה שאני רוצה להבין אותה. לאחר שאיבדה כ-10 מוצצים, הם הפכו לאמצעי הרגעה שהיא צריכה לבקש. אם היא לא מבקשת מפורשות, הוא לא בהישג יד. אצלנו זה עובד. מסכימה עם נגה אור שכדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת. אולי אצל בתך זה משמעותי והיא תוכל להנחות מה רצוי לעשות. בהצלחה

inb10

New member
מוצץ

אני מנסה לגרום לה להוציא אותו וגם בגן מנסים (ומצליחים יותר ממני...), הגננת שלה טוענת שזו לא בעית דיבור זה בגלל המוצץ. חמותי שעובדת בקופ"ח כללית שאלה את הקלינאיות תקשורת אצלה במרפאה והתשובה שהיא קיבלה זה שבודקים דברים כאלה רק מגיל ארבע, נראה לי קצת מוזר... בכל אופן יש לנו תור לטיפת חלב בסוף החודש בקשר לנושא הזה.

למעלה