הבנתי שזה תלוי במקום שבו עושים מעקב
אני הייתי במעקב בקופ"ח (מאוחדת), ולמרות שהוגדר כ"הריון בסיכון", לא דובר בכלל על מוניטור עד שבוע 30+. מסיבות שונות של מקצועיות רפואית שלא היו קשורות למוניטור כלל ועיקר, עברתי למעקב הריון בסיכון באסף הרופא, ושם עשו משבוע 32, שזה השבוע הראשון שהגעתי לשם, אבל ראיתי שם בנות גם בשבוע 28~ שעשו להן, כך שאפשר כנראה גם קודם, תלוי מה הרופא ממליץ. אני זוכרת שלרותוש, שבאשפוז בלניאדו זמן ארווווך, נאמר שם שיעשו לה כשיגיע הרגע הנכון, ולדעתי זה קרה אחרי שבוע 30~, כי לפני כן היא שאלה כמה פעמים ואמרו לה שזה מוקדם מדי... מסקנה- בכל מקום הנוהל משתנה, אבל לרוב מתחילים לעשות סביב שבוע 30 +/-. מה בודקים- שמים עלייך 3 מתמרים, 1 לכל עובר ועוד אחד בשבילך. בעוברים מנסים בעצם למדוד דופק ולעשות עליו מעקב, וזו הסיבה העיקרית שמסרבים לעשות מוניטור בשבועות המוקדמים- לעוברים יש עדיין הרבה מקום יחסית, הם נוטים להסתובב הרבה, ו"בורחים" כל הזמן מהמתמר, ונאבד האות הנמדד, לכן זה הרבה פעמים לא יעיל. אצלך בעצם בודקים נוכחות פעילות רחמית או בלשון פשוטה- אם יש צירים בעוצמה כזו או אחרת. רואים גרף של 3 המדידות באופן רציף לפחות 20 דקות, לפעמים גם 30-40, תלוי מה הממצאים ותלוי כמה רצוף מצליחים חתפוס את 2 העוברים (לרוב, לפחות 1 מהם "בורח" להם בשלב כזה או אחר...). בהתחלה זה מאוד מרגש, לשמוע את הפעימות של הפצפונים, אבל השכיבה הזו בלי תנועה חצי שעה די מתישה ומעיקה לטעמי, אבל אולי זה בגלל ההיפר שלי