שאלת מונחים

Crazy Rc

New member
שאלת מונחים

אנשים, כמה פעמים שמעתי פה בפורום על "מחלות ילדות" מה הכוונה באימרה הזאת?? ודבר שני...מה זה צמיג רדיאלי, מה שונה בו מצמיג רגיל תודה מראש...

dw2322

New member
תשובה

מחלות ילדות אלו פגמים שונים ברכב שתוכנן לא מכבר. לעיתים המפעל לא בדק היטב את אמינות המכללים השונים, וקורה שיש קצת דפקטים. לאחר זמן מה (חודשים או שנים), ריבוי תקלות ברכיב כזה או אחר גורם ליצרן לתקנו, וכך נפתרות חלק ממחלות הילדות. אישית, זו הסיבה מדוע אני הייתי נמנע מלקנות רכב בשנתו הראשונה, על מנת לא להוות שפן נסיונות (אם כי זה לא מחוייב המציאות, איציק העיר לי בעבר כי באימפרזה93 למשל מותקן מנוע הלגאסי, ששווק החל מ-90). לגבי הצמיג, אם אינני טועה, מדובר בצמיג ללא פנימית (כלומר, באופניים הצמיג אינו כזה).

חיים_K

New member
צמיג רדיאלי

צמיג ללא פנימית הוא טיובלס, אין לזה קשר לרדיאלי. רדיאלי ודיאגוני הם כינויים לשני סוגי מבנה שונים של שכבות הגומי בצמיג. הצמיג מורכב ממספר שכבות שבנויות מסיבי פלדה או חומר פלסטי (ניילו, פוליאסטר, ריאון) מצופים בגומי. בצמיג דיאגונלי דופן הצמיג וסוליית הצמיג (החלק שנוגע בכביש) בנויים מאותן שכבת גומי, שמונחות אחת על השניה בכיוונים אלכסוניים, מכאן הכינוי דיאגונלי. בצמיג רדיאלי ישנן שכבות נפרדות לדופן ושכבות פרדות לסוליה שמונחות מעל שכבות הדופן. בצורה כזאת אפשר להפריד טוב יותר בין התפקידים של הדופן (שיכוך זעזועים ועמידות בפיתול) לבין התפקידים של הסוליה (פיזור עומס, עמידות בתקרים, פינוי מים). היתרון היחידי של צמיג דיאגונלי הוא עמידות טובה יותר בפנצ´רים בדופן הצמיג, כי היא עבה יותר. זאת הסיבה שעדיין משתמשים בצמיגים כאלה ברכבי עבודה ורכבים חלאיים מסויימים. במכוניות פרטיות משתמשים רק ברדיאליים החל משנות ה- 60 או ה- 70.

dw2322

New member
תודה על התיקון

מכל מלמדי השכלתי
להשכלה כללית, מהי, בערך, התפלגות הצמיגים עם/בלי פנימית כיום?

fazer

New member
רוב המכוניות היום...

(בעצם כל המכוניות שאני מכיר) מגיעות עם צמיגי טיובלס - ואני מדבר על מכוניות נוסעים. קצרה ידיעתי בכל הנוגע לרכבים כבדים-חקלאיים. גם רוב האופנועים (אם 2 גלגלים מדברים אליך) מגיעים עם טיובלס, אם כי לרוכבי השטח יש נטיה להכניס פנימית לצמיג...אני רוכב כביש, אז אל תשאל אותי למה, כי זה כבר יערב את דעתי על רוכבי השטח (אבל לדעתי זה קשור לשרידות הגבוה יותר של צמיגים עם פנימית בתנאים שבהם הם רוכבים).

גרמי

New member
לכל רוכבי השטח יש פנימית

וזאת בגלל שהג´אנט שלהם הוא ג´אנט עם שפיצים, והחיבור של השפיצים לג´אנט לא מאפשר אטימה. למיטב ידיעתי הפנימית לא יכול למנוע פנצ´רים, אבל מה שכן - קל יותר וזול יותר להחליף או לתקן פנימית מאשר צמיג.

fazer

New member
יש גם שפיצים טיובלס....

למיטב ידיעתי, אבל קיבלתי את התיקון, אני עוד זוכר מימי הבי אמ אקס הרחוקים כמה קל להחליף פנימית (יחסית...יחסית...)

fazer

New member
צמיגים רדיאליים

אני לא המומחה הגדול בפורום לגומי, אז נא לקחת את התשובה שלי בערבון מוגבל. כעקרון מתחת לגומי של הצמיג יש שכבות נוספות של רצועות פלדה (לדעתי זה נראה כמו רשת של סיבי פלדה), אשר שזורים זה בזה. בצמיגים לא רדיאליים הרשתות האלו שזורות בזויות שונות אחת לשניה, בעוד שבצמיגים רדיאליים השכבות סדורות שתי וערב, ב90 מעלות אחת לשניה, שכבה אחת בכיון סיבוב הצמיג ("לאורך הצמיג"), ושכבה שניה לרוחב הצמיג. מבנה זה גורם (למיטב זכרוני) לפחות חיכוך בין השכבות בזמן תנועת הצמיג, ולכן לפחות חום שמופק כתוצאה מחיכוך שכבות המתכת זו בזו (וכנראה שיש עוד כמה יתרונות). בכל המכוניות החדשות המשווקות היום מותקנים צמיגים רדיאליים. צמיגים שאין בהם פנימית נקראים צמיגי טיובלס (ובעברית: tubeless), והם נבלים מצמיגים עם פנימית ב...פנימית שאינה קיימת בטיובלס. צמיגי טיובלס בנויים כך שהם מחזיקים את האויר בחלל שבין הצמיג לחישוק, בעוד שבצמיגים עם פנימית הפנימית עושה את העבודה של החזקת האויר. סעו בזהירות, וזכרו...חור בגומי הביא אותנו לעולם, וחור בגומי יכול להוציא אותנו מכאן... ושיהיה לכולנו שבוע טוב יותר מזה שהיה.

Ferrari

New member
צמיג לא צמיג

כמו שאמר חברי המלומד (בואנה אתה נראה פנצרמכר), הצמיגים שונים אחד מהשני בהרבה דברים.. אבל בוא לא נשכח כי מה שבאמת שומר עלינו מלהיות מרוחים על איזה עמוד או קיר בטון, כשחברת זק"א מקלפת את השאריות שלנו מהם בדרך לאבו קביר, זהו בעצם הכוחות הפיזיקלאים שנמצאים תמיד שם ולא משנה איזה צמיד נשים אם נסע מהר מדי גם אנחנו נעלם! תשמרו על עצמיכם! שלא יבוא יום ושוטר יעמוד על פתח ביתנו.

למעלה