שאלת מגדריות...

שאלת מגדריות...

לדעתכם ,עד כמה נפוץ עולם השליטה, אפילו בין אדם לעצמו ובפנטזיות במגזרים השונים,
לדוגמא המגזר הערבי\ דתי?
האם החינוך היותר נוקשה לכאורה והחיים היותר מוכתבים
באותו המגזר יגרמו דווקא שם ליותר גברים\ נשים לרצות להתנסות או שמע ההיפך?

A לוןA

New member
בקהילות סגורות

הפחד מ"מה יגידו" והשיקול החברתי הם דבר עוצמתי ביותר
אני מכיר מישהי שגרה בשכונה דתיה (כיפות סרוגות וכאלו, אפילו לא חרדית)- הפחד שלה שמישהו יגלה שהיא מאוננת רחמנא לצלן- היא היתה רואה סירטוני פורנו רק ללא קול, במחשב האישי (לא זה של הבית) כשכל הדלתות החלונות והתריסים בבית מוגפים כאילו בחוץ משתוללת אחותה של קטרינה.

במצב הזה לדעתי- גם הפנטזיות נחנקות. לתחושתי בקהילה- אפילו הוירטואלית- יחסם של הדתיים למשל הוא קטן מיחסם באוכלוסיה (למרות שמדי פעם יש גם)

gaya36

New member
מבחינת הגיון

למה שירצו להתנסות במשהו שהם לא מכירים או לחילופין שהם חושבים שזה משהו שאסור להפתח ולהסתקרן בגינו?
מצד שני, למרות שאני לא שייכת לאחד מהמגדרים שציינת. בילדותי, לא ראיתי את הוריי למשל עד לגירושים המכוערים שלהם אפילו מתנשקים אז שלא לומר מדברים בפתיחות על מיניות,אינטימיות,אהבה ובכל זאת קיימת בי הסקרנות ובכלל השונות משניהם (ולא רק במיניות). כך שאין לי תשובה ברורה.....

UltraL

New member
אלימות, לא בדסמ

זה מה שתמצאי במגזר הערבי.

יש דתיים בבדסמ, אם תבואי למאנץ' הירושלמי תפגשי אותם.
ירושלים עיר מיוחדת ומפתיע.

G מאסטר

New member
הפתעת אותי

במיגזר החרדי הייתי בטוח שזה מוקצה..
אם הגבר למשל יציע או ינסה עם האישה חסרת הנסיון..היא תיבהל ותיברח לאימא שלה. ואם חלילה היא תציע סשן כזה..הוא יגרור אותה לרבנות.
מפתיע..אבל אשמח לראות ולהגיע אם יסתדר לי מבחינת הלו"ז.

UltraL

New member
דתיים ואחד חרדי

יש דתיים שמאמינים במיניות כחלק אינטגראלי ביהדות.
"עונג שבת" יכול להיות מעניין.

והיה גם איש חרדי אחד. והבנתי שיש גם נשים בקהילה שלו בעיניין.

G מאסטר

New member
מיניות וינילית זה ברור..לא ?

עונג שבת ופרו ורבו..זה סתם התרבות לשמה.
לא קורא לזה מיניות ולא סקס..
התכוונתי יותר בכיוון שלנו..של העולם הזה..הבדסמ.
זה מה שהפתיע.

UltraL

New member
ואז לוקחים את זה עוד צעד

והגיעו גברים עם כיפה וגברים ונשים שומרים שבת וכשרות.

על מיניות ויהדות

היהדות בניגות לדתות אחרות הינה הרבה יותר מתירנית ממה שנראה כלפי חוץ.
אף שעם השנים המוסרניות הקפואה של הקתוליות והקיצוניות המוסלמית החלו לחדור לתוך היהדות בדרכים שונות.

סקירה של התלמוד וקריאה נכונה / נבונה של הטקסטים מביאה תמונה של יהדות מתקדמת ונאורה.

"אבל אמרו חכמים אין הלכה כיוחנן בן דהבאי אלא כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה משל לבשר הבא מבית הטבח רצה לאכלו במלח אוכלו צלי אוכלו מבושל אוכלו שלוק אוכלו וכן דג הבא מבית הצייד אמר אמימר מאן מלאכי השרת רבנן דאי תימא מלאכי השרת ממש אמאי אמר רבי יוחנן אין הלכה כיוחנן בן דהבאי הא אינהו בקיאי בצורת הולד טפי ואמאי קרו להו מלאכי השרת דמצייני כמלאכי השרת ההיא דאתאי לקמיה דרבי אמרה לו רבי ערכתי לו שלחן והפכו אמר לה בתי תורה התירתך ואני מה אעשה ליך" (גמרא מסכת נדרים דף כ עמוד ב)
כלומר, היהדות מקבלת בברכה את כל מגוון המשחקים שבני זוג עושים אחד עם השני בהסכמה.
(מאד בדס"מי מצדם)
בעבר נתקלתי גם בסיפור מעניין על רב ששוחח עם בתו טרם נישואיה שם הקוד לדגדגן שלה היה אבן חן כלשהי, והוא השתמש באבן כמשל בהסבריו ליתו ען מין מיניות ועונג.

ובמאמר מוסגר, היהדות שאני מכירה ואוהבת, רחוקה אלפי מילין ממה שאנחנו רואים היום מסביב, אבל היא קיימת חיה ובועטת עדין, חבל רק שאין היום מספיק מובילים רוחניים שיחזירו אותה למקורות היפים שלה

UltraL

New member
ובהרבה רבדים אחרים גם

הקיצוניות ביהדות מנסה לחפות על רדידות רוחנית
הלכות "חופר באף" ונשות טאליבן.

זה משכיר לי מקרה של חרדי מניו יורק שפגשתי ב-1998 , הוא היה
מהנדס תקשורת, היה לו חברה קטנה ולא סמך על תעודות כשרות
של מסעדות בהרצליה פיתוח.
לא קיבל אגורה מי אף ממשלה ואף רב לא אמר לו איך לנהל את את החיים.

מסכימה איתך

גם העסקנות הפוליטית ורדיפת ההון שחדרו לכל פינה,
גם להן יש יד לא קטנה בנזק העצום שמתרחש ביהדות.

A לוןA

New member
דווקא ההלכה הזו אינה מדברת על הסכמה, להיפך

"אבל אמרו חכמים אין הלכה כיוחנן בן דהבאי"- למה?
בתחילת העמוד אומר יוחנן בן דהבאי שנגלה לו מפי מלאכי השרת מדוע נולדים תינוקות עם מומים (אם זה מעניין אתכם- צולעים בגלל אנאלי, אילמים בגלל אוראלי, חרשים בגלל דיבור תוך כדי ועיוורים כי מסתכלים "באותו מקום")
אמרו החכמים- אין הלכה כיוחנן בן דהבאי, אלא כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה (ולא מדובר פה בהסכמה, להפך)

והגדילו לעשות- שבסוף הציטוט מגיעה אחת לרב ומתלוננת שבעלה רוצה לשגלה באנאלי, והיא מבקשת עליו שיאסור זאת- אמר לה "בתי תורה התירתך ואני מה אעשה ליך"
זאת אומרת- שלפחות ע"פ ההלכה הזו, האישה נטולת זכות וטו בכלל ("משל לבשר הבא מבית הטבח רצה לאכלו במלח? -אוכלו. צלי? -אוכלו. מבושל? -אוכלו. שלוק? -אוכלו"
מי שמע על נתח בשר שהתנגד לצורת בישולו?)

ישנן הלכות אחרות שמדברות על רצון האישה ועינוגה. זו מדברת רק על פתיחות מינית- ולאשה כאן אין פתחון פה.

בקשר ליתר- מסכים לחלוטין. היהדות כפי שאני קורא אותה בכתובים ומכיר מהבית הייתה דת פתוחה, נאורה מתקדמת ומתמודדת עם אתגרים ולא כפי שהיא מוצגת היום- כדת של קמעות, עובדי אלילים, רדיפת שררה וממון. דת סגורה ומסוגרת, פחדנית וחשוכה.

מוניאמר

New member
השינוי בדרך.

התורה והיהדות נכנסו לקיפאון כדי לשמור על עצמם.

אני רואה אנשים וזרמים שבהתממשם, יחוללו שינוי ויחזירו את היהדות לכל רבדי חיינו, כשהיא עכשווית, מותאמת לזמן ומותאמת לנו.

הדבר הכי חשוב הוא שכאשר יוקם בע"ה בית המקדש, יבוטלו בתי הכנסת ורוב התפילות...

liki20

New member
אני אתייחס רק לשורה התחתונה

אני לא בקיאה מספיק כדי להתייחס לשאר הדברים שכתבת.

כמוך, גם אני חושבת שיש ביהדות המון דברים טובים ויפים, על כבוד האדם, כבוד ודאגה לחלש ועוד ועוד ועוד. לא סתם מערכת המשפט בארץ מבוססת על עקרונות שונים ביהדות.
בהרגשה שלי, יש היום המון אנשים שמנצלים את הדת כדי לצבור כוח- פוליטי, כלכלי וכו'. ומנצלים את היהדות כך שתהפוך להיות גטו

למעלה