שאלת לימוד תכנות

kity02

New member
שאלת לימוד תכנות

האם יש עדיפות ברורה ללימוד תואר בתכנות -מחשבים? או שגם המסלולים להכשרה מקצתועית טובים לכדי להינכנס לשוק? אני בת 30, מעוניינת בהסבה. יש לי גישה למחשב, אבל לא למדתי רשמית שום דבר בתחום עד היום. בודקת את האופציות לגבי תכנות. יש הרבה מסלולים שמציעים במכללות למיניהם לימודי אחר הצהריים של שנה וחצי, פעמיים בשבוע, לקבלת תעודת הסמכה של מיקרוסופט,)MCAD) כולל כל הבסיסי של תכנות. לימודי תואר, אני מבינה שלוקחים 4 שנים. השאלה אם זה לא יותר מדי בשבילי לבזבז עכשיו ארבע שנים בלימודים מלאים,] בגיל, ומה קורה כשיוצאי לשוק לאחר 4 שנים - האם יש דברים שכבר ישנים?

inbal76

New member
בשוק יש היום עדיפות גדולה

לבוגרי תואר (במדעי המחשב או הנדסת תוכנה). לגבי נושאים שמתיישנים, זה לא משנה כי התואר הוא ברובו תיאורטי ורוב ההכשרה שהוא נותן אינה "מעשית". את הפרקטיקה והטכנולוגיות החדשות לומדים לבד או תוך כדי עבודה אח"כ. נ.ב. תואר במדעי המחשב הוא ברוב המוסדות 3 שנים.

skyit

New member
גם אני במצב הזה

סיימתי תואר ורוצה הסבה.. אני הולכת בכיוון קורס מקצועי.. האם את אקדמאית?

skyit

New member
האמת התכוונתי לkity02 ../images/Emo9.gif

מכיוון שהיא מתלבטת ניסיתי לתת לה עצה ממישהי שעברה את אותה הדרך-לכן שאלתי. אבל תנקס על התשובה בכל אופן:)

kity02

New member
אין ליתואר

נראה לי בגיל 30 קצת לא מתאים לשרוף עוד 3-4 שנים על תואר. הכוונה היא להכנס לשוק העעבודה מוקדם ככל האפשר. השאלה אם לימודי המכללות מספיקים לצורך זה?

nitzanabu

New member
לפי דעתי

אז ככה, תואר יגדיל את הסיכויים שלך להתקבל לעבודה,וגם ידע תאורטי רחב, מבחינת ידע מעשי, קורס מקצועי יתן לך יותר כלים(תלוי בקורס עצמו והמכללה) אם יהיה לך מזל יקבלו אותך לעבודה, הרבה מאוד תלוי ברצון שלך ורמת הידע אחרי הלימודים.

skyit

New member
אני אגיד לך מה..

לצערי היום יש עדיפות לבעלי תארים, אבל אם את עושה הסבה, לדעתי מן ההכרח שיהיה לך תואר אקדמי, לאו דווקא במדעי המחשב. אפילו תחום עם כמה מקצועות חופפים כמו מתמטיקה/כלכלה..היום תואר זה חובה. שיהיה בהצלחה בכל מקרה!

kity02

New member
יש לי תואר ראשון בחינוך ומתמטיקה.

ואולי זה יעזור לי גם..

nitzanabu

New member
אם יש לך תואר ראשון במתמטיקה

הסיפור שונה לגמרי. אין שום צורך שתעשי תואר במדעי המחשב, תילמדי קורס מקצועי בתיכנות. מתמטיקה ותיכנות הולכים מצויין ביחד(וגם יהיה לך יותר קל בלימודי התיכנות)

למעלה