שאלת לילה טוב

queenieo

New member
שאלת לילה טוב

איך ומתי מלמדים תינוק להרדם במיטה שלו (ולא על אמא)?

ליאתיש

New member
תלוי בכם.

יש כאלה שמהיום הראשון. יש מגיל מבוגר יותר. הטענה היא שככל שמחכים, הדפוסים משתרשים יותר, ואז קשה יותר להפסיק את זה.

../images/Emo41.gifבדיוק על זה באתי לשאול../images/Emo41.gif

אני ילדתי ביום ראשון ומאז שחזרנו הבית אחרי כל הנקה הוא רוצה לישון עליי וכמובן שהפיטמה שלי תיהיה בפיו. יש בחדרינו את העריסה שלו ששם הוא אמור לישון אבל בגלל שהוא רוצה רק פיטמה אז אני מעבירה אותו איתי למיטה. אני מרגילה אותו וזה אסור. מה אפשר לעשות? איך אני ארגיל אותו לישון עם מוצץ? הוא יכול לבכות שעתיים בלי לחקת מוצץ העיקר שאני אכניס לו את הפיטמה שלי. האם מישהי נתקלה בזה? ואיך אתן התמודדתן עם זה? זה ממש מעייף אותי וכמובן מכאיב לי

ניקי ב

New member
הוא רק הגיע לעולם

אין הרגלים בגיל הזה, הוא צריך להרגיש אותך כמה שיותר. אין סיבה לתת לו לבכות שעתיים לא בגיל הזה ובשום גיל. אם הציצי מרגיע אותו תתני לו. מידי פעם תציעי מוצץ. תיהי סבלנית.

queenieo

New member
ככה אני חשבתי

אבל עכשיו היא כבר כמעט בת חודש, ויש לי תחושה שהיא כן מתחילה לפתח הרגלים. אני עדיין לא יודעת מה לעשות ואיך.

5 סיגלי

New member
אצלי הילד היתרגל שמנדנדים אותו ...

או בעגלה בחוץ או בבית בנדנדה היום הוא בן 10 חודשים ומתחיל לישון לבד אי יודעת דבר אחד שאף לרגע שהיה זקוק לי לא עזבתי אותו אם רצה על הידיים זה היה בסדר מצידי ולאט לאט זה מיסתדר מעצמו בבקשה תמשיכו לתת להם את החוף והאהבה שבכם הם עדיין זקוקים לזה ותזכרו דבר אחד היום אולי ליפעמים קשה ומעייף אבל הם גודלים כול כך מהר ועוד נדגעגע לזה מנסיון אישי סיגלי

galizoe

New member
אצלי מגיל אפס, גם כשנרדמה עלי

באוכל, לפני ההנחה במיטה הייתי מרימה אותה לשניה קצת אנכית באויר + נשיקה על הלחי, כך שתמצמץ קצת כשאני מניחה אותה ותקלוט את המיטה=להרדם. ש'יחרט לה בזכרון' הדבר האחרון שרואים לפני השינה זה לא אמא אלא המיטה... לא יודעת אם 'זה עבד' או שהילדה שלי פשוט מלאכית אבל מעולם לא היו לנו בעיות שינה והרדמות. עד היום (שנתיים+5) אחרי הסיפור ישר ראש על הכרית.

לא באמת שעתיים

אלה רק רציתי להראות הגזמה נראה לך שאני אתן לו לבכות שעתיים?
כשהוא בוכה 2 שניות יוצא לי הלב

POOH*

New member
למה אסור?

גיא ישנה איתנו מהיום שנולדה ואח שלה עוד חודשיים יצטרף גם הוא למיטה המשפחתית. כך שזה לא אוסר לישון ביחד רק צריך להחליט אם זה מתאים לכם ואם כן להקפיד על כמה כללי בטיחות. חוץ מזה לא נראה לי שבגיל כזה קטן אפשר להתחיל באיזשהו הרגלים. הטענה היא שהרגלים מתחילים בגיל 3-4 חוד'. מוצץ מומלץ לתת רק אחרי 6 שבועות במידה ואת מניקה כדי למנוע בילבול פטמות. אבל אני אישית בניגוד להמלצות נתתי קודם כי פשוט ראיתי שהיא מאד זקוקה למשהו למצוץ ולא רציתי להיות מוצץ כל היום. אז כשראיתי שההנקה הולכת בסדר התחלנול לתת מוצץ. רק לקחת בחשבון שבהתחלה הם מנסים לירוק את המוצץ וצריך להחזיק להם אותו בפה עד שהם לומדים להחזיק לבד [זה לוקח קצת זמן כי בגיל הזה זהאינסטינקט שלהם הוא לדחוף החוצה כל דבר שלא יוצא ממנו אוכל..]. אנחנו פשוט נתנו כל פעם קצת והחזקנו לה בפה.. עד השיא למדה להחזיק אותו בעצמה. מקווה שקצת עזרתי.. POOH

Rpink

New member
אותו דבר אצלי עד היום

והיא כבר בת 3 חודשים. זה דיי מייאש

Solfej

New member
../images/Emo26.gifמקווה שהתשובה תעזור

יש ערוץ בטלויזיה שנקרא "הורים"-->ממליצה בחום!!! ובכל התוכניות שקשורות להורות יש המון דרכים וספקולציות שונות,חוץ מלגבי 3 החודשים הראשונים בהם כמעט פה אחד כל המומחים טוענים שאין דבר כזה פינוק יתר...אם התינוק אוהב להרדם על הידיים,או עם ציצי-תנו לו-הוא צריך את זה עכשיו. לגבי גיל יותר מתקדם חלקם ממליץ על שיטת "הרם והורד" שזהו בעצם תהליך למידה לתינוק להרדם לבד במיטתו שבו משכיבים אותו במיטה ,ובכל פעם כשהוא בוכה מרימים אותו ,מחבקים(לא מנדנדים או מדברים)ומחזירים למיטה וככה ממשיכים עד שנירדם(ביומיים הראשונים לוקח משהו כמו שעתיים). אני אומנם לא מיעצת מניסיון (עדיין בהריון)אבל לפי מה ששמעתי מחברות ,זה מאוד עוזר. מקווה שעזרתי ובהצלחה.

אני "לימדתי" בגיל 7-8 חודשים.

וממש בהדרגה. ועוד דבר שמאוד עוזר זה המעון/משפחתון.

לימיצ

New member
ליבי לימדה אותנו..

יום אחד בגיל 8-9-10 חודשים לא זוכרת בדיוק, היא ממש נאבקה איתי כשניסיתי לנדנד אותה לפני השינה. וככה מתוך ייאוש, אמרתי לה, "אוקיי, את בועטת ככה, בואי תשכבי במיטה שלך".. שמתי אותה במיטה ותך דקה היא נרדמה
זה לא אוחר שהיום לפעמים (נדיר מאד , אגב), בגיל שנה ו5 חודשים) לא נחמד לה עלי, אבל זה מארררר נדיר.

האמת...זה משהו שהתעקשתי עליו

מגיל 0 לירי אף פעם לא נרדמה עלי למעט סתם ככה באמצע היום כשאנחנו בשעת פינוק... לקח לי הרבה זמן ללמד אותה להירדם לבד במיטה ועשיתי את זה עם הרבה ליטופים ושכיבה של שעות במיטה שליד המיטה שלה... רק עכשיו בגיל 9 חודשים היא הפנימה... כיום אני מקלחת אותה...מאכילה...מכניסה למיטה...מדליקה פנס קסם...ויוצאת מהחדר... ולהפתעתי היא נרדמת... אבל זאת הייתה מלחמה ארוכה ולפעמים קצת מתסכלת...לשמחתי העקשנות כנראה משתלמת

lilend

New member
אנחנו עשינו את זה בהדרגה

בסביבות גיל ארבעה חודשים. זה בא די ממנה, כלומר היא לא ידעה להירדם לבד במיטה אבל מצד שני היא לא נרדמה גם עלינו, היה לה צפוף ולא נוח להירדם בידיים שלנו. לגבי הרגלים ובעיקר הרגלי שינה, אחד הדברים שלמדתי זה שההרגלים האלו משתנים כל הזמן. כל נושא השינה הוא מאוד דינמי ובהרבה מקרים כל "הרגל" כזה נשמר לתקופות זמן לא ארוכות במיוחד.

למעלה