שאלת לחות

ללוש 15

New member
שאלת לחות

הייתי היום עם נחש שלי בבית החיות (קניתי לו עכברים).דיברתי עם המוכר ושאלתי אותו כל מיני שאלות ובקיצור הגענו לסוג מצע. הוא הציע לי מין מצע שלי עלי קוקוס או משהו כזה(מישהו מכיר?)הבעיה היא שיש למצע הרבה מאוד לחות...כשאני מכניס את היד רטוב בפנים חבל על הזמן. שמתי עיתון ומעל זה את המצע והכמות קצת ירדה(העיתון ספג חלק). הבנתי שלחות לא טובה לנחש,מה אתם אומרים???להוציא את זה?

נשמע לי שאתה טועה רעה

מה שהוא מתאר נשמע כמו שבבי עץ קוקוס ולא "כבול קוקוס". אכן השבבי עץ קוקוס שמגיעים בשקים הם במצב די לח ובהרבה מקרים מלאים בכל מני ברחשים, לכן רצוי שתייבש את זה בשמש, פשוט תפזר על מגש ותן לזה להתייבש. עם מזג האוויר שיש לנו בימים האחרונים זה יקח כמה שעות. קינגים זה נחשים שצריכים לחות נמוכה יחסית ולכן לא מומלץ להשתמש במצע לך בשבילם, ולא אין שום צורך בשום מצב לרסס אותם פעם ביום. וכבול קוקוס זה מצע גרוע מאוד לנחשים, הוא נכנס להם לפה וכשהוא נרטב הוא גם נשאר רטוב דבר שכמו שציינת עלול לגרום לבעיות עור קשות אבל לא בהכרח לריקבון פה. דשא סינטטי או נייר זה המצעים הכי נוחים לניקוי וגם הכי זולים בטווח הארוך אבל פחות יפים ממצע טבעי. רק תקפיד שהמצע של הנחש שלך ינוקה ויוחלף לעיתי קרובות. בהצלחה

dinamic

New member
אני הייתי מציע לך...

שעד שהחבר'ה הרציניים ישיבו לך על זה (כי אני לא שמעתי על מצע קוקוס) תשים לו נייר סופג כמצע, אני חושב שזה המצע הנוח והטוב ביותר שתוכל למצוא (רק לא הכי דקורטיבי)

T0M3R

New member
זה תלוי איזה נחש זה...

כעיקרון אני ממליץ על כבול קוקוס, אם זה נחש כגון קינג / מילק / כרכן אתה משאיר אותו יבש ומרסס פעם ביום. אם זה נחש כגון פיתון / בואה אתה משאיר אותו לח

ללוש 15

New member
מה ז"א ...

תשאיר אותו יבש ותרסס? איך אני מייבש אותו מלכתחילה? זה בא רטוב רצח

salingre

New member
כדי לייבש אותו

אל תרסס עד שהוא יבש...אחר כך תרסס פעם ביום נ.ב חשבתי שזה בא ייבש לי היה כזה וזה בא אלי כמו בלוק שצריך להרטיב...

T0M3R

New member
תשאיר לו אותו...

תחכה שהתייבש ואז תרסס פעם ביום קצת

obb

New member
לדעתי,לקינג אין צורך..

קינג הוא לא נחש בעייתי מבחינת לחות שדורש אחוזי לחות גבוהים ביחס ללחות שקיימת בארץ . לכן אני מציע לך שלקינג תשים מצעים נוחים יותר כמו עיתון דשא סינטטי וכו אלא אם כן אתה נעול על זה מבחינה אסתטית. לנחשים שדורשים לחות גבוה נוהגים לשים מצע כזה כי הוא שומר על הלחות ממש טוב..

ללוש 15

New member
מה שאני רוצה לדעת וחשוב

מבחינתי זה :האם הלחות הגבוהה תגרום לנחש לפתח בעיות עור(זיהומים,שלפוחיות)

salingre

New member
לחות גבוהה מידי

עלולה לגרום לריקבון פה וזה מצב לא נעים לנחש וגם לבעלים (ואני מדבר וניסיון) כמו כן זה גם יכל לגרום לריקבון קשקשים-ותחילה של ריקבון קשקשים מופיע בשלפוחיות...

T0M3R

New member
לא...

תיתן לכבול להתייבש ותשאיר אותו יבש, מן הסתם אם הוא יבש אז הלחות נמוכה ולא יכול לקרות כלום.

למעלה