שאלת כשרות..

ג שם

New member
שאלת כשרות..

אתחיל בהבהרה: אני לא דתיה, לא שומרת מצוות. אבל בכל זאת יש לי לפעמים שאלות- ואשמח אם אוכל להתייעץ לגביהן עמכם. חלק מחברי דתיים. למרות חוסר ההסכמה בינינו בכל הקשור לקיום מצוות, אנחנו חברים לעבודה, ונפגשים גם בשעות אחה"צ עם הילדים וכו'. מכיוון שכך, יש בביתי כלים חד פעמיים, בהם אני מגישה מזון קנוי לאורחים. לפני שבוע הבת שלהם חפצה לאכול ביצה קשה שהיא ראתה במקרר. הסיטואציה היתה לא כל כך נעימה: עד אז, אם הילדה היתה בביתינו בזמן ארוחת הערב, תמיד הקפדנו שיהיו גבינות, מעדני חלב וכו', ואף פעם לא מזון מבושל. אמה התלבטה באם הביצה הקשה מותרת לביתה באכילה, שכן אולי משום קליפתה אין זה משנה באיזה סיר התבשלה. ומעבר לכך, אני צמחונית ומעולם לא נכנס בשר לביתי.הסיר תוצרת הארץ. האם במקרה כזה מותר יהיה לילדה לאכול את הביצה הקשה? אם התשובה חיובית, אוכל להעשיר את מזונה אצלנו גם בביצים קשות.. תודה, גשם.

BaaMan

New member
אם בשר לא נכנס לפתח ביתך

בס"ד ולא קיים אצלך מושג כזה "בשרי" אם כן מותר לילדה לאכול את הביצה הקשה. חשוב לציין שאינני פוסק.אבל אני חושב שעניין זה הוא עניין של הגיון פשוט ותו לא.

ג שם

New member
אני לא בטוחה

שכן על פי אותו הגיון, היא יכולה לאכול אצלי מבלי כל חשש, כל דבר מאכל. האמנם?

saintgermain

New member
כשרות ?

זו רק ביצה !!! הילדה לא בקשה לאכול בשר וחלב את יכולה להיות רגועה אין קשר בכלל אם לא נכנס בשר אלייך הבייתה הכל דפוסי חשיבה מוטעים שאנשים מתחנכים עלייהם אור ואהבה תמיד

ג שם

New member
2:0 לטובת הביצה,

האחד בנימוק שהמטבח בעצם חלבי, והשניה בנימוק שזו סתם ביצה. אז על פי אותו העקרון, אני יכולה להכין להם אוכל מבושל בביתי? אפשר להתקדם לפשטידה, מרק או חביתה? או שלא הבנתי כלום.

asaf2000

New member
רגע רגע לא כל כך מהר

קודם כל אני מציע לפנות לפורום 'לשאול את הרב'. דבר שני יכול להיות מלא בעיות עם דם בביצים, אם הביצה נתבשלה בכלי בשרי בן יומו היא הופכת להיות בשרית ואז אי אפשר לאכול איתה מוצרי חלב וכן להפך אם היא נתבשלה בכלי חלבי. אם בישלו בכלי קודם לכן בשר וחלב אז אסור לבשל בכלי הזה. ובטח יכולות להיות עוד מיליון בעיות שאני לא חושב עליהם וכדאי להתיעץ עם רב פוסק.

asaf2000

New member
אווווופס ../images/Emo9.gif

אנחנו כבר בפורום שאל את הרב...לא שמתי לב כי גלשתי בפורום אחר במקביל. אז נחכה לתשובת הרב.

BaaMan

New member
לא נכנס אליה בשר הביתה

בס"ד אין מצב שהביצה תתבשל בסיר בשרי

asaf2000

New member
וואלה?

ואם הסיר תוצרת חוץ צריך להגעיל אותו במים רותחים. וחוץ מזה אני לא חושב על בעיה נוספת אם אין בשר בבית...

saintgermain

New member
ידידי המלומד

אותה גברת אמרה שהסיר תוצרת הארץ שבוע טוב ומבורך

asaf2000

New member
אני לא מלומד

וכנראה לא קראתי את ההודעה בעיון רק את התגובות, סורי.

ג שם

New member
אוכל..

בעיקר ירקות, גם קטניות. אני מניחה שאם בביתי יש מוצרי חלב,אז אולי גם הם נכנסו לסירים, אם כי לא זכור לי שום דבר ספציפי. עוד דבר, שאני לא יודעת אם קשור או לא, את הכלים החדשים שלנו אנחנו לוקחים לטבילה בים (נו, טוב, למקווה לא אגיע..). למרות שלאורחים אנחנו מגישים בכלים חד פעמים, חשבנו שזה שווה את המאמץ כדי שהם לא יחששו, או סתם שתהיה אוירה פחות טעונה סביב הנושא. תודה על כל התשובות.

ג שם

New member
אה, לא ממש

הכל התחיל מזה שקשה לחתוך פומלה בסכין חד פעמית.. אבל זה סיפור אחר.

לא הייתי ממליץ לשנות את ....

הסטטוס קוו הקיים, מכמה וכמה טעמים. את אינך שומרת על כשרות, וממילא מתבשלים בכלים שלך דברים שאינם ראוים לאוכלי כשר. כגון: ירקות טבל, וקטניות לא ברורים. ולכן עדיף להשאר במצב בו שומרי הכשרות יאכלו אוכל קנוי בלבד. ברכה והצלחה.

ג שם

New member
תודה על התגובה

האמת- חליק, זוהי רק ביצה. באמת אפשר לוותר. אבל- אמאל'ה! ממה בא הרעיון שאני אוכלת קטניות לא ברורים? בחיי שאין בהם חיות, ומייד הולכת לבדוק מהם היקרות המפחידים ששמת לי בצלחת.

למעלה