שאלת כשרות !

eidan888

New member
שאלת כשרות !../images/Emo92.gif

שלום רב, יש לי שאלה בנוגע לכשרות סוכריות טופי- קניתי סוכריות טופי באריזה גדולה כזו, ועל האריזה היה הכשר (לא בד"ץ אלא הכשר רגיל ) , ועל הסוכריות הטופי הבודדות שבפנים-היה רק את לוגו החברה ולא הופיע סמל הכשרות עליהן. 1). האם מותר לי לאכול סוכריות אלו? 2).אשמח לנימוק והסבר לתשובה הניתנת. תודה רבה.
 

dafosh

New member
מותר

מכוון,שלא תמיד יש חותמת על מאכלים בודדים שבאים באריזות,הכי חשוב שיהיה כשרות וזה לא מחייב שיהיה גם על העטיפות הבודדות וגם על האריזה עצמה (ככה איך שאני יודעת, שהייתה לי חברה חרידית וכשהיינו קונות אז היא הייתה מבקשת מהמוכר את האריזה לראות את הכשרות)
 

אופירA

New member
מנהל
עדיף שלא לאכול סוכריות בכשרות שאינה מהדרין

אבל אם אתה נוהג לאכול כשרות רבנות ואינך מקפיד על מהדרין, לסוכריות יש כשרות רבנות גם אם לא כתוב עליהן כלום, כיוון שכתוב על העטיפה. הסיבה שעדיף שלא לאכול מאכלים בכשרות רגילה, אלא רק בכשרות מהדרין (של מערכות כשרות מהדרין מוכרות, ולא סתם מהדרין שכתוב על העטיפה ללא חותמת של מערכת כשרות פרטית מהדרין), היא שמוצרי מזון מורכבים מחומרי גלם בסיסיים שאיננו מעלים בדעתנו כלל על קיומם, מאין יובאו וממה הם עשויים, וכן מוספים להם תמציות מאכל, חומרים משמרים ועוד המון מרכיבים שכל אחד מהם צריך השגחה של כשרות. מערכות הכשרות של הרבנות אינן בנויות להשגחה כה מסיבית מסיבות של חוק, תקציב וכו', ועל כן ראוי להקפיד ולאכול כשרות מהדרין ע"י מערכות הכשרות המהדרין המוכרות לציבור. כעיקרון, הכי עדיף לא לסמוך על שום מערכת כשרות, כי טעויות יכולות ליפול בכל מערכת כשרות, וכי איננו מכירים בפועל את אנשיהן של שום מערכת כשרות. אבל זה לא מעשי לייצר הכל בידיים, ולכן אם סומכים, עדיף לסמוך על מערכות שהציבור מכיר. כעיקרון, כשרות רבנות זה כשר, רק שיש כ"כ הרבה בעיות ומכשלות, שיש הרבה מצבים שלא נשאר כמעט כלום מהכשרות... וכיוון שאי אפשר לדעת מתי מתרחשים מצבים אלו ומתי לא, עדיף להימנע ככל האפשר מהסתמכות על מערכות כשרות אלה (שהחוק מחייב אותן לתת כשרות למוצרי המזון גם נגד רצונן).
 
למעלה