שאלת כוריגון

שאלת כוריגון

שלום לכולכן. תכננתי להצטרף אליכן רשמית בשבוע הבא, במהלכו אני אמורה להתחיל טיפולים (זריקות + הזרעה). בינתיים צצה שאלה, כך שאני מקדימה את הצטרפותי... בשלושת החודשים האחרונים עברתי בדיקות שונות (פרופיל הורמונלי, מעקב זקיקים), כשמהלכן לא קיבלתי שום טיפול למעט זריקת כוריגון שבוע לאחר הביוץ לצורך תמיכה (בשל כתמים חומים שמתחילים להופיע בערך שבוע אחרי הביוץ). היום אני ביום ה-26 למחזור, כשאת זריקת הכוריגון (5000) קיבלתי ביום ה-20. משעות אחר הצהריים אני מרגישה דקירות (בדומה לכאבי ביוץ) בשחלה אשר בייצה החודש. שאלתי הינה האם כאבים אלה יכולים להצביע על קיומה של ציסטה ? כלומר, האם כוריגון כשלעצמו (ללא כל טיפול אחר) יכול לגרום לזה ? (לפני כמה שנים טופלתי באיקאקלומין ופיתחתי ציסטות גדולות. משום מה התחושה נראית לי דומה
). מה דעתכן ? האם עליי לפנות לרופא (הכאב אינו קבוע אלא בא והולך, אך הוא בהחלט שם...)? בתודה מראש

תמר27

New member
אהלן רוצקי פוצקי ../images/Emo140.gif

אז ככה, גם אנחנו חשבמו שתצטרפי רק בשבוע הבא, ולכן השטיח האדום בדיוק בכביסה, והשלט המקושט עוד לא תלוי... ההסכם הוא כזה : לשבוע הבא תדאגי לקבל בטא חיובית ולא להצטרף, ואני אדאג להכין את השלט המקושט למסיבת הפרידה מאיתנו
מצטערת שלא יכולה לענות לך לגבי השאלה (קצת פילוסופית השאלה, לא ?!) אולי זה בכלל כאבי השתרשות ?
שמחה להיות הראשונה לקבל את פנייך, וכשאת יוצאת - תראי לי את הדרך החוצה, בסדר ?! אני תועה במבוך הזה כבר יותר מדי זמן...
שתודיע רק הודעות שמחות

תודה, תמר../images/Emo20.gif

בשמחה הייתי מצטרפת ישר לפורום האחר, אבל כנראה שזה לא הולך לקרות.... באמתחתי צוואר רחם לאחר קוניזציה (בשל ממצא טרום ממאיר) וזו ככל הנראה הסיבה לאי קליטת הריון. בשל כך החל מהחודש הקרוב אני עולה על מסלול "עוקף צוואר רחם" (הזרעה) ומקווה לטוב. כרגע הסיכוי להריון טבעי הוא לא מציאה...
השאלה שלי לא היתה פילוסופית... שאלתי אם בשל זריקת כוריגון אחת, ללא כל טיפול להשריית ביוץ, יכולה להווצר ציסטה (כאמור אני 6 ימים לאחר זריקת הכוריגון). אם לא - ממה יכולים לנבוע הכאבים והאם עליי לדאוג ?? בכל אופן, תודה על קבלת הפנים החמה
.

בולה101

New member
קוניזציה והריון

סליחה על ההתפרצות. גם אני עברתי קוניזציה בצואר הרחם C.I.N דרגה 3. מה הקשר בין זה ובין סיכויי הכניסה להריון????? אני כבר בהזרעה החמישית ומחכה למכשפה ביום ה- 29

היי בולה

אין על מה להתנצל, השאלה במקום. גם בהסטוריה שלי CIN 2-3. אנסה להסביר את הקשר בין צוואר הרחם לקליטת הריון. על צוואר הרחם מצויות בלוטות שמפרישות את הריר הצווארי לקראת הביוץ ובמהלכו. הקוניזציה עלולה לפגוע באותן בלוטות וכפועל יוצא מכך יש מיעוט הפרשות או שאיכותן נפגעת. ההפרשה הזו הינה בעלת חשיבות בתהליך ההפריה. למיטב הבנתי הריר הצווארי מסייע לתנועת הזרעונים ושומר על חיותם. קוניזציה לא בהכרח פוגעת באפשרות כניסה להריון. אגב, אחרי הקוניזציה הצלחתי להרות באופן טבעי (הגם שלקח לי 3 שנים והייתי כבר בטיפולים). לאחרונה עברנו בדיקות שונות ומשונות וכולן תקינות. הרופא מניח, לפיכך, שההסבר לאי קליטת הריון נעוץ בצוואר הרחם הבעייתי. לדבריו "אם זה נראה כמו תרנגול ועושה קוקוריקו - זה בטח תרנגול...". כלומר, הואיל ושאר הדברים תקינים, הוא לא רואה אותנו כ"בלתי מוסברים" אלא מעדיף להטפל לצוואר הרחם. להגדרה הזו אין משמעות רבה כי הפתרון נעוץ בעקיפת צוואר הרחם (הזרעה) וזה ממילא המסלול הרגיל בטפולי פריון. מקווה שהצלחתי להרגיעך. בפירוש אין הכרח שקוניזציה תפגע בסיכויי קליטת הריון, וגם אם כן - הפתרון הוא הזרעה. מאחלת לך בהצלחה.

בולה101

New member
כנראה שגם אצלי זה תרנגול../images/Emo7.gif

והוא עושה הרבה קוקוריקוווווו. ביום ה - 32 - אתמול - לאחר שהבטחתי לעצמי לא לטפח תקוות (הייתי בטוחה שהפעם זה זה) המכשפה הגיעה. וזו ההזרעה החמישית שנכשלה. מיותר לספר איך התרסקתי. במשך שלושת הימים לפני פחדתי להביט לאסלה שמא היא תהיה שם. והיא היתה.אז היום דברתי עם הפרופסור המטפל שלי בהדסה עין כרם פרופ' סימון שהוא מנהל המחלקה I.V.F שהחליט לעבור לשלב ההפריה. אני בת 37 נשואה שנתיים ומאד חוששת מכך. קראתי את הדברים הנאמרים בפורום ולמרות החיזוקים והתמיכה הרבה מכולן אני חוששת מהסיכויים להרות בכלל ומהמעבר לתהליך ההפריה בפרט. אני לא ממש יודעת על התהליך אבל אני מקווה שבפגישה שלי איתו ביום שלישי הקרוב אהיה יותר חכמה וחזקה. תודה על העידוד ובהצלחה

נרי כ

New member
כן, לי הכוריגון עשה את זה.

נפיחות וקצת כאב בשחלה הנכונה. אם זה כואב מאוד, אל תהססי לפנות לרופא, זה טעון בדיקה. וכמו שתמר אומרת: לא נכעס עליך אם תחליטי לעזוב אותנו לטובת פורום הריון. ממתינות להודעתך השמחה.

bapi

New member
אולי בכלל לא תצטרכי להצטרף ../images/Emo8.gif

אבל אם את כבר כאן ברוכה הבאה
אני כבר מזמן הפסקתי להתייחס לכאבים בכל פעם התחושות משתנות ואני מעדיפה להתעלם
מה שלא מתעלמים ממנו זו בטא חיובית
בכל אופן אם את מוטרדת אולי כדאי ללכת לרופא ל US רק בכדי להסיר דאגה
בהצלחה

תודה על התשובות, למרות שקיוויתי

לשמוע שאין חשש לציסטה.... ותודה, כמובן, על קבלת הפנים החמה.

נרי כ

New member
רוצקי - לא סביר שזו ציסטה.

זה מה שהתכוונתי לכתוב לך קודם. סביר להניח שהכאבים הם סתם תופעת לוואי של הכוריגון, בלי ציסטה. אם כי אי אפשר כמובן לשלול כלום...

blessed

New member
הי רוצקי!

כמובן שאין לי מושג לגבי שאלתך אבל ברוכה הבאה!!

ellieg

New member
ברוכה הבאה

גם עם זה לזמן קצר. נראה לי שחלקנו חוששים לתת דעה רפואית בגלל שאנחנו לא, אבל על פניו אם זה היה קורא לי לא הייתי חוששת שזה ציסטה (בתנאי שאת לא פוליציסטית). תשתי המון ותהיי עם היד על הדופק. אם הכאבים בלתי נסבלים תלכי לרופא. אבל לרובני הכוריגון מגרה את השחלות ויש כאבים למיניהם.

chompi1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לא יכולה לומר בוודאות, אבל לא נראה לי שזריקת כוריגון אחת לתמיכה היא זו שתגרום לציסטות. אבל אף פעם אי אפשר לדעת, ולכן כדאי לבדוק. בכל אופן, מצטרפת לכל השאר, ומאחלת לך שלא תצטרכי להצטרף שבוע הבא... בנתיים, ברוכה הבאה!

למעלה