שאלת כווית שמש

שאלת כווית שמש

היי, אני מקווה שתוכלו לעזור לי. שמי אנה ואני בת 20. לפני שבוע הייתי בים וברוב טיפשותי התשזפתי מאוד (התשמשתי במקדם הגנה אך רק פעם אחת). וכתוצאה מכך העור שלי בגב, בטן ורגליים היה נורא נורא נורא אדום. בגב העור מתקלף לי וזה עובר, אבל ברגל עדיין נשארו כתמים אדומים שלא עוברים. (הם מגרדים). מה עליי לעשות? לחכות שזה יעבור? להמשיך למרוח את המשחה ביאפין שרכשתי בסופר פארם? תודה רבה לכולם!

טישרט

New member
הגנה מהשמש

על הצד הרפואי בשאלתך יענה לך הרופא המוסמך אבל ..... נכון שקרם הגנה היה מגן עליך מפני כוויות השמש הנוראיות שאת מתארת ובאמת חבל שנמרחת רק פעם אחת. אבל דעי שקרם הגנה לא מגן מפני נזקי שמש מצטברים ובעיקר מסרטן העור. מנסיוני המר אני ממליצה לך לא להיות בשמש כל כך הרבה ובפרט לא בשעות המסוכנות ואם כבר ים ושמש אז לא רק עם קרם הגנה. יש היום מבחר אופנתי של בגדים מסנני קרינה שבניגוד לקרם הגנה חוסמים את קרני השמש המסרטנות. אפשר למצוא חולצות כובעים וגם בגדי ים . אני שולחת לך קישור ובבקשה מנהלי הפורום על תמחקו זה חשוב לכולם !!! הגנה מהשמש

כווית שמש, החומר טרולמין.

שלום רב קודם כל הרשי לי תיקון קטן - אני חס על השפה העברית אשר עוברת כאן התעללות יום יומית העור שלך היה מאד אדום ולא נורא אדום. היות שאיני רואה במה מדובר אני מתקשה לייעץ אפשרות אחת לתסמין של גרד ואדם הינו כוויה מעט עמוקה יותר אשר טרם נרפאה וכחלק מתהליך הריפוי גורמת לך לתחושת עקצוץ וגרד אפשרות שניה היא למשל תגובה אלרגית לאחר מריחת הביאפין. קרם ביאפן נמכר כחומר הרגעה לאחר כוויות. החומר הפעיל בתוכה הינו טרולמין-סליצילט. לחומר זה פעילות של מסנן קרינה. פעילות אחרת היא יכולת מסוימת לגרום לאנסטזיה מקומית קלה מאד (הרדמה מקומית) ומכאן השימוש המסחרי הנ"ל תוארו מקרים של דלקת אלרגית למגע לאחר המריחה בו. אני מציע כי תפסיקי את השימוש בקרם הנ"ל או במשהו אחר ותתני לזמן לעשות את שלו . בברכה,

למעלה