שאלת כדאיות...

שאלת כדאיות...

הכנתי מוצר זהה בכמות מסוימת, יש הבדלים קטנים בין הפריטים במיוחד בצבעים, אבל בסה"כ המוצר הוא אותו מוצר... ההתלבטות שלי היא האם להעלות את כל הפריטים ברשומה אחת ולאפשר לקונים הפוטנציאליים פשוט לבחור את הצבע הרצוי להם ולחדש את הרשימה בכל פעם שפריט אחד ימכר...(זה עשוי לחסוך זמן העלאת מוצרים ועלות של עמלה לאטסי)... או להעלות כל אחד מהפריטים כמוצר נפרד (שיגזול זמן ועמלה, אבל "יגדיל, את כמות הפריטים שלי בחנות)... הצעות? תובנות? תודה

אורן ג

New member
שאלה של מתחיל...

מה המשמעות שיש למספר הפריטים בחנות? אם יש לנו מעט או הרבה פריטים בחנות, איך זה משפיע? בתודה מראש

תגובה של window shopper

אני לא מוכרת באטסי ואני למעשה לא כ"כ פעילה חוץ מאשר גלישה בחנויות אטסי לפעמים, אז התשובה שלי היא מהמותן - אם יש מעט פריטים בחנות זה גורם לי לתהות, ובד"כ משאר הדברים כאשר הרושם הוא "חנות חדשה" זה קצת יותר מרתיע. כלומר, נניח שהגעתי למסקנה שאני רוצה לקנות משהו מסוים ואני גולשת בחנויות ומשווה מוצרים שונים, אם יש יותר מוצרים בחנות מסוימת זה גורם לי להרגיש יותר בטוחה עם הקנייה. זה לא רציונלי, אני יודעת, אבל זה מה שקורה בפועל.

אורן ג

New member
תודה רבה....

התחושה שלך, גם כאחת שמסתובבת בין החנויות, מאוד חשובה לי....

אם יורשה לי...

זו לא חשיבה קצת מוטעית? כלומר, חלק מהיוצרים המוכרים באטסי, אינם עושים זאת כעבודה ראשית. לחלקם יש "עבודות יום במשרה מלאה" שלא משאירות להם הרבה זמן ליצור עבור החנות... אני יכולה לומר על עצמי למשל, שאני אמנם איני עובדת ביום, אבל יש לי ילד מיוחד והאנרגיות שאני משקיעה בטיפול בו הן כמעט כמו משרה מלאה, מה שלא משאיר לי זמן פיזי ליצירה ולפעמים גם לא זמן רגשי...בנוסף, אני פרפקציוניסטית ולכן לוקח לי יותר זמן ליצור כל דבר מאשר לאחרים למשל... אני מניחה שיש עוד סיבות למה ליוצרים מסוימים יש מספר מועט של פריטים בחנות וזה לא קשור לטיב החנות, הפריטים או אמינות הבעלים שלה... מנסיון שלי עם קניה בחנויות מהסוג הזה, נתקלתי גם בבעלי חנויות עם המון מוצרים בחנות, אבל אפס יחסי אנוש או רצון אמיתי להתחשב בלקוח...כך שזה לא תמיד אינדיקציה... אבל, טוב לשמוע דעת קונה...אולי החשיבה שלי היא המוטעית

לדעתי לעלות עוד פריטים

משתי סיבות, קודם כל כמות הפריטים, זה בהחלט שיקול חשוב! לי יש מעט פריטים בחנות כ-20 בממוצע ומאד הייתי רוצה להכפיל את הכמות. יותר מבחר, יותר רושם, יותר סיכוי לעלות בחיפוש, לקוחות נשארים יותר זמן בחנות וכד'.... אבל סיבה חשובה לא פחות היא שאני אישית לא כ"כ אוהבת לקנות מוצרים שדורשים ממני תקשורת עם המוכר, כל מיני כאלה שצריך לבקש צבע או דוגמא מסויימת. לי באופן אישי אין בעיה עם תקשורת במייל או במסרים ולא קשה לי להתנסח באנגלית אבל זה עדיין מעצבן, תארי לך שיש כאלה שכן מתקשים בזה אז בכלל... אם יש הבדלים בצבעים זה בהחלט מצדיק רשומות נפרדות.

לא התכוונתי להעביר ביקורת שלילית

אני חושבת שאני קצת יותר ביקורתית מהלקוח הרגיל ואני יודעת שכדי להחליט באמת בצורה טובה אני צריכה להסתכל בפידבק ולהתרשם מהדברים שנכתבים על המוצרים וכו' וכו' ואם יש מוצר שאני רוצה לא מעניין אותי אם הוא היחיד בחנות או לא, וברור לי שגם לחנות עם מיליון פריטים יכול להיות שירות לקוחות גרוע, פשוט ניסיתי לשתף אתכם באינסטינקטים החייתיים שלי :) כלומר אם אני מתעלמת מהחלק הרציונלי של המוח שלי, משהו בחנות עם מעט פריטים פשוט גורם לי להרגיש קצת פחות בנוח ובמצב שבו יש לי פחות או יותר אותו מוצר ואותו מחיר, קיימת אצלי העדפה "רגשית" (בהיעדר ביטוי אחר כרגע) לחנות עם יותר פריטים ועם עיצוב מושקע.

זה בסדר ../images/Emo13.gif

לא לקחתי את זה כביקורת שלילית (ואני מתנצלת אם זה הובן כך מהתגובה שלי)... חשוב לשמוע מלקוחות פוטנציאליים איך עובדת החשיבה שלהם בכל הקשור בקניית המוצרים שלנו... סתם חשבתי לשתף באיך זה נראה מהצד שלי...ולתת נקודת מבט נוספת לחשיבה של הלקוח... תודה לך

בתכל'ס, הסיבה למיעוט הפריטים לא משנה

גם לי יש מעט פריטים ואני מוסיפה לאט, כי העבודות שלי מאוד מורכבות וצורכות המון זמן. אם יש מעט פריטים בחנות, זה לא ירתיע אותי אם הפריט שיש הוא בול מה שאני רוצה. אבל לפעמים, רוצים צבע אחר או דוגמה קצת שונה. אז נכון שאפשר לשלוח קונבו ולבקש הזמנה מיוחדת. אבל אם הפריט כבר נמצא בחנות, יש סיכוי יותר גדול שאני אקנה. ככל שיש לך יותר פריטים, יש סיכוי יותר גדול שהלקוח ימצא שם משהו לטעמו, אם הוא אוהב את הקו הכללי שלך. אם יש לך הרבה פריטים, הלקוח שוהה יותר זמן בחנות, ולא רק מציץ בדף הראשי והולך.

RolyzCreations

New member
ככול שיש לך יותר פריטים

תעלי יותר בתוצאות חיפושים. את יכולה גם לגוון בתגיות, וגם זה יגרום לכך שתעלי יותר בחיפושים. יותר פריטים - יותר פריטים שאפשר לשים באוצרות

למעלה