שאלת כדאיות

אביבית11

New member
שאלת כדאיות

ידוע לי על חנות שמיועדת למכירה ב 220000$ .כרגע החנות מושכרת ב 1750 $ לחודש (ולדעתי זה שכר דירה נמוך ביחס למיקום גודל ומצב _ למרות שבתקופתנו הנוכחית אין יציבות) האם נכונה דעצי מבחינה כלכלית שהעסקה נראית טובה למרות שאת רוב הסכום אצטרך ללות מהבנק. נראה לי שהלואה ל 20 או 25 שנה מוחזרת ע"י שכר הדירה והתוצאה הסופית הינ ה שיש לי חנות שמפרנסת אותי. או ששיקולי מיסים וריביות מעיבים על האופטימיות שלי אודה לתגובה.

nirdagan

New member
עליך לבדוק את ענין המיסוי

כמובן משכר הדירה יהיה עליך לשלם מס הכנסה. מצד שני יהיו לך הוצאות מוכרות במס. ויש עוד היבטי מיסוי לאור חוקי מיסוי הנדל"ן המסובכים של מדינת ישראל. כדאי להתייעץ עם יועץ מס או רואה חשבון בענין היבטי המיסוי השונים.

חיים 11

New member
אשמח לעזור

תשואה של תשעה וחצי אחוזים אינה עניין של מה בכך .אם האיזור גם מרכזי והשוכר יציב העיסקה מעניינת.אני הייתי קודם מתייעץ עם מביני הנדל"ן:מתווך באיזור שבו ממוקמת החנות כדי לבחון אם התשואה הזו יציבה.אם אכן העיסקה הזו טובה למה להמתין?עוד צפויים רווחי הון בעת מכירתה כי בד"כ התשואה בעסקים נמוכה מעשרה אחוזים.אגב,להשוואה,התשואה לדירה בשווי זה לא גבוהה מארבעה אחוזים ולכן זה מעניין.

nirdagan

New member
זה תמיד ככה

שהתשואה לנדל"ן מסחרי להשכרה (ברוטו) יותר גבוהה מאשר בנדל"ן למגורים. זה ממש לא חדש. בעסקת נדל"ן, התשואה להשכרה איננה בהכרח העיקר, צריך לקחת בחשבון את השינוי הצפוי בערך הנכס, והסיכונים בכךך שהנכס יכול להיות לא מושכר, וכן ההבדלים הרבים במיסוי נדל"ן מסחרי לעומת נדל"ן למגורים.

שנער

New member
חנות ... תשואה ומס ...

לא ניתן להשוות את התשואה על נכס מסחרי (החייבת במס) עם התשואה על דירת מגורים (הפטורה ממס) ... לא מבחינת מיסוי ולא מבחינת הסיכון. התשואות המקובלות היום בשוק על חנויות הן 8 עד 9.5% ... ועל דירות מגורים 3.5 עד 4.5%.

למעלה