שאלת ייעוץ

liran610

New member
שאלת ייעוץ

שלום לכולם אמנם רשמתי כבר תהודעה בפורומים אחרים אבל.. אני מתכננת ללמוד מדמ"ח או הנדסת תוכנה מה ההבדל בין שני הדברים? האם ללמוד בשנקר הנדסת תוכנה זה נחשב? ומה יותר נחשב בפני מעסיקים מדמ"ח או הנדסת תוכנה? איפה אתם לומדים הנדסת תוכנה?

vinney

Well-known member
אין שום הבדל

חיפוש קצר בפורום הזה, בפורום מדעי המחשב ובפורום שפות תכנות יעלה לך לא מעט דיונים שכולם מסתכמים במה שרשמתי בכותרת. לגבי שנקר... למה דווקא שנקר?

liran610

New member
הנדסת תוכנה

כן לפי מה שקראתי לא ראיתי הבדל משמעותי אך לפי מה שקראתי במכללות יש לימודי הנדסת תוכנה ובאוניברסיטאות יש מדמ"ח האם זה לא אומר שהנדסת תוכנה נחשב פחות?

vinney

Well-known member
לא

גם באוניברסיטאות יש תוארים של "הנדסת תוכנה" (בטכניון למשל, גם באב"ג, אני חושב שיש גם באת"א, לא בטוח), זה רק אומר שזה משהו שאנשים רוצים. אנשים חושבים שתורא ב"הנדסה" יוסיף להם לרזומה. יכול להיות שזה נכון כשמדובר בהנדסת חשמל אל מול פיזיקה. בהנדסת תוכנה אל מול המדעי המחשב, אין לנתח ההנדסי שבתואר כמעט שום משמעות, ממילא תואר במדעי המחשב מאוד יישומי, למרות היותו תואר במדעים. בסופו של דבר זה נועד למשוך אנשים להם חשובה הכותרת יותר מהתוכן.

liran610

New member
הנדסאי/מהנדס תוכנה

ככל שאני מבררת יותר ככה זה יותר מתבלבל להנדסאי תוכנה -אין דרישות גבוהות לקבלה לעומת מהנדס תוכנה לפי מה שאומרים לי שהנדסאי תוכנה זה יותר פרקטי קצת מוזר לי לפי ההגיון הנדסת תוכנה אמור להיות יותר פרקטי-דרישות יותר גבוהות והנדסאי תוכנה משהו שכל אחד יכול להתקבל,כלומר כל אחד שרוצה ,אפילו עם בגרות חלקית אפשר להתקבל. האם זה נכון? האם למי שלומד הנדסאי תוכנה יש יותר אפשרות להצליח כי זה יותר פרקטי? או מצד שני יש לו פחות אפשרויות להצליח כיון שבמקומות עבודה יודעים שהדרישות קבלה להנדסאי הן יותר נמוכות?

הוליסטי

New member
הנדסאי תוכנה

זה לא פרקטי. נקודה. גם למהנדס תוכנה, או לבוגר מדעי המחשב לא תמיד קל למצוא עבודה *מיד*. ושניהם בעדיפות על הנדסאי תוכנה. מי סיפר לך את זה? את מכירה הנדסאי תוכנה שאמר את זה ? - לגבי קבלה לעבודה לפי דרישות קבלה של האונ'. אין לזה ממש קשר ישיר. אגב, לפתוחה אין דרישות קבלה, כמעט. מה זה אומר ? שפחות עובדים מגיעים מהפתוחה ?

liran610

New member
לא מכירה שום הנדסאי תוכנה

רק לפי מה שאומרים לי כשאני מבררת פרטים במכללות טוב כנראה שאני בסוף אלך לפתוחה וזהו

הוליסטי

New member
מה שחשבתי

תראי, המכללות רוצות שתלמדי אצליהן (וגם האוניברסיטאות למעשה) ויגידו לך כל דבר עמ"נ למשוך אותך. ממה שאני מכיר, הנדסאי תוכנה שמסיים *היום* את לימודיו יתקשה מאוד למצוא עבודה בתחום. הוא יוכל להתחיל בתפקיד אחר ואז אולי להתקדם לתחום התוכנה. וגם אז, כשמולו עומדים בוגרי תואר מדעי המחשב או הנדסת תוכנה (כמעט אותו הדבר). בעבודה הקודמת שלי הייתה הנדסאית תוגנה מאוד ותיקה ומקצועית. קשה לי להאמין שהיום היא הייתה מתקבלת לעבודה. אצלה שיחק הנסיון (של מעל ל20 שנה). אני מציע לך ללכת על תואר BA (או BSC ) ולא פחות. רק ככה תהיי כח חזק יותר, עם ידע נרחב יותר ועם יכולת גבוהה יותר להתקדם. בהצלחה

liran610

New member
אז כאחד שמכיר את התחום יותר ממני

אני למדתי 4 יחידות מתמטיקה ופרשתי לפני הבגרויות ל-3 יכול להיות שירדתי בגלל שבאמת לקחתי על עצמי יותר מדי מגמות לימוד(ערבית -5 יחידות,פסיכולוגיה סוציולוגיה-5 יחידות) וזה בא על חשבון מתמטיקה ויכול להיות שבאמת אין לי ראש מתמטי לפי דעתך לפי מה שאתה מכיר אנשים שלומדים הנדסת תוכנה/מדעי המחשב ומתקשים כל הלימודים,ומקבלים בסוף ציון ממוצע האם בכלל מישהו יסתכל עליהם בשוק של היום? האם בכלל שווה לי לנסות? שברור שאצטרך עכשיו לעשות פסיכומטרי ואולי גם מכינה. האמת שבעצם אם הייתי רוצה לבחור מה ללמוד הייתי ישר בוחרת בפסיכולוגיה -אבל מה כבר אני אעשה עם זה? יועצת בבית ספר? פסיכולוגית במשרד החינוך בגיל 30?

vinney

Well-known member
תלמדי מה שאת אוהבת

להתעסק במחשבים כשזה לא התחום שאת אוהבת אלא כי זה "אחלה משכורת", לא יקדם אותך הרבה יותר יחסית ליועצת בבית הספר. לימודי מדעי המחשב אלה לימודים קשים, במיוחד בפתוחה. מי שעובר את זה, גם עם ציונים ממוצעים, מראה שזה תחום שחשוב לו והוא אוהב, ואפשר להיות מתכנת מצוין גם בלי לדעת מתמטיקה אקדמית יותר מדי טוב. אם את הולכת על זה רק כי יש בזה יותר סיכוי לכסף, אבל את בחורה הומאנית, את עלולה למצוא את עצמך נשברת באמצע התואר, או מורחת אותו עד אינסוף. אני מציע לך לקחת קורס אחד-שניים לנסיון (בפתוחה - לכי על "אשנב למתמטיקה" ומבוא למדעי המחשב) ותראי איך הולך, יהיה לך הרבה יותר קל להחליט עם עצמך אם זה באמת מתאים לך.

FireBird

New member
זאת כנראה העצה הכי טובה שישנה

ללמוד את מה שאת אוהבת. כמו ש vinney אמר. אם תכנסי ללימודים לתחום שאת לא אוהבת, יהיה לך קשה, לא מהנה ויש סיכוי שתתחרטי באמצע. וגם אם תסיימי את התואר ונניח שתמצאי עבודה, מה יהיה אם תשבי 10 שעות ביום לעשות משהו שאת לא אוהבת (אולי שונאת?), תמצאי את עצמך בגיל 30 במקום פסיכולוגית במשרד החינוך, סטודנטית לפסיכולוגיה.. בסה"כ כל מה שאמרתי יכול להתברר כלא נכון, אבל איך שאמרת כל כך בפשטות, "שאם זאת היתה בחירה שלך" היית לומד פסיכולוגיה... לדעתי, לכי על זה.

הוליסטי

New member
רטצה גם להצטרף

אם את מתעניינת במדעי המחשב *רק* בגלל הכסף, אז אל תעשי לעצמך את זה. לכי על מה שאת אוהבת. לא כי זה יהיה יותר קל, אלא כי את תהני ממנו יותר ותרגישי טוב עם מה שאת לומדת ועושה. הכרתי המון סטודנטיות וסטודנטים שהלכו ללמוד מדעי המחשב "בגלל הכסף". הם אפילו סיימו את התואר. אף אחד מהם לא נהנה בזמן הלימודים. כולם סבלו בעבודת ההייטק שלהם. ולדעתי הם כבר מזמן לא בתחום. לכי, תלמדי פסיכולוגיה. אולי תטפלי בכמה אנשי הייטק שלא רואים יותר מדי שמש

gunahman

New member
אז אם יורשה לי להוסיף...

אם את ממש רוצה להכניס את עצמך לקלחת הזו של המחשבים ופיתוח התוכנה אציע לך מסלול מעניין שמשלב בתוכו לימודי חברה, פסיכולוגיה והוראה כולל לימודים מקצועיים בפיתוח תוכנה. כך תצאי נשכרת גם בתחום המקצועי וגם בתחום החברתי-פסיכולוגי. התעודה בסוף הינה B.Ed (אשר נחשב כתואר ראשון לכל דבר אם לא ידעת) וזה נותן כ"כ הרבה סיפוק , כמובן למי שאוהב את העניין, ונראה שלך אין בעיה עם זה. בהצלחה , גיא.

liran610

New member
חשבתי על זה

אבל ,די נראה לי שאם התואר מתחלק לשניים זה נראה מאוד לא רציני כשהולכים למצוא עבודה בזה הנדסת תוכנה זה מקצוע מאוד קשה אבל ברגע שמחלקים אותו הוא כבר נראה די לא שווה

gunahman

New member
הרעיון שניסיתי להעביר

הוא בעצם לא עבודה כמפתחת תוכנה אלא יותר עם אוריינטציה טיפולית/חינוכית. יש הבדל גדול (שלא נאמר שמיים וארץ) בין מקצוע החינוך לבין הנדסת תוכנה. אני מדבר יותר על העשרה ופתח לכיוון שיכול להועיל במידה רבה בעתיד בתחום החינוך או הפסיכולוגיה. עם זאת יש משהו בדיעה שיוצאת כנגד הרעיון ללמוד בעצם שני חלקים משני עולמות שונים, ואולי אפילו לא פרקטי. אבל את צריכה להגדיר מה בדיוק את רוצה לעשות "כשתהיי גדולה". לא בטוח (לפי מה שכתבת קודם לכן) שאת מעוניינת במקצוע שהוא הנדסי פיתוחי לגמרי. מניסיון אני אומר לך , זו השקעה ובור שלא רואה אור בעומקו. אשמח לפתח את העניין שעזרת שאלותיך, בהצלחה , גיא.

liran610

New member
תודה

כיון שאין לי עדיין פסיכומטרי החלטתי שקודם כל אני אעשה ונראה משם לאן מתאים לי יותר ללכת

תגידו זה אותו הדבר גם לגבי

הנדסת מחשבים ? מדמ"ח והנדסת מחשבים זה בסופו של דבר מוביל לאותו הדבר ? ) ועוד שאלה - אתם חושבים שבתחום הזה כדאי להיות עצמאי או שכיר?

inbal76

New member
לא. הנדסת מחשבים כולל גם לימודי

חומרה. בהנדסת תוכנה ובמדמ"ח לומדים תוכנה בלבד.

למעלה