שאלת יין וגתות

שאלת יין וגתות

ממה שלמדתי על גתות, שיטת הפקת היין בהן היתה דריכה, סינון מיץ הענבים דרך החור המוביל לבור האיסוף, העברה לכדי חרס והתססה. הבעיה הקטנה שלי עם תיאור זה היא שלפי מה ששמעתי ביקבים שונים בני זמננו, מה שיתקבל כך הוא יין לבן. כדי לקבל יין אדום יש להתסיס בשלב ראשון את המיץ עם הקליפות. אז יש איזה הסבר איך יכלו אבותינו לשתות יין אדום? ב
מראש

Lakedaimon

New member
סינון אחר, סטנדרטים אחרים

מי שראה גת או שתיים יכול לראות שהסינון איננו שלם, קרי שההתססה כנראה בוצעה עם הקליפות, שכן, אין ממש "פילטר" בין השלבים השונים, רק בורות שיקוע. אני מניח שההתחלה הייתה של יין אדום, ויין לבן הגיע רק בתקופה מאוחרת יותר בה טרחו להוציא את הקליפות של הענבים. את התיאורים הללו ניתן לבדוק דרך התיאורים של גתות כשרות ולא כשרות במשנה והתלמוד, כיוון ששם נשארו תיאורים של תהליך התססת היין.

../images/Emo51.gif

לפי מה שהבנתי, דחפו לחור סירה קוצנית כדי לעצור את הקליפות ושאר הג'יפה. אז נתנו לקליפות לזרום?

Lakedaimon

New member
ניסית פעם לסנן עם סירה קוצנית?

הקליפות עוברות, ומה עושים באזורים שבהם אין סירה קוצנית? אני זוכר משהו לגבי דיון על בד, ואיזה בד כשר לסינון יין, אבל זה באמת מעורפל. בכל מקרה, יש גם דיון לגבי זה, בייחוד מה עושים כאשר המסנן מתפורר לתוך היין והאם זה כשר או לא.

Shatil81

New member
אני לא מומחה

אבל הבנתי שהיו מתסיסים יחד עם הקליפות במשטח הדריכה, ורק אח"כ מעבירים דרך חור סינון שבתוכו תקעו איזה צמח קוצני ששימש כמסננת.

למעלה