שאלת יוק בסיסית

שאלת יוק בסיסית

שלום לכולם ושבוע טוב, לאחרונה רכשתי יוק ופדלים של CH. לגבי השימוש בהם, היה לי עד עכשיו סטיק פשוט (וכמה שזה נשמע רע), וכאשר למשל רציתי להנמיך או להגביה הייתי מפעיל לחץ לכיוון הרצוי ועד שלא הייתי מחזיר את הסטיק למרכז (ואפילו לאיזון לכיוון הנגדי) היתה נשמרת התנועה האחרונה. כיצד זה עובד ביוק? שאני רוצה להגביה, אני פשוט מושך את זה אחורה ומחזיר חזרה? כך הזווית תישמר עד שאני לא אדחוף קדימה לאיזון? ולצד זה, כמובן אם אפשר לקבל הסבר לגבי הTRIM... תודה רבה, עמרי

LLEM

New member
תשובה

במציאות זה שונה: במקרה שאתה מרים אף (למשל), לא מחזירים את הסטיק קדימה ל"נקודת האמצע" על מנת להפסיק את הרמת האף. בכדי לשמור את מצב האף החדש צריך להחזיק בכוח את הסטיק במקומו החדש, ועל מנת שלא יהיה צורך להפעיל כוח ממושך לאורך זמן, משתמשים במקזז (Trim). על מנת ללמוד על פעולתו של המקזז עשה חיפוש בפורום. לא מזמן היו מספר שרשורים בנושא. לעומת זאת, אצל המאזנות המצב דומה למה שתיארת. במקרה שאתה מגלגל את המטוס, יש להחזיר את ההגה ל"נקודת האמצע" על מנת להפסיק את הגלגול ולשמור על ההטיה.

תודה

הצלחתי לבצע RNAV צפוני ל26 בנתב"ג באירוע של VATIL בהצלחה. עם הTRIM אני מסתדר פחות או יותר. תודה רבה על התשובה

למעלה