שאלת ידע כללי

the mnm factor

New member
שאלת ידע כללי

בקליפ של all the young dudes של הmatt the hoople כל הגיטריסטים מנגנים על גיטרות נורא מוזרות... מישהו יודע מה החברה שמייצרת אותן? מי ייצר כזו זוועה? אלה בכלל גיטרות דוגרי? תודה

אני מניחה שאתה מתכוון לגרסה מ-2002?

לדעתי היא חביבה, אך נסה להשיג את הגרסה משנת 52', עם דיים אידית אוונס בתור ליידי בראקנל. בגרסה זו צפיתי כשהייתי בערך בת 10, והיא היתה אחד הגורמים המכריעים שהפכו אותי לאנגלופילית בכלל, וחובבת הומור בריטי בפרט. בכל מקרה, המחזה שולתתתת.

the mnm factor

New member
אה- למישהו יש תשובה בשבילי? כי יש לי עוד שאלה

חוץ מהשאלה שלמעלה אני ממש אשמח לדעת איך הייתם מגדירים את סגנון המוסיקה של cream...

the mnm factor

New member
ניתן להגדיר את זה כבלוז?

באמת? אבל זה מאוד לא הבלוז המקורי- עם הקצב האיטי, המילים הדכאוניות משהו והיכולות הווקליות המרשימות... בקיצור- זה לא הבלוז של השחורים, של באדי גאי ואלברט קולינס.

melancholy man

New member
לא יודע אם שמת לב...

אבל הם לא ממש שחורים. יש בקריים שילוב של שני צדדים שונים לגמרי, בגדדול, הבסיס של הלהקה, זה בלוז נטו, וחלק מהשירים הם קאברים לשירי בלוז קלאסים, על השכבה הזאת, צריך להוסיף פסיכדליה וסתם חדשנות מוסיקאלית, בגדול, קריים הם אחת הלהקות הכי חשובות של ה"בלוז בום" של סוף שנות השישים באנגליה, חוץמזה עוד 2 דברים בכל זאת: 1. בלוז זה ממש לא רק "מוסיקה איטית, מילים דיכאוניות" ובטח שאין דרישה ל"יכולת ווקאלית מרשימה". 2. מה זה משנה איזה סגנון זה?

AdiX

New member
ואני חשבתי שבייקר וברוס בכלל נגני ג'אז

מה לא?

melancholy man

New member
לפני שהם הגיעו לקריים

הם ניגנו בהרכבי בלוז וג'אז באנגליה, אבל זה לא "נגני ג'אז" כמו שמדברים נגנים כאלה בארה"ב, העניין התרבותי כאן מאוד חשוב, והחברה האלה מאנגליה לא באו מתרבותשל ג'אז או בלוז כמו הנגנים השחורים מאמריקה.

AdiX

New member
ההודעה שלי היתה חצי בצחוק

כחובב CREAM יש לי בבית כמה אלבומים מאוד מעניינים מהתקופה שקדמה ל Cream כוולל John Mayel Blues Barakes ואת ה Rorganization. בנוסף חומר מאוחר יותר של ברוס ובייקר. דרך אגב, יש לי DVD של מסע של גי'נגר בייקר לאורך אפריקה סרט הזוי לחלוטין אבל מומלץ. הסרט כולל את המסע עצמו לאורך אפריקה, קטעי תיפוף עם מוזיקאים מקוממים ורקדנים שנכנסים לטראמס מהמוזיקה. גינג'ר בייקר מלווה את הסרט בקריינות בקול הזוי משהוא, אני שואל את עצמי מה הוא לקח תוך כדי הקריינות.

למעלה