שאלת טמפרטורה

שאלת טמפרטורה

יש לי מיתכדר בן 7 חודשים 60,65סמ טמפ של 25,26 מעלות ביום ו-22 מעלות בלילה האם זה תקין או להחליף נורה מ40 וולט ל-60 וולט.והאם אני צריך נורה מיוחדת.

salingre

New member
מנורת חימום זה

זול אבל מסוכן,יש חשש לכוויות (לפעמים אפילו קשות!!) לדעתי תיקנה כבל חימום של 25 וואלט-15 וואלט הטמפרטורה צריכה להיות :28-30 בצד החם ו26-25 בצד בקר אם טמפרטורת רקע של 27... זה ביום,בלילה 2-3 מעלות פחות בשני הצדדים ובטמפרטורת רקע גם.

salingre

New member
אפשר גם

ליצור "כלוב" למנורה... כדי שהנחש לא יגע בה, אם אתה תחליף לנורה של 60 וואלט אז שתיהיה אדומה (נורת חימום צריכה לפעול 24 שעות ביממה -וזוחלים לא רואים אור אדום כך שזה לא יפריעה לנחש בלילה...)

כבל חימום

יש לי כבל חימום..האם יש צורך לשים אותו ואם כן אז היכן.וחוץ מזה המנורה שיש לי עטופה במרחק סביר ברשת כך שאין סיכוי לכביה...אל דאגה...יש לי במחסן נורת גן כחולה-האם היא טובה וחוץ מזה שמעתי מיונתן על מנורה uva/uvb האם רצוי.

salingre

New member
תשובות

נורות uva\uvb לא עוזרות לנחשים ,הן החרכיות ללטאות! לפי מה שידועה לי זוחלים כן רואים אור כחול,אבל אני לא בטוח ככה שמים את הכבל חימום (תמונה) איפה שצפוף זה האיזור החם ואיפה שלא זה הקר (זה רק סירטות אני לא מסרתת הכי טוב אז אני מקווה שהיבנתה את הרעיון,אם לא תגיד ונעזור לך!) הסירתות הוא "צילום" של תחתית הטרריום

הבנתי

את השירטוט לא הצלחתי ליראות אבל הבנתי רק מה מתחת לטרריום או מתחת לדשא הסינטטי

T0M3R

New member
לא לכל הלטאות

אורי מה שארמת יכול להטעות הרבה אנשים שרוצים או עומדים לקנות לאופורדים. יש הרבה מאוד לטאות כגון לאופורדים שהן חיות לילה, ומן הסתם עצם זה שהן חיות לילה אין להן צורך בתאורה מיוחדת.

yair lotan

New member
חימום

הטמפרטורות שציינת הן קצת נמוכות . הן צריכות להיות בסביבות 27 - 30 ביום ו 25 - 27 בלילה. לדעתי אם יש לך כבל חימום עדיף להשתמש בו ולא במנורה. מה שאורי ניסה להראות בשרטוט זה איך לפרוש את הכבל מתחת למצע ( או מתחת לטרריום ), כלומר, בחלק אחד הכבל צריך להיות צפוף יותר ( החלק החם ) ובחלק השני מרווח יותר ( החלק הקר ) כך הנחש יכול לבחור את מה שטוב לו. אגב, עכשיו מתחיל הקיץ וברוב איזורי הארץ במהלך היום כבר לא צריך חימום ( אלא אם יש מזגן דולק בבית ), בלילה עדיין צריך, אז תשים לב.

למעלה