שאלת טלויזיה

תותיער

New member
שאלת טלויזיה

ולא דווקא בהקשר של אירועי היום, אבל זה כן מוסיף חומר למחשבה... האם, ובאיזה גיל, נתתם לילדים שלכם לראות טלוויזיה? עם פיקוח על תכנים? עד כמה? אני אישית לא חובבת טלויזיה, ומעדיפה שהילדים שלי (Fרגע רק בת, שקטנה מידי לצורך הדיון) יעבירו את זמנם החופשי בדרכים יותר יצרתיות (דין משחקי מחשב כדין טלויזיה במחנתי) האיש- טלויזיה/מחשב הם מרכיב חשוב וניכר בזמנו החופשי יש לנו דיון ממושך וארוך לגבי זה. לדיון הזה מתווספת העובדה שבשבת האחרונה נסענו לבקר בני משפחה, ושמתי את העגלה של הילדה (כזכור בת כמעט 5 חודשים) רחוק מהטלויזיה. כשהדודה קירבה את העגלה, בקשתי לסובב כך שהילדה לא תוכל להביט במרקע. שאלה למה- הסברתי שאני חוששת מהקרינה שבמסך, וגם שאני לא רואה סיבה מדוע תינוקת בת 5 חודשים צריכה להתבונן בטלויזיה. תגובתה: "תסלחי לי אתם הורים דפוקים" מעבר לדיון על חוסר הטאקט שבתגובה הזו. זה מחזיר אותי לדיון העקרוני על ילדים וטלויזיה. מה דעתכם?

ענתר

New member
כשנולדה הגדולה שלי

רופא הילדים הזקן שהלכתי אליו אתה, המליץ לשים אותה מול הטלויזיה. הוא אמר שזה בדיוק כמו מוביל בשבילה, צבעים וקולות מתוך נסיון חיים שלי בלבד, כל מה שאתה מנסה למנוע מהילד, הופך להיות יותר מרתק, יותר רוצים אותו

טלטוש

New member
רואים טלויזיה מגיל מאוד צעיר באופן מפוקח

מגיל צעיר הילדים שלי ישבו ונהנו מסרט בן 20 דקות בטלויזיה, זה התחיל מכל הביבי מוצארט וממשיך היום בהופ, לולי, לוגי (תלוי בגיל). אין לי בעיה עם זה, זה לא מפריע להם לשחק גם משחקים אחרים, אין להם בעיה לסגור את הטלויזיה ולשחק במשחקים אחרים. בבוקר זה מאוד עוזר לבעלי, הוא מתלבש ומתארגן והם רואים טלויזיה, ועד היום הם לא אחרו למסגרות שלהם. לילדים שלי יש תכניות אהובות (כל גיל והתכנית שלו, שאנחנו משתדלים לראות). נכון להיום ביתי בת שש וחצי ורק עכשיו היא התחילה לראות ערוצים שהם לא לילדים (רואה איתי ארץ נהדרת). בכל מקרה חדשות, דם, מכות, מלחמות, הם לא רואים אצלי בבית. אה וכן, לפעמים הטלויזיה היא גם ביביסיטר, אם אני צריכה חצי שעה פנויה כדי להכין א. ערב, נקיון דחוף או כל דבר אחר אני שמה להם סרט וידאו. גם כשיש חברים ומתחילים ויכוחים וריבים, סרט וידאו + פופקורן הופך את היריבים הגדולים ביותר לחברים הכי טובים. אז מה אני אמא רעה? אני חושבת שלא, כי לילדים שלי יש מספיק זמן גם כדי לשחק בכל דבר אחר וגם זמן לנוח נפשית מול הטלויזיה.

אני מגבילה זמן מחשב/טלויזיה

יש לבכורה שעתיים ביום של טלויזיה או מחשב ולזאטוט שעה. אני בודקת את התכנים של הבכורה - לא כולם מוצאים חן בעיני אבל אני משתדלת לא להעיר על כל דבר. יש איזה טלנובלה שהיא רואה - משחק גרוע, תכנים ירודים - אבל כמו שאני רואה זבל טלויזיוני לפעמים - אני מרשה גם לה. לא מרשה להם ליצפות בחדשות - מדיפה להעביר להם את המסרים בעצמי. הבן שלי עד גיל שנתיים לא ראה טלויזיה בכלל אבל אז אופשז בביתה חולים ויש שם טלויזיה עם קלטות ושם הוא גילה את עולם הטלויזיה. הבכורה שלי בערך מגיל חצי שנה כבר ראתה "בייבי איינשטיין " וכדומה. כן, הורים עד גיל מסויים יכולים להיות המסננת של הילדים שלהם . (ויש בנות בכיתה שלה שרואות הישרדות/האח הגדול/מפרץ האהבה וכדומה-בעיני זה לא מתאים לגיל 10)

טלויזיה מחשב וכו

אני חושבת שאין מצב למניעה מלאה כמו שאת חולמת עליה כי ברגע שהבת שלך תהיה במשפחתון /גן ברור שהיא תהייה חשופה לטלויזיה אני לא מגבילה אבל אין לנו כ"כ זמן לטלויזיה אז לא כל יום רואים וגם מחשב אין כל יום זמן לילדים למחשב אנחנו נוהגים להיפגש הרבה עם חברים אחה"צ לצאת לגני שעשועים טיול אופניים וכו ואלה במקום טלוזייה אנחנו לא מרשים טלוזייה לפני השינה אלה ספרים לפני השינה כך שבאמת לא נשאר הרבה זמן הם יודעים שאפשר לראות סרט בסופשבוע ורק אחד ולמרות זאת לא בכל סופשבוע בוחים לראות סרט אבל לדעתי חשוב מה אתם מדגימים כהורים לפני שעברנו דירה הטלויזיה היתה זמינה במרכז הבית והילדים היו נחשפים אליה יותר היום יש טלויזיה אמנם בכל חדר אבל היא לא מול העניים כך שהיא פחות "קורצת" לילדים

תותיער

New member
תודה וכמה הבהרות קטנות

1) טלטוש- מעולם לא אמרתי שמי שנותנת לילדיה לראות טלויזיה היא אמא רעה! מתנצלת אם מאיזושהי סיבה זה מה שהשתמע מדברי. אני לא חושבת ככה ולא מתיימרת לשפוט אמא כרעה או טובה, מי אני שאעשה כזה דבר? דברתי **עלי** כאם ועל מחשבותי שלי לגבי מה **אני חושבת שתפקידי** כאם בהקשר הזה. יכול להיות שלעבודה שאני אמא טריה, יש השפעה, ויכול להיות שממרום נסיונכן אתן רואות דברים שאני לא. ימים יגידו. 2) אמנם אני *כאדם* נחרצת בנושא הטלויזיה, ולי אישית אין צורך בה אבל אין בכוונתי להמנעות הרמטית, בדיוק כמו שאני אישית לא נמנעת באופן מוחלט. ברור לי שזה לא ראלי, וגם לא רואה סיבה למנוע לגמרי. אני כן רואה צורך, לווסת את הכמות ואת התכנים. בכל מקרה נתתן לי המון חומר למחשבה, תודה רבה על כך.

שילדי היו קטנים בקושי ראו טלויזיה

כל שעותי אחרי העבודה היו מוקדשים להם, בקיץ בדרך כלל ים,גרתי ליד הים.או לפעמים לפארק,מה שרצו. חוזרים מהים,מקלחת,ארוחת ערב,משחקים וסיפור לפני השינה. בקיץ בשמונה כבר היו ישנים. בחורף לפעמים היינו גם יורדים לחוף לאסוף צדפים,הם ממש אהבו למצוא כל מיני דברים. אהבו מאוד לצייר,כמעט כל יום ציורים,לגו וכל מיני משחקים. לקניון היינו הולכים פעם ב, בחורף בשש וחצי כבר היו ישנים. כך שהיה לי המון זמן אחרי זה לנקות לבשל ולעשות מה שאני רוצה. טלויזיה היו רואים קצת אצל הורי אחרי שחזרו מהמעון והגן. תותי- אני די המומה שאמרו שאתם הורים דפוקים.

r122

New member
אצלי הם מגיעים רק בחמש כל יום

אז יש רק 4 שעות שכוללות ארוחת ערב, מקלחות, שיעורי בית אז הרבה מידי זמן לטלוויזיה . אני בהחלט עוברת ומסתכלת מה הם רואים ואם זה לא נראה לי אני בהחלט מעירה ומבקשת שיעבירו [זה כמעט ולא קרה]

pf26

New member
הגדולים שלי כמעט לא ראו טלויזיה

היום הם רואים במידה. תכנית אהובה לא תגרום להם להשאר בבית ולוותר על פעילויות אחרות. זו הסיבה שאני לא עושה "יס מקס". הפסדת משהו - לא נורא, מחר יהיה עוד פרק. עם הקטנצ'יק "שחררתי מושכות" והוא רואה די הרבה. אני מגבילה אותו בערוצים ומותר לו לצפות רק בערוצי הופ ולוגי. חל איסור מוחלט על "ערוץ הילדים" המזעזע בעיני. הוא בן שש וחצי. א-ב-ל : בגיל 5 או 6 חודשים הוא לא ראה טלויזיה, וגם לא בגיל שנה. כל ה"בייבי מוצרט" למיניהם הם בגדר בייביסיטר עם תירוץ נוח להורים, כאילו צופים במשהו איכותי. אני לא חושבת שבטלויזיות של היום יש בעיות של קרינה ממסך, הרי היא לא ישבה עליו, אבל אני בהחלט יכולה להבין את ההתנגדות העקרונית שלך. ולגבי הויכוח העקרוני בנושא טלויזיה, אני אוהבת טלויזיה (לא סתם מחבבת - אוהבת!). לאישי ולי יש ויכוחים לא מעטים בנושא. הפתרון? אין ממש פתרון. כל אחד מתפשר קצת, ובסוף אף אחד לא ממש מרוצה....

אפשר ...

גם לענות ואולי בעצם גם לבקש עצה ..? אני בקשר עם מישהו שיש לו בת 7 (ובת 12) וכל פעם שהן אצלו, הן פשוט כמעט כל היום רואות טלויזיה או במחשב.. כשהוא שואל אם יש שיעורים? הן זורקות משהו בסגנון אין/לא יודעת/משהו לא רלוונטי.. וממשיכות לבהות, כשהוא מבקש מהקטנה להעביר ולא לראות תוכנית מסויימת היא מתחילה להתווכי איתו ובסופו של דבר או שהוא בא ומכבה את הטלויזיה בלי לשאול אותה או שהיא "משתכנעת" ומכבה לבד. השאלה היא -מה אפשר לעשות שהן לא תהיינה תקועות כל היום מול המסך?

איזה אלטרנטיבות הוא יכול להציע להן?

אולי משחקים אחרים? לצאת לרכיבת אופניים בפארק? זמן סיפור עם אבא?הכנת ארוחת ערב יחד?

פלגיה

New member
אין לנו טלוויזיה בבית

אז לא רואים. אבל ברגע שמגיעים אל חמותי היא מושיבה את כולם למסדר מול הטלוויזיה, "כי אין לכם בבית, מסכנים"

mevav1

New member
אם הצפיה בטלוויזיה בשליטתכם, אז זה בסדר שהיא

תצפה בסדרות שמיועדות לגילה. בתי בגיל כמה חודשים כבר ראתה טי וי למשך עשר דק' כל פעם וזה היה אך ורק איתי וכשאני משתפתאותה בשירים ורוקדת איתה ומסבירה לה. לעולם זה לא היה בתור בייביסיטר, אלא אם הגיע שעת הארוחה והיא בכתה אז לכמה דק' בשביל להכין לה סימילאק, היא ראתה לבד. אבל זה כאמור היה לזמן קצר ביותר ולא כבדרך קבע. אני דווקא מצאתי שהתוכניות בלולי, לימדו אותי שירים שלא ידעתי כי ילדיי היו גדולים ובזכות ליאורה, היו לי הכלים לעוד שעכות רבות של תעסוקה כשאנו שרות ורוקדות לצלילי השיר..דבר שלא הייתי מכירה בלעדיה. אפילו הלכתי עמה כשהייתה בת חמישה חודשים לחוג בדיאדה שמישהי שלמדה אצל ליאורה את התכנים וכיצד לרקוד עמם ובקיצור, רק טוב יצא מזה...מה גם שבגיל שנה וקצת כשבתי ראתה שבונים בניין ליד ביתנו והבניין היה רק קומה אחת ולידו היה בניין בן 4 קומות, אז בתי אמרה שזה בית בוה בוה בוהההה(גבוהה גבוה גבוה)
וזה בזכות המשחקי שירים עם ליאורה שתבורך...אפילו אמרתי לה כמה בזכותה בתי התפתחה..בזכות הכלים שהיא נתנה לי פרט לדרך הלימודית הרגילה שכידוע, מוזיקה היא דרך מעולה להעברת נושא לימוד. פרט לכך, הראתי לבתי את כל האינשטיינים כמובן יחד איתי וכבר בגיל קטן היא ידעה שזו פרה או סוס או חיות שלא רואים בחוץ בסביבה עירונית..ושלא נדבר על צלילי המוזיקה המשגעת....עד היום כשאנו שומעות מוזיקה קלאסית, זה תמיד כשאני מרימה את בתי ורוקדת עמה לפי צלילי המוזיקה ולא מעניין אותה אם יש או אין לי כוח..היא חייבת מתוך הרגל לרקוד איתי את זה
ובואי אומר לך עוד דבר.......בתי התפתחה בשיא המהירות וישנן אמהות מפורומים בפרדס כשהיו לנו התינוקות שכעת בני חמש, כמה בתי הייתה ספידי גונזלס בהתפתוחתה וכבר אז השווצתי בזה שהיא כזאת ספידי בכל
אז זה לגבי כשהיא תינוקת..ולכן, ממקור ראשון, אני אומרת לך שכן...תתני לה לראות תוכניות מבוקרות כמו שירי ילדים שקטים ורגועים ומצויירים ושלא, שלא מרצדים מול המסך ומתזזים אלא בשאנטי כזה וכאשר בתך יושבת עלייך ואת מפעילה אותה וכמובן, כאשר היא רחוקה מהטי וי. כיום בגיל חמש בתי צופה בתוכניות רק מערוצים שאני מרשה לה והיא יודעת שישנן תוכניות שאני לא מרשה לה לצפות בהן ואם אני לא לידה היא תקרא לי לבוא להחליף את הערוץ "כי אני לא מרשה לה לראות" כדבריה ואין לה בעיה עם זה. אני גם אומרת לה שהתוכניות שנראות לי מטופשות וצעקניות שהן לא נעימות לאוזן או שהן לא לילדיםן בגילך והיא לבד מחליטה שאני צודקת ומעולם לא קרה שהיא לא הסכימה עמי. רק את נווה העצלנות שהיא כה אהבה ואני לא, נתתי לה לראות לפני חודשים מעטים אחרי שראיתי שפרט לצעקות הלא נעימות, זו תוכניות "די" בסדר ולא משפיעה לשלילה לדעתי. לגבי זה שבתך יושבת עם הגב לטי וי לדעתי זה אותו הדבר כי הקרינה נמצאת שם וזה לא משנה אם זה קדימה או אחור..מה שכן, תדאגי שלא תשב קרוב לזה.

למעלה