שאלת טימפרור

מיכל10010

New member
שאלת טימפרור

האם ניתן לקרר את השוקולד ע"י הכנסת הקערה למי קרח?
מעולם לא ניסיתי אבל שמעתי שיש שיטה כזאת.

אני משער שאין מניעה

אבל אם עושים את זה, צריך לעשות את זה לפרק זמן קצר תוך ערבוב מתמיד.

motip3

New member
הכנסה למי קרח זה ווררסיה של שיטת השיש

טמפרור זה יחס בין שלושה פרמטרים: בחישה, קירור וזמן וכל אחד מהם כמובן משפיע על השני. כך שכעיקרון ניתן להכניס לקערה עם קרח זה מקביל לשימוש בשיש קר. זה מקצר את רכיב הזמן בטמפרור. אבל כמו עם השיש גם כאן צריך לזכור שהתהליך יתחלק לשלושה שלבים חימום לאזור 45-50 (המסה), קירור ל- 28-30 וחימום מחדש ל- 32. כמו בשיטת השיש גם כאן נוצרים גבישים פחות רצויים ולכן יש לבצע חימום ל- 32 חזרה. זה לא מקביל לשיטת ההזרעה (למרות שמקררים את כל המסה ולא 2/3) אלא לשיטת השיש ולכן יש לבצע חימום מחדש.
כמובן שיש לזכור ששוקולד לא ממש אוהב מים וצריך להקפיד שהם לא יחדרו לקערת השוקולד. בנוסף, הנחת קערת נירוסטה בכלי עם קרח תגרום להתקררות מאוד מהירה של הכלי וזה יכול לגרום להתאבות של לחות מהאוויר על הדפנות הפנימיים של קערת הנירוסטה ושוב יגרום לכניסת לחות לשוקולד.

mashkiayeruka

New member
הזרעה עם וללא ארטיק

אני לא אוהבת לטמפרר בשיטות המצריכות חימום חוזר אחרי הקירור, במיקרוגל תמיד מתחמם לי יותר מידי ועל סיר אדים השוקולד כל הזמן מאוים מהלחות.
השתמשתי בשיטת הארטיק המטומפרר (כמובן תודה למוטי...) מבעוד מועד מספר פעמים, אך לא בכל פעם זכרתי להקפיא ארטיק מראש, ולעיתים הארטיק שהכנתי ספח בעצמו לחות אז פחדתי להשתמש בו.
לעומת זאת כשאני מטמפררת עם מטבעות לא מטומפררים אני מרגישה שזה לא באמת טימפרור-
האם בדרך זו התהליך קורה כמו שצריך?

ומעניין לענין באותו ענין-

מה דעתכם על מפגש פתיחת עונה?
אולי מפגש מיוחד, שנלמד בו קצת שיטות חדשות ונחלוק מידע? אולי גם נדגים?
(נגיד שיטת השקף ההפוך של מוטי, לפרלינים במילויים נוזליים?)
אם יש לכם כוח לעלות לירושלים, מוזמנים אלי

motip3

New member
למה להקפיא? הארטיק זה רק מינוח

בשום מקום לא אמרתי שצריך להקפיא את השוקולד. המונח "ארטיק" הוא רק בגלל שמדובר בשוקולד מטומפרר מוצק על גבי מקל. לוקחים פעם אחת שוקולד מטומפרר, ממלאים בכוס חד פעמית. תוקעים כפית בפנים ונותנים לו להתקשות בתנאי החדר. לאחר שהשוקולד התקשה, משחררים אותו מהכוס החד פעמית ויש לנו גוש שוקולד מטומפרר על מקל או בקיצור "ארטיק". אין צורך לשמור אותו במקרר או בפריזר, או להכניס אותו לפריזר לפני השימוש. לעטוף בניילון נצמד ולהחזיק בארון. לאחר השימוש, מורידים עודפים ושוב עוטפים בניילון נצמד ולאחר שמתקשה מחזירים לארון. כאשר עובדים בשיטת ההזרעה עם מטבעות, יכול להיווצר מצב שנשארו מעט מטבעות שלא נמסו ואז קשה להרחיק אותם. בשיטה של ה"ארטיק" פשוט מערבבים איתו עד להגעה לטמפרטורה הרצוייה ומוציאים אותו. כך גם ערבבנו עם שוקולד מטומפרר, גם הגענו לטמפרטורת העבודה וגם לא נשארו לנו גושים או שאריות של שוקולד מוצק בתוך השוקולד הנוזלי.

mashkiayeruka

New member
גאוני... אתה רואה איך נשים חושבות? אם מדובר

אז פריזר

בארטיק ברור שיש פריזר ברקע...

.

למעלה