יש לי טוסטר מארה''ב שכתוב עליו: 120Va.c. ~60Hz 640 W האם אני יכול לחבר אותו ישירות לתקע או שמה אני צריך שנאי? תודה מראש שחר נ.ב. אני צריך את התשובה דחוף...
בהנחה שהטוסטר הוא גוף חימום בלבד ללא מעגלים אלקטרוניים מורכבים הדבר הפשוט ביותר הוא לחבר... כן לא ליפול מהכסא... דיודה !!!! כיוון שהטוסטר הוא גוף חימום לא מעניין אותו צורת המתח וכיוונו מה שמעניין אותו זה ההספק הממוצע שהוא מקבל הדיודה תקטע מחצית הגל והטוסר יחיה עם זה הטוסר יעבוד כמו שצריך (אין חשש הוא לא יפרץ בגלל השיאים הרגעיים של ה - 220) אבל... צריך לשים לב שהדיודה תהיה חמה וצריכה להיות על מפזר חום או לחילופין להצמיד אותה לגוף הטוסטר שגם היא תעזור לעשיית הטוסט כמובן שצריך לבחור את הדיודה המתאימה מבחינת המתח ההפוך והזרם וטמפרטורת העבודה. בהצלחה....
אתה עושה את התחשבנות מס הכנסה שלך בסוף השנה כי היית פושט את הרגל. דרך הדיודה עוברים אומנם 750 ווט אבל ההספק המתפזר עליה הרבה יותר נמוך אם נניח שהדיודה היא מסוג סיליקון (ולא שוטקי) אזי מפל המתח עליה הוא כ - 1 וולט בזמן ההולכה הזרם דרכה (בהנחה של 750 ווט / 220 וולט) יהיה פחות מ - 4 אמפר כלומר סה"כ פחות מ - 4 ווט (1 וולט כפול 4 אמפר) בזבוז הספק על פני הדיודה כלומר אתה צריך דיודה ל - 10 ווט וזאת עם מקדם בטחון כפול בהצלחה....