שאלת טוסטר!

שאלת טוסטר!

יש לי טוסטר מארה''ב שכתוב עליו: 120Va.c. ~60Hz 640 W האם אני יכול לחבר אותו ישירות לתקע או שמה אני צריך שנאי? תודה מראש שחר נ.ב. אני צריך את התשובה דחוף...

רשר

Well-known member
מנהל
צריך שנאי או שינוי החיבורים במכשיר

בדוק מחיר של שנאי בהספק המכשיר או מכשיר חדש מתאים, כי יתכן שמחיר השנאי יתקרב למחיר טוסטר חדש.

זה לא זה...

זה פשוט טוסטר צורת סין של וופל בלגי שקנו לי בארה''ב הברית והביאו לארץ, איזה ציונות אה? בקיצור, צריך שנאי מחורבן אהה? הוא יעלה איזה 60 שקל בערך...

lekner

New member
הנה קישור לשנאי תראה את המחיר

אתה צריך שנאי 230/110 750VA יש גם אלקטרוניים אני לא הייתי סומך עליהם

singera

New member
אבל אם יש אותם גופי חימום ניתן לחבר

בטור ע"י חשמלאי...

roy269

New member
יש פתרון פשוט יותר

בהנחה שהטוסטר הוא גוף חימום בלבד ללא מעגלים אלקטרוניים מורכבים הדבר הפשוט ביותר הוא לחבר... כן לא ליפול מהכסא... דיודה !!!! כיוון שהטוסטר הוא גוף חימום לא מעניין אותו צורת המתח וכיוונו מה שמעניין אותו זה ההספק הממוצע שהוא מקבל הדיודה תקטע מחצית הגל והטוסר יחיה עם זה הטוסר יעבוד כמו שצריך (אין חשש הוא לא יפרץ בגלל השיאים הרגעיים של ה - 220) אבל... צריך לשים לב שהדיודה תהיה חמה וצריכה להיות על מפזר חום או לחילופין להצמיד אותה לגוף הטוסטר שגם היא תעזור לעשיית הטוסט כמובן שצריך לבחור את הדיודה המתאימה מבחינת המתח ההפוך והזרם וטמפרטורת העבודה. בהצלחה....

roy269

New member
אני מקווה שלא ככה..

אתה עושה את התחשבנות מס הכנסה שלך בסוף השנה כי היית פושט את הרגל. דרך הדיודה עוברים אומנם 750 ווט אבל ההספק המתפזר עליה הרבה יותר נמוך אם נניח שהדיודה היא מסוג סיליקון (ולא שוטקי) אזי מפל המתח עליה הוא כ - 1 וולט בזמן ההולכה הזרם דרכה (בהנחה של 750 ווט / 220 וולט) יהיה פחות מ - 4 אמפר כלומר סה"כ פחות מ - 4 ווט (1 וולט כפול 4 אמפר) בזבוז הספק על פני הדיודה כלומר אתה צריך דיודה ל - 10 ווט וזאת עם מקדם בטחון כפול בהצלחה....

למעלה