שאלת חרמש חשמלי

hamoodi10

Member
האם הגיוני שהחרמש הנ"ל - מתעייף אחרי דקה ומתחמם ומפסיק לחתוך ? אחרי עבודה של דקה שתיים הוא לוקח את הדשא ומסובב אותו בלי לחתוך...
יש לי אותו כשנתיים ועבד באופן סביר עד כה.

קבצים מצורפים

• WhatsApp Image 2020-08-25 at 20.45.10.jpeg
    WhatsApp Image 2020-08-25 at 20.45.10.jpeg
    KB 89.2 · צפיות: 8

מ ש ה 53

Well-known member
האם הגיוני שהחרמש הנ"ל - מתעייף אחרי דקה ומתחמם ומפסיק לחתוך ? אחרי עבודה של דקה שתיים הוא לוקח את הדשא ומסובב אותו בלי לחתוך...
יש לי אותו כשנתיים ועבד באופן סביר עד כה.
נראה שהלך המנוע. לא שווה לתקן.

מ ש ה 53

Well-known member
תודה. אז הוא ממש ממש לא מומלץ.. חלש ממש..
איני יודע כמה שטח יש לך לחרמש וכל כמה זמן אתה צריך לחרמש. אם זה שטח גדול ואתה אמור לעבור עליו לעתים רחוקות, אולי כדאי לך לרכוש שוב חרמש חשמל מאיכות טובה יותר. אבל אם השטח לא ממש גדול ומדובר בתחזוקה של דשא, יתכן ששווה לך לרכוש חרמש שמופעל עם סוללה נטענת. כך, לא תצטרך להסתובב עם כבל וזה הרבה יותר נוח (ופחות מסוכן כמובן).

hamoodi10

Member
גודל הדשא כ 100 מטר אבל החרמש לשוליים בלבד...
מוזר שהוא ממשיך לעבוד אבל מאבד כח אחרי שתי דקות.

מ ש ה 53

Well-known member
המנוע מתחמם. הבידוד של המוליכים זולג והמנוע מאבד מכוחו. זה בערך התהליך במקרים שכאלה, בהם החל נזק ללכה שעוטפת את חוט הסליל של המנוע.

hamoodi10

Member
תודה. באסה. איזה חרמש חשמלי כדאי לקנות נטען עם כבל? מציעים בערך באותו מחר... חרמש נטען סוללת 20 וואט שחותך עם סכיני פלסטיק (מספקים 20 יח') של איקרה או עם כבל של איקרה , מנוע 520W?

מ ש ה 53

Well-known member
מניסיון איקרא זה מותג טוב. עם כבל אתה תקבל מכשיר חזק יותר, שיסבול כמובן מחסרונות הכבל המאריך...
עם סוללה, תקבל מכשיר שיהיה אולי יותר כבד, וכפי שכתבת, במקום חיתוך באמצעות חוט, אתה תשתמש בסכינים. שיקול שלך...
שיקול נוסף וחשוב: ככל שאתה משתמש יותר, הסוללה תשתלם יותר, כי אורך חיי הסוללה מוגבל, ואי ניצולה ייחשב כבזבוז.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כי אורך חיי הסוללה מוגבל, ואי ניצולה ייחשב כבזבוז.
אחת ממגבלות אורך חיי הסוללה הוא מספר הטעינות שלה ככה שלא ברור אם "ניצול יתר" באמת יועיל לסוללה.

לפני כמה חודשים עבד אצלי גנן עם חרמש חשמלי נטען מחברה רצינית. הוא בא חמוש בשתי סוללות של 4 או 5 אמפר לשעה ויותר מאשר עבד הוא ישב והמתין ליד המטען.

אני אישית משתמש בחרמש חשמלי איימתני תוצרת בית שעובד על 220V ואני מתעייף הרבה לפניו.

מ ש ה 53

Well-known member
חחחח... כנראה שהסוללות של הגנן כבר על סוף החיים שלהן. סוללה טובה וטעונה אמורה להחזיק יפה. בכל מקרה, ככל שאתה משתמש יותר זה נחמד שיש סוללות. כשאתה בבית שלך, כנראה שעדיף חשמלי. ואם אתה גם מנגר, אתה בטח יודע שנוח מאד להסתובב עם כלים שמופעלים על סוללות נטענות.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חחחח... כנראה שהסוללות של הגנן כבר על סוף החיים שלהן. סוללה טובה וטעונה אמורה להחזיק יפה. בכל מקרה, ככל שאתה משתמש יותר זה נחמד שיש סוללות. כשאתה בבית שלך, כנראה שעדיף חשמלי. ואם אתה גם מנגר, אתה בטח יודע שנוח מאד להסתובב עם כלים שמופעלים על סוללות נטענות.
לגבי מקדחות וכאלה הרבה יותר נוח להשתמש בכלים נטענים אבל כלים נטענים לרוב הם גם יותר חלשים (או חזקים וסופר יקרים).

חסרון נוסף של הכלים הנטענים הוא במשקל הסוללה, צריך להחליט מה מטריד יותר, הסוללה או הכבל שמסתובב בין הרגלים ומגביל בטווח.

מ ש ה 53

Well-known member
אז זהו. ראיתי לא מעט מתקיני דקים שמסתובבים עם מברגה נטענת של בוש ומדובר ב"חיה של ממש". ונכון. תמיד צריך לעשות את החשבון מה עדיף על מה.
אבל כשאתה בא עם דיסק נייד, זה בטוח ונעים יותר מאשר דיסק עם כבל שמסתובב... ומה שנכון נכון. כשאתה רוצה לחצוב או לקדוח בקיר בטון, תמיד יהיה עדיף לעשות זאת עם פטישון אמיתי, עם כבל. מה שכן... כשאתה בא לגינה, אתה צריך להוסיף לשיקולים שלך גם את הסיכונים שכרוכים בהיתקלות בשיחים ואבנים, ואת האפשרות שתקצץ את הכבל החשמלי עם סכין המכסחת או המגזמת... לא ממש כיף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אז זהו. ראיתי לא מעט מתקיני דקים שמסתובבים עם מברגה נטענת של בוש ומדובר ב"חיה של ממש".
נו שויין, אם הדיון כבר גלש לדיון על כלים נטענים אז אנצל"ש לשאלה בנושא.

אני עומד לרכוש סט של כלים נטענים, בשלב זה מקדחה (רצוי גם רוטטת) ומברגת אימפקט, בשלב הבא כנראה גם דיסק. מאחר ולכל חברה יש את הסוללות והמטענים שלה מדובר בסוג של חתונה קתולית.

ההתלבטות שלי לגבי סט שעובד על סוללות 18V בין החברות בוש, מקיטה ודה וואלט.
אשמח להמלצות

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ההתלבטות שלי לגבי סט שעובד על סוללות 18V בין החברות בוש, מקיטה ודה וואלט.
אשמח להמלצות
טוב, לאחר שוטטות ברשת עלתה גם האפשרות של רכישת הסט מתוצרת AEG או Einhell.

על הנייר (או על ה HTML) הכלים באותו סדר מחיר חזקים יותר ומסופקים עם סוללות גדולות יותר.

אני מכיר את AEG מתחום מוצרי החשמל לבית אבל אין לי מושג איך כלי העבודה שלהם ביחס לאחרים. לגבי Einhell יש לי מוצר אחד שלהם (מסור נימה) אבל אין לי מושג איך הם בכלים נטענים.

אשמח להמלצות/לדיס המלצות.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
טוב, לאחר שוטטות ברשת עלתה גם האפשרות של רכישת הסט מתוצרת AEG או
.

על הנייר (או על ה HTML) הכלים באותו סדר מחיר חזקים יותר ומסופקים עם סוללות גדולות יותר.

אני מכיר את AEG מתחום מוצרי החשמל לבית אבל אין לי מושג איך כלי העבודה שלהם ביחס לאחרים. לגבי Einhell יש לי מוצר אחד שלהם (מסור נימה) אבל אין לי מושג איך הם בכלים נטענים.

אשמח להמלצות/לדיס המלצות.
קודם כל, חשוב שתזכור, ש-AEG של היום זה לא ה-AEG של פעם. הם חברו לקונצרן וככל שידוע לי, לפחות במכשירי החשמל הביתיים, הם מייצרים בעיקר בפולין, גם אם ראיתי מוצרים של אלקטרולוקס שרשום עליהם "גרמניה". איך הכלים הידניים שלהם? אין לי שמץ. מזמן לא ראיתי כלים ידניים של המותג הזה. לעומת זאת, כלים של Einhell דווקא ראיתי, אבל לא יצא לי לעבוד איתם. יתכן שטובים. כלים של דיוולט כן ראיתי ולא ממש התלהבתי, למרות שכן. מה שראיתי מחזיק דווקא מעמד יפה, ונגר שרכש סט, "חי" איתם כבר לפחות 3 שנים ואולי אף יותר.

מ ש ה 53

Well-known member
שלושתם טובים ואני בעד בוש... מה שכן, כדאי לרכוש סט שבו הסוללות יתאימו לכווווווווווולם.

למעלה