שאלת חצוצרות

שיר שיר7

New member
שאלת חצוצרות

האם ניתן להיכנס עם חצוצרה אחת להריון ??

אני יודעת שיש לי סתימה בחצוצרה אחת.

לי יש חסימה בצד שמאל

ואנדו-משהו
והציעו לי לקפוץ ל ivf כדי לעקוף את הכל,
בגלל הגיל והתרגיל, קפצתי ל ivf.
טכנית הבנתי שאפשר, רק שאצלי אין בעל זמין, בכל מקרה הייתי צריכה לעבור איזשהו טיפול
כדי להיכנס להיריון. אז העדפתי את הדרך שעוקפת את כל הבעיות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אני לא יודעת מה קורה בתוך הבטן שלך....

לי הרופא אמר שיש 3 אפשרויות: הזרעות בלי לטפל, כדי לנסות כמה פעמים / ניתוח לתקן את החסימה / לקפוץ ל ivf\
כששאלתי מה הוא מציע בהתאם לנתונים הפיזיים שלי - אמר ivf, ולשם הלכתי.
&nbsp
אני לא הייתי מבזבזת זמן בגילך. (אם הכתוב בכרטיס נכון)
&nbsp
&nbsp
&nbsp

שיר שיר7

New member
המשך

הייתי בחודש שעבר המרפאה שלIVF אני מתחילה טיפול IVF יש לי פגישה עם הרופא עשיתי את כול הבדיקות
שהם ביקשו.

יופי, בהצלחה!

אורי1702

New member
השאלה ממה הסתימה

לי כרתו חצוצרה בגלל חסימה, נכנסו בלפרוסקופיה, היא הייתה מזוהמת, מלאה בדם ובצקת והגיעה לעובי של נקניקייה כשהעובי ה"טבעי" אמור להיות כמו ספגטי.
הרופא הסביר שהסיכוי עם חצוצרה כזו היה די אפסי, וגם אם הייתה הפרייה אז הנוזל שנמצא בתוכה הוא רעיל ומפריש חומר שמפריע להשתרשות העובר.
אחרי הכריתה שני רופאים אמרו שהסיכוי טוב לטבעי אבל אני מחכה כבר 6 חודשים ובדרך עשיתי 2 הזרעות.
אני עולה כיתה לivf עוד חודש ומקווה לנס שלי שיגיע במהרה.

אורי1702

New member
לי היה סקטולספינקס

נשמע כמו קללות חחח ועד עכשיו אני מתקשה בלבטא את זה חחחח.
לא יודעת מה ההבדל, מה אמר הרופא? המליץ לכרות או שאמר שיש סיכוי?
אותי ישר שלחו לניתוח אחרי הצילום רחם וכן התייעצתי עם שני רופאים ושניהם הבחינו בכך ועוד היו מרוצים שהם צדקו בהבחנה כשחזרו התוצאות של בדיקות המעבדה.
כמובן שהיה חסר להם אילו טעו וסתם היו כורתים לי איבר מהגוף ומשביתים אותי ל3 שבועות בבית חחחח.
איך איבחנו לך את זה? צילום רחם?

שיר שיר7

New member
המשך

בבדיקת אולטראסאונד וגינלי רגיל עשיתי היסטרוסקופיה והיא תקינה. הרופא לא אמר שאני צריכה לכרות.

ענבל ח1

New member
תשובות- אנא קראי. זה חשוב

הידרוסלפינגס וסקטוסלפינגס זה אותו דבר לצורך העניין. אולי סוג הנוזל שממלא את החצוצרה מעט שונה אבל שניהם מפחיתים ב- 50% סיכוי כניסה להריון ומגדילים סיכוי להפלה פי שניים.
שימי לב, תקינות ההיסטרוסקופיה אינה קשורה לעניין.
לא מובן לי מה הרופא אמר אבל, על אף שקיים סיכוי להריון עם חצוצרה עם נוזל כמו שיש לך, הסיכוי אינוגדול ולכן בד״כ ההמלצה היא לנסות הפרייה או שתיים ואז אם זה לא מצליח, ההמלצה היא על כריתת החצוצרה.
לאחר הכריתה, ניתן להיכנס להריון אפילו טבעי, בהנחה שהחצוצרה השנייה תקינה ואין בעיות מונעות אחרות.
אבל אסור לטאטא את הבעייה מתחת לשטיח ואל תלכי עיוורת אחרי הרופא. כי גם לי אמרו משהו דומה ועברתי טיפולים מיותרים לפני הכריתה. לאחריה, נכנסתי מיד להריון בהפרייה (אחכ ההריון נפל אבל ללא קשר).
אם יש לך עוד שאלות בנושא, את מוזמנת.

ענבל ח1

New member
עכשיו ראיתי שלא עשית צילום רחם. במצב כזה מומלץ לעשות

כדי להגיע לאבחנה חד משמעית. לא הייתי מסתמכת רק על האולטראסאונד. לעתים ציסטות יכולות לדמות נוזל בחצוצרה באולטראסאונד.
מי הרופא שלך אגב? רופא פוריות מומחה?

אורי1702

New member
לי הרופא אמר

שזה מפחית את הסיכוי ביותר מ50% בהתחלה לא הבנתי למה ורק אחרי ההסבר של הרופא המנתח שאמר לי שהסיכוי שלי הוא די אפסי לפי המצב שבו הייתה החצוצרה ושהנוזל שבתוכה רעיל הבנתי שאני עושה צעד חכם.
לי בחודש שאחרי הניתוח היה הריון כימי וזה נתן לי תקווה ואחר כך 2 הזרעות שנכשלו ועכשיו אני מתחילה חודש 5 של ניסיון טבעי ואם זה לא ילך כבר הכל מוכן לivf
יצא לי חרוז

שיהיה בהצלחה מותק, מחזיקה לך אצבעות שבקרוב תקלטי ותצאי מההריון בידיים מלאות.

spirt20

New member
זה מפחית את הסיכויים ביותר מ50 אחוז

ובמיוחד בגילנו שמחזירים מעט עוברים.. עשית בשכל והיה לך מזל שגילו את זה בזמן.. עובדה שנקלטת לכימי.. תהי רגועה זה יגיע

אפשרי

אצלי חצוצרה שמאלית חסומה, ניסו לפתוח בצינטור ללא הצלחה.
הצלחתי להרות פעמיים ב IVF.

שיר שיר7

New member
המשך

הרופא לא אמר לי לכרות הייתה לי ציסטה עם מחיצות ובבדיקה אחרונה היא נעלמה הוא בדקת כמה פעמים והוא אמר שהיא נעלמה
כנראה נספגה .

השאלה היא איך אפשר לגרום לשחלה ליצר הרבה ביציות ?

אני פשוט לא מכירה את ההליכים בתחום הזה.

אני מעדיפה תמיד לשאול ולדעת לפני מה שאני עומדת לעבור.

ענבל ח1

New member
את מבלבלת נושאים שונים

יש ציסטות בשחלה ויש נוזל בחצוצרה.
האם הרופא שלך הוא רופא פוריות מומחה??
כדי לייצר יותר ביציות, נוטלים הורמונים ואז מבצעים הליך שנקרא הזרעה או לחילופין, הפרייה.
את חייבת להתייעץ עם רופא מומחה ולא ברור לי כל כך מה הוא מייעץ לך, כי מצד אחד אומר לך שיש לך נוזל בחצוצרה ומצד שני אומר שאין צורך בכריתה. מאוד לא ברור.

למעלה