שאלת חלומות לשעת לילה (בוקר?)...

פנדה30

New member
שאלת חלומות לשעת לילה (בוקר?)...

נושא שנטחן עד דק,יודעת.עד עכשיו לא היה רלוונטי אלינו,אז לא הקשבתי בשיעור...
עמית,שנתיים ו9,מתעורר בשני הלילות האחרונים הוכה,מספר על x שהרביץ לו (ילדים שונים). הלילה גם ביקש ש'תקחי אותי מכאן'. לא נרגע גם שהדלקתי אור קטן,הראתי לו שאנחנו בחדר שלו,והצעתי את 2 הבובות.האהובות עליו-לא ישן איתם בדכ, רק משחק. אין.לו צעצוע קבוע שהוא ישן איתו, אין לו שמיכי או מוצץ. לא עזר כלום-סרב שאלך. בסוף בעלי הל לישון לידו. אה, ניסיתי 'הוקוס פוקוס,שלא יהיו חלומות רעים,כולל תנועות ידיים-גם לא עבד. אני משתדלת לעשות איתו סוג של עיבוד הדברים של מה שחווה בגן-עם מי שיחק, ממה נהנה וכו. כנראה שזה לא מספיק. אז מה הלאה? מה עושים? כל עצה תתקבל בברכה. תודה |4u| P

פנדה30

New member
מקפיצה לעצמי

כי אני בטוחה שיש לכן איך לעזור לי, ובטח ההודעה פשוט הלכה לה לאיבוד.. תודה

אנחנו קוראים לזה

"החלפת חלום" מציעים להם לחשוב על משהו שהם אוהבים, משהו שמשמח אותם. לפעמים צריך לעשור להם לחשוב על משהו, לפעמים צריך לעזור להם "לראות" את התמונה ותוך כדי כך לשקוע שוב בשינה, ולפעמים הם "מחליפים" במהירות והכול בסדר. מסייגת שמדובר בשניים הגדולים יותר, ואני חושבת שהתחלנו אחרי שלוש-שלוש וחצי, אבל שווה לנסות ותלוי בילד. למשל הגדול, שאוהב מאוד כדורגל, נזכר בקבוצת הכדורגל שהוא אוהב ובאחד המשחקים ומתחיל לשחזר מהלכים (במקרה כזה אני נרדמת גם
). משתדלת שיעשו את זה בדמיון ובלי יותר מדי דיבורים, ואת העזרה אני "מגישה" בלחישה אטית. כאן אני חכמה, אבל האם מישהו יכול להגיד לי מה עושים עם בן אוטוטו שנתיים שמתעורר ועושה טרור שרוצה לישון רק במיטה שלנו, אתנו בתוכה, ועושה את המוות עד שמשיג את מבוקשו (מי צריך קונדומים...)?

פנדה30

New member
תודה. באמת ניסיתי משהו דומה

(בלי לדעת איך קוראים לזה...(-; ) בכל מקרה, זה לא עבד. אבל אולי באמת אנסה לפתח את זה איתו..אנסה להציע לו לחלום על חברים שלו, ועל דברים שעשינו (ניסיתי בעיקר להגיד לו שנעשה דברים בבוקר, אולי הייתי צריכה להתמקד בדברים שכבר עשינו.) תודה!

rnavina

New member
הוא זוכר את זה למחרת? כלומר שהתעורר?

בפורום בטמקא הוצע לדבר איתו ולהגיע ביחד איתו לכלים שיכולים לסייע לו. לנסות שהרעיונות יבואו ממנו. מה יכול לשמור על החדר שלו? על השינה שלו? בתקופה שלבכור היו חלומות רעים התקנתי לו לוכד חלומות ליד המיטה. מכירה? אפשר להכין ביחד איתו.

פנדה30

New member
הוא לא זוכר, ויתרה מכך-

לדעתי הוא בכלל לא מבין שהוא חולם חלומות רעים, ולכן הוא בכלל לא הצליח לתקשר איתי בשיחה שסבבה על נושא חלומות... ניסיתי לדבר איתו בלילה, וניסיתי גם הבוקר. הראתי לו שאנחנו בחדר שלו, עם הכורסה שהוא אוהב, והמדבקות, וכו וכו. לא עבד... אבל אולי אנסה את לוכד החלומות... תודה!

JJ2004

New member
הוא רואה טלויזיה לפני השינה?

טלויזיה מאוד משפיעה על חלומות רעים.

adif11

New member
לא רוצה ליאש אותך אבל אצלי היו כמה שנים כאלה

שנתיים בטח ,בגיל יותר מבוגר ולא עזר כלום עד שהוא גדל

עם הגדול שלי

מה שעזר זה להוציא אותו מהחדר לסלון עם אור דולק מלא כל עוד הוא היה בחדר, גם אם העיניים היו פקוחות הוא לא הצליח לצאת מזה. במקרים קשים היינו מביאים אותו למיטה שלנו

פנדה30

New member
מממ..ככה זה היה נראה אתמול, שהוא פשוט לא

פשוט לא הבין מה אני רוצה ממנו, לא הבין שבכלל חלם. תודה.

בהתחלה חשבנו שאם נוציא אותו לחדר מואר

אז יהיה לו קשה לחזור לישון מצד שני כל עוד היינו בחדר שלו הוא לא הצליח לצאת מהחלום אגב, אחרי שהיה מתעורר מהחלום, לרב היה מצליח לחזור לישון די בקלות

למעלה