שאלת חלבונים

• פותח הנושא usi1
  • פורסם בתאריך

usi1

New member
שאלת חלבונים

הי,
יש לי שאלה בנוגע לחלבונים:
בדיקת דם שעשיתי עכשיו מראה ערך של protein total של 6.6 - הגבול התחתון ...
הברזל שלי גם מאוד נמוך, ערך של 66 והפריטין 76. למרות שאני כבר שנים לוקחת תוספי ברזל.
אני צמחונית מטעמי מוסר יותר מ 20 שנה ( אני בת 45 ) , יש לי אי סבילות ללקטוז ( תבחין נשיפה ) ואי סבילות לגלוטן.
כמו כן יש לי בעיה עם בלוטת התריס עם נטיה לתת פעילות, מטופלת בדיקור וכרגע הבלוטה מאוזנת ( ללא תרופות ) .
אסור לי טופו ( וסויה בכלל ) בגלל הבלוטת התריס , כמו כן אסור לי מצליבים ( אני לא מסוגלת לעכל את זה )
בנוסף, יש לי IBS ( מאובחן ) ואני חיה כשגרה די קרוב לפי דיאטת ה FODMAP שנתן לי רופא גסטרו.
עם שלל הבעיות האלה, מה אני צריכה לעשות כדי להרים את רמת החלבון ?
אני אוכלת שקדים, ביצים ( 2 ליום ) , קינואה , ועדיין, הרמה נמוכה מאוד.
אני משערת שיש לי גם בעיה עם מזון חומצי, הייתי אצל רופא גסטרו, הוא אמר לי לנסות לאכול גבינה צהובה כי אין בזה לקטוז, ניסיתי והנסיון לא עלה יפה..... עשה לי צריבה כמו דלקת בדרכי השתן ואיך שהפסקתי יום - יומיים אחרי , ה " דלקת " עברה..... זה גם עשה לי צרבת.
מה עושים עם העניין של החלבון, יש לזה פתרונות ?
חשבתי אולי על תוסף של חלבון ללא לקטוז ( אם יש דבר כזה ) אבל הכל זה לספורטאים מקצועיים - ואני לא ..... אני גם לא יכולה לאכול דברים שמכילים סויה , זה עושה לי שיבוש של האסטרוגן, מעבר לבעיה של בלוטת התריס. הרגישות היא כזו שאפילו בטטה אני לא יכולה לאכול בגלל האסטרוגן.
תודה

The Pinky P

New member
אם את לא מוצאת פיתרון דרך אוכל "קונבנציונאלי" תחשבי על תוסף

חלבון,אבקת חלבון ("כזו של ספורטאים")
אמנם "ספורטאים" משתמשים בזה אבל בפועל מדובר בחלבון מרוכז ולא יותר מזה, אפשרי לשימוש אצל כל אחד.
יש גרסאות שמתאימות גם לצמחונים וגם לטבעונים בין הייתר.
מדובר במוצר תעשייתי ומעובד מאוד אבל הוא בהחלט יעשה את העבודה בקשר להספקת החלבון.
אם אין ברירה ואת לא מצליחה להשיג את החלבון מאוכל רגיל, זה יכול להיות פיתרון טוב.

usi1

New member
חשבתי על זה ...

אבל אני לא יודעת מה מהם אכן נטול לקטוז לחלוטין, איך יכול להיות שאבקה שמבוססת על חלבון מי גבינה היא ללא לקטוז? האי סבילות אצלי היא גבוהה מאוד אני לא יכולה לצרוך משהוא שהוא דל... אלא נטול, בכלל בלי .
אם יש המלצה אשמח לדעת. היתר שמתאימים לצמחונים וכו זה מבוסס על סויה ואני לא יכולה לצרוך סויה .

The Pinky P

New member
אז תאכלי בשר,אני בטוח שכל הבעיות שלך מתחילות מאי אכילתו.

usi1

New member
לא מסוגלת אפילו לחשוב על זה....

אם למשהוא יש המלצה על תוסף - אשמח .
או כל רעיון אחר .

avi5199

New member
ביצים - במיוחד החלבון - אם את צמחונית על בסיס מוסרי לא צריך

להיות לך בעיה לאכול חלבון של ביצי חופש, אין שום הגבלה לכמות החלבון (הלבן) מביצים שמותר לאכול ביום.
למשל חביתה של ביצה אחת שלמה עם החלמון ועוד 6-9 חלבונים (בלי החלמון) תתן לך כמות חלבון כמו ברבע עוף.
מקורות צמחיים טובים לחלבון הן קטניות רזות במיוחד עדשים שעועית ואפונה. אבל לא תקבלי מהן את כל חומצות האמינו הנחוצות וגם לא בשילובים הנכונים.
לדעתי את פוגעת בבריאות שלך ע"י הצימחנות הזאת וזה עלול להתבטא אצלך בעתיד גם לטווח ארוך בנזקים ומחלות כרוניות..

usi1

New member
אני אוכלת ביצים אורגניות

2 ביום
זה יקר.... פי שתיים מביצים רגילות
ויש ביצים בכל המאכלים שלי
ועדיין זה המצב
מקטניות אין חלבון , עובדתית. חוץ מכאבי בטן מטורפים זה לא נותן כלום. עם הנבטה , הרתחה ומה לא .
עכשיו מה עושים....

avi5199

New member
לא ביצים שלמות אלא חלבון של ביצים בלבד.

הלבן של הביצה בלי הצהוב.
פשוט מכל מה שאת אוכלת\יכולה לאכול\ מרשה לעצמך לאכול... כי זה מה שנשאר לך .
ברור ששתי ביצים ביום זה לא מספיק.
כדי להשלים חלבון רק מביצים (כי , חלב לא, בשר לא, גלוטן לא, קטניות לא, ... אז זה מה שנשאר ), אז תצטרכי לאכול כעשר חלבונים ביום או יותר.
בחלבון של ביצה אחת גדולה יש כ 5 גרם חלבון - ברבע עוף יש כ 50 גרם חלבון - מכאן כדי לאכול חלבון כמו מי שאוכל רבע עוף לארוחת צהריים את צריכה לאכול כעשרה חלבונים.
החלק שלא בריא בביצים זה השומן שיש בחלמון, חלבון ביצים (הלבן) אפשר לאכול ללא הגבלה.
יקר - כן זה יצא יקר, אז למען פיקוח נפש ותרי על הנושא האורגני , ביצים רגילות לא כלכך יקרות.
דבר שני :
בקטניות יש חלבון, ואם אוכלים כל יום קיטניות, בהתחלה סובלים מגאזים ואוליגם כאבי בטן אבל אחרי כמה זמן החיידקים במעיים משתנים והגאזים פוחתים.
ואני מתכוון לקטניות עשירות בחלבון כמו עדשים פול שעועית אפונה מש.

usi1

New member
וואו... זה 10 ביצים ליום זה המון

לפי 0.8 גרם חלבון ליום כפול משקל גוף אני צריכה 39 גרם חלבון ליום לאדם ממוצע
זה אומר 8 ביצים ליום
זה המון - המון ביצים
קטניות זה לא חלבון עבורי ....
מה שמשאיר אותי אכן עם תוסף, השאלה אם יש משהוא מתאים, אני חושבת שאני אתייעץ בחדר כושר.... הם כל הזמן מתעסקים עם זה.
אכלתי קטניות , הבדיקות דם היו על הקו תחתון גם עם הקטניות וזה עשה לי כאבי בטן איומים ונפיחות , לא עזר הנבטה, הרתחה, סיר לחץ, קטניות מכל הסוגים והמינים, טחנתי, מעכתי, בסוף התייאשתי וירדתי מזה. גם שילבתי קטניות עם קינואה ובכלל הרגשתי כמו חביתוש.....
עם קטניות או בלי קטניות התוצאות הן זהות מבחינת המעבדה.... כך שאין לזה שום משמעות תזונתית. סתם משמין.

avi5199

New member
לא ביצים ! זה רק החלבון של הביצים.

מותר לאכול חלבון ביצים ללא שום הגבלה, אין שום בעיה עם זה.
קינואה זה לא קטניות! ויש בזה יותר שומן מחלבון .
להתרגל לקטניות כמו שכתבתי זה לוקח זמן - כמה חודשים עד שמתרגלים.
לתוספי חלבון לבודיבילדינג יש המון פרסומת ברשת. - זה לא זול, וגם עשוי מחלב או בעלי חיים ..או מכיל גלוטן - בדקי היטב לפני שאת מזמינה.

usi1

New member
תודה....

אתמול המליצו לי על חלב נטול לקטוז ( לא דל... אלא נטול לחלוטין ) , מסתבר שיש כזה דבר, של מחלבות רמת הגולן , או אכן תוסף חלבון אבל יש עשרות כאלה וצריך למצוא אחד מתאים, יש גם אחד כזה שהוא רפואי ומבוסס על אבקת ביצים. חו"ח לא אצרוך משהוא שמבוסס על בעח וגם אין תוספי חלבון כאלה למיטב ידיעתי, זה מבוסס או על מי גבינה , או על ביצים, או על אורז או על סויה . אלו שהם מבוססים מי גבינה טוענים שהם נטולי לקטוז. אני צריכה לבדוק את זה עם תזונאית .
החלב המיוחד זה הדבר הזה
http://www.mrh.co.il/cgi-webaxy/item?4

The Pinky P

New member
רק תשימי לב...

שכל המוצרים שאת קונה ארוזים באריזות קרטון שעשויות מעצי פלסטיק ולא עצים אמיתיים כי כריתה של עצים
אמיתיים זה אומר מוות להרבה בעלי חיים שחיו בזכותו,בתוכו ועליו, ואני לא מסוגל אפילו לחשוב על זה, נורא.

למעלה