שאלת חימום מים

אשרז4

New member
שאלת חימום מים

אנו עובריים לדירה שאין בה דוד שמש. (אל תשאלו איך זה קרה)
בכל מקרה יש דוד חשמל אבל היתי רוצה פתרון אחר.

בעיקרון ראינו שלשכן קומה ראשונה יש שני קולטים מחוץ לחלון במין מתקן חיצוני שכזה.
אני לא יודעת אם צריך אישור (שאר הדירים/ עיריה) לזה.
האם מישהי יודעת על פרוצדורה שכזה?

חשבנו על חימום מים בגז.
הבנתי משיטוט שזה מאוד נח ונעים וכיף וזמין ו..ו..
אבל לא הצלחתי להבין מהן עלויות ההתקנה והאחזקה וכמובן השימוש החודשי.
גם לא הבנתי היכן יושב המתקן. הדוד עצמו בבוידם.

בקיצור, אשמח לתובנות.
אנחנו משפחה של 4 נפשות בבוקר לרוב אחד מתרחץ, רב הרחצות הן בערב
אבל מלבד זה כשיש מים חמים (ימי שמש) אני מאוד נהנת לשטוף ידים/ לצחצח שינים /לשטוף כלים ורצפה וכו') במים חמימים

אשרז4

New member
לגבי התקנה של דוד שמש, כלומר קולטים

יש לשכן בקומה ראשונה איזה מתקן עם שני קולטים שבנה על דופן הבניין.
אינני יודעת אם חוקי או לא.
על הגג לא ניתן לשים קולטים ודוד כי הוא של הדייר בקומה האחרונה

נושי 14

New member
אנחנו עברנו עכשיו מדוד שמש לחימום בגז

אין לי מושג על עליות התקנה כי זה הגיע עם הדירה.
בחורף זה סופר כיף כי תמיד יש מים חמים
הבאסה שזה פחות חיסכוני מדוד שמע וגם מבזבז יותר מים. הם לא נגמרים אז קשה לסיים מקלחת וגם כי לוקח להם זמן להגיע.

אשרז4

New member
תודה, ברור שדוד שמש זה הכי חסכוני

השאלה אם יש לך מושג על עליות חודשיות (או שהמעבר טרי)
וידע על יחס עלויות בין דוד חשמל לגז.
ועוד משהו, אם מצאתי בעלת נסיון
איפה יושב מתקן החימום של הגז?

נושי 14

New member
המעבר יחסית טרי (סוף יולי)

זכור לי בנתיים חשבון אחד על 90 שקלים. זה כולל את התשלום הקבוע + הגז של הבישול. לדעתי החשבון היה על חודש ולא חודשיים.
אצלנו הוא יושב במסתור כביסה.

kokula12

New member
לגבי חימום מים בגז

עלויות התקנה תלויות בסוג התנור. נע בין 3000-5000 ש"ח. היקרים יותר לרוב חסכוניים יותר, כך שלטווח ארוך אנחנו בחרנו להשקיע בזה. אצלנו זה נמצא במרפסת בתוך ארון מתכת. בעיקרון זה חייב להיות במקום מאוורר - לרוב נמצא או בפינה של מרפסת או מרפסת שירות. היתרון הגדול של זה הוא שגם בחורף יש לך מים חמים בלי הגבלה לשטיפת כלים/ידיים. אצלנו לא לוקח להם הרבה זמן להגיע (לא יותר ממה שלוקח למים להגיע מהדוד, למעט בימים מאוד מאוד קרים - כלומר, כשהטמפרטורה בחוץ סביב ה-0. ואין הרבה כאלה...).

לגבי עלות חודשית - אני לא בטוחה, וגם מאוד תלוי למה זה משמש. אצלנו זה משמש גם לחימום הבית בהסקות בחורף. אם זה רק לחימום מים, לדעתי העלות החודשית לא גבוהה. קשה להעריך כי זה מגיע עם חשבון הגז שכולל גם את השימוש בגז לבישול, אבל יכולה לנסות לשאול את הבעל בערב.

לנו יש חימום בגז

היתרונות של זה ברורים - יש כל הזמן מים חמים, לא צריך להדליק את הדוד, ולא צריך להקפיד שכולים יתקלחו ברצף אחד אחרי השני (שזה תמיד היה בעייתי אצלנו, ולכן הדוד עבד המון שעות). מבחינה כלכלית, אני עוקבת אחרי זה, ויודעת להגיד לך שאנחנו מחליפים בלון גז גדול פעם בחודש בחורף. כלומר, עלות של 450 ש"ח לחודש.
אבל, וזה אבל גדול ומשמעותי - בקיץ אין לנו עלות בכלל של חימום המים כי אנחנו משתמשים בדוד שמש. ולכן, לא הייתי ממליצה על האופציה הזאת בלי דוד שמש כי נראה לי שזה יותר יקר מדוד חשמלי.
&nbsp

למעלה