שאלת חופשות

OraS20

New member
שאלת חופשות

יש הרבה שאלות כאן ובמקומות אחרים על חופשות בחגים. הורים כועסים אם הגן מסתיים שעה מוקדם יותר וכו׳
אני מרגישה שגם לילד( שלי לפחות) יש צורך בחופש מידי פעם. בלי שיעורים, טיפולים, מטלות ובלי לראות ילדים סביבו כל הזמן. מצד שני אני גם מחכה קצת לבלות איתו, אחרי טירוף השגרה.
הוא היליד שזקוק לחופש?? אתם לא חושבים שנכון לתת גם לילדים קצת אוויר מהמסגרות?שלא לדבר על כך שהייתי שמחה שגם הצוות ימלא מצברים מפעם לפעם

TikvaBonneh

New member
תלוי בתפקוד הילד ותלוי במצב המשפחה.

אם זה ילד שנמצא בתפקוד המאפשר לבלות איתו, אז כן, חופשה זה כיף, במידה והמשפחה בנויה לכך מבחינה תעסוקתית, כלומר יש בן משפחה שיכול לפנות זמן.

הבן שלי מחרפן בחופשים

משעמם לו בלי החברים, וגם קשה לט בלי השגרה.
בקיטנה עושים דברים אחרים מביום לימודים רגמל.
אגב הם מסימים שעתים וחצי לפני השעה הרגילה

אני עובדת

ולהשאר בבית עם אחיות שלו יותר משעמם. גם אחותו הקטנה בקיטנה של הגן. כשהוא יגדל אני מניחה שאאפשר לו לבחור אם ללכת לקיטנה או למצואתעסוקה אחרת.

schlomitsmile

Member
מנהל
מרגישה כמוך עד כדי כך, שהגענו למסקנה
שהמסגרת עושה לו ולכן גם לי לא טוב
ולא באשמתה, מעצם מהותה,
ועברנו לחינוך ביתי

אני מניחה שלכל ילד ולכל משפחה מה שנכון להם.
אין משהו גורף.

מסכימה איתך לגמרי

זה גם סיבה אחת למה אני מעדיפה שילוב. כי בחינוך מיוחד הם נמצאים במסגרת יותר מידי זמן לטעמי.

usi1

New member
אין לנו כל כך בחירה כאן....

משרד החינוך מכתיב את החופשות לא אנחנו והן מרובות מאוד .
אנחנו בחינוך רגיל (ילדה משולבת )
אישית אני מרגישה שזמן המסגרת ( בית ספר ) הוא זמן הרבה יותר מוצלח מזמן האין מסגרת ( חופש )
זה הסדר יום, השגרה, לא לחפש כל יום מה לעשות, פחות שעות מסך ( לימודים ושעורים ) וכן הלאה.
כל הסדר יום מסתובב סביב הבית ספר והחוגים ( שגם נעלמים בחופשות לצערי ) מה שממש ממלא את היום בעשיה.
אם היה אפשרות למסגרת סביב כל השנה הייתי תומכת בזה , יש ילדים שהחופש לא עושה להם טוב. בדיוק להפך.
לצוות יש חודשיים חופש רצוף בקיץ שלא לדבר על פסח שזה חצי חופש גדול, וחנוכה שזה שבוע, לא ידוע לי על עוד מקום עבודה שיש לו לפחות שלושה חודשי חופש בשנה ועוד בתשלום....
מספיק שאני אקח שעה חופש מורידים לי את זה מהמשכורת....

OraS20

New member
התכוונתי לצוות בחינוך מיוחד

שרובו עובד בחופשים ויש בקושי 10 ימים בקיץ ואחכ יש הורים שמתלוננים שמסיימים לעבוד ב1500 במקום ב1700 בחוה״מ למשל
אני מבינה את הצורך של הילדים בשגרה ומסגרת, אבל נכון לדעתי לייצר כזו גם בזמן חופשה בבית, עד כמה שניתן. ילד הוא לפני הכל גדל במשפחתו ולא בגן. אולי אני טועה

usi1

New member
מאוד קשה לייצר מסגרת בבית

בגיל הגן את צודקת ולקשר עם המשפחה יש חשיבות גבוהה מאוד , והתלות גם היא עצומה, הקשר הזה הולך ומתרופף עם השנים ושבבית ספר דיברו איתי שגיל ההתבגרות מגיע מוקדם, הם ידעו טוב מאוד על מה הם מדברים .
אבל אם ילד הולך לגן כולל צהרון עד 5 הוא גדל בגן לא בבית.
הלוואי בחינוך הרגיל כאלה תנאים .
קיץ של 10 ימים ? גם לא בימות המשיח ..... מקסימום יקזזו 3 שבועות ליסודיים ועד שזה יקיף את כל הכיתות של היסודי אני כבר אשכח מהיסודי .
לנו יש חופש יותר משלושה חודשים בשנה, זה הרבה מעבר למה שבאמת צריך .

אז שיתגברו את הצוות!

אם יש בעייה עם תנאי העסקה המעסיק הוא זה שנותן את המענה...
במקרה הזה- כמו אצל הסייעות אצל ילדים משולבים- לא תמיד זו הסייעת שיש במשך השנה, זו יכולה להיות סייעת אחרת....

dina199

New member
מאז שיש חוק חינוך חובה חינם

ילדים גדלים גם במסגרות חינוכיות
. זה הרי החוק . ואם מישהו קרא את חנוך דאום לפני שבועיים, ההורים נאלצים לעבוד שעות כאלה ארוכות שהם באמת לא רואים הרבה את הילדים. סוף סוף מישהו כתב (שאני חושבת על זה כבר הרבה זמן) בעולמנו המערבי הילדים נחשבים הפרעה למה שהמבוגרים עושים בחיים

schlomitsmile

Member
מנהל
וכשמישהו בוחר אחרת למשל אמא מחליטה להיות אמא במשרה מלאה,
ולא כי אבא מרוויח הרבה כסף,
אלא כי מבחינתה היא הביאה ילדים לעולם כדי לגדל אותם,
אז אומרים לה :"אה, אז את לא עובדת?"

פעם הייתי מתעצבנת ועונה: לא, אני מפצחת פיסטוקים כל היום

היום למדתי כבר לקחת בקלות

dina199

New member
הבעיה שאם האמא כן רוצה לעבוד בחוץ,

היא לא יכולה לבחורי חצי משרה (ואז היה טוב כמעט לכולם). ואז זה מוחלט : או משרה שלמה בבית (לא עובדת
) או המון שעות בחוץ (כשהמשרה בבית לא בורחת לשום מקום ורק מייצרת רגשי אשמה)

בניי בבית עם מטפלת, 360 ש"ח ליום

כי הם לא מסוגלים להיות במועדונית, בלי פעילות מובנת, רוב הזמן משחק חופשי-חברתי...
כל מי שאני מכירה אם ההורים עובדים בגיל עד 9-10 או במועדוניות/צהרוניות/קייטנות
זה לא אומר שהם חייבים רק ללמוד-ללמוד-ללמוד.

וכמה את משלמת למטפלת?

לא ילדה בייביסיטר, שלא תוכל להשתלט על המצב.
שתטפל ב-3 ילדים: ילד עם PDD, ילד עם ADHD, וחוליגן בן 3.5

למעלה