שאלת חונך

אהורה

New member
שאלת חונך

(בהנחה שעברתי את הטסט:)) אם יש לי חונך שבריושיון כתוב מ2001, אבל עדיין אין 5 שנים מלאות- האם הוא יכול להיות חונך? (הוא מתחת לגיל 30:()

Freemee

New member
אני מאמין

שזה 5 שנים מלאות. כאילו מה זה כתוב מ2001? לא כתוב תאריך מדוייק? אני חושב שצריך להסתכל לפי התאריך המדוייק ולא לפי שנה בכללי. תוודאי גם שהוא מעל גיל 24.

אהורה

New member
הוא בן 25 וחודשיים

הוא עשה באמצע 2005, אני לא זוכרת את התאריך המדוייק, השאלה היא, אם זה נקרא 5 שנים, או שצריך 5 שנים מלאות...

Freemee

New member
אני לא יכול לתת תשובה רשמית

אישית הייתי אומר שזה צריך להיות 5 שנים מלאות אבל אולי בגלל שלא כתוב תאריך מדוייק אז כן מותר.. אולי משהו פה יותר רשמי כמו טסטר יגיב תשובה מדוייקת.

danihashamen

New member
יש טסטר, ויש אנשים שמבינים

חכי לתשובות מהן, עד הערב אני מאמין שתקבלי.

be_roo

New member
ממש לא משנה מה כתוב ברשיון

זה שברשיון החליטו לחסוך וכתבו רק את שנת ההוצאה אינו רלונטי לעניין. החוק דורש מלווה עם ותק של 5 שניםף כלומר שחלפו לפחות 5 שנים מאז שהוציא רשיון. כל שוטר שיעצור אותך לבדיקה יוכל בקלות לבדוק במסוף מתי המלווה שלך הוציא רשיון ולגלות שהוא אינו עומד בדרישות החוק.

אהורה

New member
יש אפשרות להנחות מיוחדות?

מאחר ונאמר, אין לי חונך אחר, אז עדיף שלא אנהג 3 חודשים?

אוראל1988

New member
תפני אליהם בכתב

ותציגי את הבעיה, אני בטוח שיאשרו לך את זה! בהצלחה

אוראל1988

New member
אני ממש לא ציני

את זו שתמיד אומרת ליצור קשר ולנסות. שמעתי על מישהו שהיה לו אירוע מסויים ביום יומיים לפני סיום השלילה, הוא פנה למקומות הנכונים והשלילה קוצרה לו, אז פה כשמדובר בדבר פעוט ושולי שזה מס' חודשים שחסרים למלווה היחיד, אני לא רואה כל סיבה שלא לאשר לה את זה. תתפלאי לשמוע אבל המציאות עגומה- המון ילדים מהשכבה שלי לא ראו רכב מיום הטסט שלהם, נראה לי שהם הוציאו רישיון רק בכדי לאכלס עוד תא בארנק! אני אישית הייתי פונה, אני בטוח שגם את! חוץ מזה..למה לא לנסות

be_roo

New member
מעולם לא הפנתי אדם לנסות לקבל

הקלה במילוי הוראות החוק מראש. יתכן ואם יתפסו נהג עם מלווה שחסרים לו 5 חודשי ותק, שהמערכת תתחשב בו והוא יקבל עונש מוקל יחסית. זה לא אומר שמישהו יסכים לתת מראש היתר לנהגים לא למלא אחר דרישות החוק. אין איש שבסמכותו לעשות זאת.

NewUser4

New member
לא יאשרו

החוק לא נתון לשיקול דעתו של אף אחד. הדבר היחיד שייתכן הוא הקלה בעונש מצד ביהמ"ש בגלל הנסיבות שצוינו.

be_roo

New member
לא. חוק זה דבר כללי ומפלה

זו אחת מנקודות התורפה שלו.

אהורה

New member
זה לא פייר!

אחרי 3 חודשים אני בטח אנהג הרבה יותר גרוע מהיום, אז מה עשינו בזה בדיוק???

be_roo

New member
כמו שאמרתי קודם, זו אחת מהטענות

כלפי החוק. באופן כללי חוק זה דבר כולל שלא מסוגל להתייחס למקרי קצה. באופן ספציפי, לא בטוח שמישהו בארץ בדק כמה "מקרי קצה" כמו שלך יש. זה החוק ואיתו צריך להתמודד. באופו פרטני אם את רוצה לדאוג לעצמך, עשי זאת בלי קשר לחוק. אז לא תנהגי 3 חודשים כדי לא להסתכן, אבל בסיומם, אף אחד לא אוסר עליך לנהוג ולהתאמן עם אותו "מלווה" שלא עומד בדרישות. זה שחסרים לו 5 חודשים לא אומר שלא תוכלי להעזר בו אחרי שהחוק כבר לא יהיה רלוונטי לגביך. יקח זמן להזכר ואולי את הנסיעות הראשונות רצוי להתחיל במגרש חניה ריק ובשעות לא עמוסות, אבל תזכירי שבסופו של דבר את עושה זאת למען עצמך.

למעלה