שאלת זנב

ponzik

New member
שאלת זנב

השיער בזנב של פונזי נראה מאוד דליל, האם זה טבעי ותקין או כדאי לבדוק את הנושא אנחנו לא מזהים אצלו שום בעיה אחרת: הוא אוכל המון, משחק, מתרוצץ ושמח

Sweet Fantasy

New member
זה שכח בתקופת הקיץ

וכל עוד זה נשאר באיזור הזנב זה נורמלי, צקך לעקוב ולראות שזה לא מתפשט ועולה לכיוון הגב, במקרה כזה זה יכול להצביע על בעיה אחרת. התקרחות בזנב נובעת בדר"כ משומן שמצטבר שם, זה נראה כמו נקודות שחורות , כדאי לנקות את זה עם צמר גפן ומים חמים וזה יכול לעזור להצמיח שוב שיער.

Yoni 6

New member
אולי כדאי לבדוק אם זו לא התחלה של אדרנל?

כי אם אני לא טועה קראתי פה פעם שהתקרחות בזנב יכולה להצביע גם על זה..אולי כדאי לקחת לוטרינר רק ליתר ביטחון?

Sweet Fantasy

New member
אם זה עולה לכיוון הגב זה עלול להצביע

על זה, כל עוד זה לא מתפשט זה נורמלי לתקופת הקיץ, חבל לרוץ לוטרינר לבדיקות לא זולות, צריך לעקוב.

WTR

New member
לא מדוייק

ד"ר גנץ הסביר לי בעבר שאפילו התקרחות בזנב בלבד יכולה להיות סימן מקדים למחלת האדרנל, אבל: 1. אין מספיק מחקר כדי להסיק שזה כך חד משמעית 2. גם אם זה סימן מקדים, אין דבר שאפשר לעשות כדי למנוע את זה בעתיד. פשוט לשים עין ואם צריך אז להתחיל בטיפול.

Sweet Fantasy

New member
הבנתי..

תאמת שאת מה שאני יודעת (על עליה כיוון הגב) אני יודעת דווקא בגללך ממידע שפרסמת בעבר, לא זכור לי שאמרת שזה יכול גם רק להשאר בזנב. בכל מקרה כך או כך אני עדיין חושבת שלא צריך להיות היסטריים מיד וכן לעקוב, הרי ידוע לנו שיש התקרחות שהיא נורמלית בזנב ומתאימה בדיוק לעונה.

WTR

New member
אני שמעתי את זה לא מזמן יחסית

לפני שנתיים בערך, כשלונוס הייתה את בעיית המשקל ההיא והלכנו לטיפולים אצל ד"ר גנץ. זה לא מידע שאני רצה לספר כל פעם פשוט כי זה לא מדוייק ואין מספיק מחקרים כדי להסיק מסקנה גורפת... אז לא שווה להלחיץ סתם
גם ככה אין משהו שאפשר לעשות

WTR

New member
אבל כמו שאמרת כל עוד זה לא עולה לכיוון הגב

אני חושבת שהמשמעות היא שהמחלה רדומה. כשזה מתחיל להתפשט לכיוון הגב המחלה פעילה ואם לא מטפלים עלולים להשאר עם חמוס קירח לחלוטין שסובל גם פיזית ונפשית. זה ממה שאני יודעת מקריאת מאמרים. מזכירה לכולם שאני לא וטרינרית...

ponzik

New member
מבולבל ../images/Emo268.gif

אני כבר מבלובל, האם כדאי לקחת את פונזי לוטרינר? יש סיבה לדאגה? או שבינתיים רק להשגיח על התקרחות הזנב שלו ולראות אם זה מחמיר / משתפר לקראת החורף?

WTR

New member
להשגיח שזה לא יתפשט ושהחמוסה מתנהגת כרגיל

כמו שרשמתי גם אם זה סימן מקדים למחלת האדרנל, אין משהו שאתה יכול לעשות עכשיו. רק כשיתחילו להיות עוד סימנים-שינוי מצב רוח, ירידה במשקל, חוסר תיאבון וכו', אז יהיה במה לטפל.

dreshard

New member
האם הוא מסורס?

ובן כמה הוא? אם מתחת לגיל שלוש ולא מסורס אתה יכול להמתין לצמיחת פרוות חורף בשקט. אם מתחת לגיל שלוש ומסורס עדיין תמתין לראות אם יצמח מחדש. אם ההתקרחות מתפשטת אז תלך לדר' גנץ או דר' יעקב בהצלחה

ponzik

New member
הוא בן שנה וחודשיים והוא מסורס

הוטרינר שלי גם ייעץ להמתין עד אחרי החגים ולראות אם יש שינוי במצבו

למעלה