שאלת זיכרון

talalmoznino

New member
שאלת זיכרון

שלום רציתי לשדרג את הזיכרון של המחשב שלי אבל אני לא יודע איזה סוג זיכרון המחשב שלי תומך. מצאתי בחיפושים שהמחשב יכול לתמוך עד 2GB אבל התבלגנתי עם כל ה"SODIMM, DDR,DDR2" וכו', ולא הצלחתי להבין איזה סוג זיכרון אני יכול להרכיב למחשב שלי (וגם באיזו מהירות). אני מאוד אודה למי שיכול לעזור לי. אגב המחשב הוא: HP PAVILION ze2151ea, p/n: ea969ea#abt תודה טל

Y. Welis

New member
שים את הסמן על ה-SPD משמאל

והעלה תמונה (אפשר גם ישירות ולא בתוך מסמך וורד).

bar666xp

New member
אגב לצור צילום מסך אפשר גם

בצייר/PAINT של חלונות באותה הדרך בדיוק.. PRINT SCREEN ללחידת המסך.. PAST/הדבק בתוכנה כמו צייר חלונות או PAINT DOT ET אם פוטושופ או כל תוכנת עריכה לתמונות.

bar666xp

New member
לפי זה יש לך כרגע..

2X256M במהירות 333MHZ וה LETANCY 2.5 לא תוכל להוסיף {עד כמה שידוע לי יש רק 2 חריצי זיכרון} יהיה צורך להחליף... ואז כבר לא כזה חשוב מה יש {אלה אם בכוונתך להחליף רק אחד מהם} יותר חשוב מה המקסימום שהלוח תואם/תומך. אבל בכל מקרה זה כניראה יהיה DDR 333.

talalmoznino

New member
זאת בדיוק הבעייה שלי

אני רוצה לשדרג את הזיכרון אבל אני לא יודע לאיזה סוג זיכרון אני יכול לשדרג. כרגע הזיכרון שיש לי הוא אכן 2 כרטיסים של 256 במהירות 133. שאלתי היא איזה סוג זיכרון אני צריך, ראיתי כל מני סוגים ואני לא יודע אם הם יתאימו לי (SODIM,SDRAM RAM וכו) וגם עד איזה מהירות מקסימלית של זיכרון אני יכול להרכי מהסוג המתאים. תודה טל

Jan22

New member
זה PC2700 ולכן מדובר ב333MHZ

מחולקים ל2 סטיקים של 256MB . המאקסימום שהדגם שלך יכול להכיל הוא 2G. מה שאתה יכול לעשות הוא לקוות שחנות מסוימת תזכה אותך על הזיכרון הקיים ולהתקין במקום שאתה רוצה.

bar666xp

New member
שאלה...

אתה מחליף לבד או ניכנס למעבדה? אם לבד... תדפיס את בדף הזה {של הSPD} קח אותו איתך יש שם את כל הנתונים שצריך. אם במעבדה... מה זה חשוב ביכלל כנס תגיד אני רוצה במחשב הזה להגדיל זיכרון תציעו לי מחירים של כל מה שאני יכול.. כרגע יש בו 2X256M במהירות 333MHZ {כמה לפני זיכוי עליהם כמה אחרי}.. אם לא מזכים אותך עליהם קח אותם ותמכור בלוחות/EBAY וכו'.. נ.ב. המהירות היא 333 לא 133... הדרך הפשוטה ביותר לחשב PC2700 תעשה 2700 לחלק ב8 יוצא 337 נקודה משהו.. אבל אין רכיב 337 הקרוב ביותר זה 333 אז זה 333. או תקח את ה166 {הגבוה מבין הMHZ שמופיע} תכפיל ב2 יוצא 332 שוב אין 332 יש 333. אילו הן 2 הדרכים הקלות ביותר... לגבי LATENCY הוא מופיע בדף בעיקרון לרכיב קוראים 2.5-3-3-7 {וגם זה מופיע אבל בארץ תגיד דבר כזה לא ידעו על מה אתה מדבר ביכלל} 2.5 זה הCL ה3 הראשון RCD השני RP וה7 בסוף RAS.... אם זה עד כדי כך מעניין אותך... http://he.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM ו.. CL = זה CAS LATENCY RAS = כמה מחזורי שעון בין RAS לCAS RP = כמה מחזורי שעון להטענה מחדש של הRAS. זה בצורה מעוד מעוד פשטנית הרי לא לפתח כאן קורס טכנאות. חפש על כך בויקיפדיה אם זה ממש מעניין/מרתק אותך... LATENCE בויקיפדיה.

talalmoznino

New member
אוי קצת הסתבכתי...

לסיכום הבנתי שאני צריך כרטיס מסוג DDR1 עד 2GB. המון תודה על התגובות אבל לצערי אני לא מבין הרבה במחשבים וכל הPC2700/ךשאקמבט נשמע לי כמו סינית. המטרה שלי היא להחליף בעצמי את כרטיסי הזיכרון. אז רק כדי לראות שהבנתי נכון, עליי לקנות כרטיס זיכרון מסוג DDR1? אם כן האם הוא בא בכמה מהירויות או רק במהירות של 166. אני פשוט רוצה לעשות חיפוש באיביי ואני לא יודע איזה דגם/ סוג זיכרון לחפש. תודה טל

bar666xp

New member
DDR 333MHZ CL 2.5 לנייד.

יש ציפים עד גודל של 1G כל אחד אם אני זוכר נכון. אגב חדש של 1G עולה אאל"ט כ550ש"ח-600ש"ח לא יודע אם כדאי ביכלל לחפש בEBAY. ציפ 512M יעלה +- 250ש"ח-300ש"ח אאל"ט אז אם אתה רוצה להגדיל ל1G אולי 2X512M יהיה זול יותר אבל לא בהרבה... אם המטרה היא 2G קח בחשבון חדש יעלה כל 1G נגיד 600ש"ח ביחד נגיד 1200ש"ח כעומדן מחיר.... אם המטרה ביא 1G ציפ אחד נגיד 550ש"ח או 2 ציפים של 512M כל אחד יעלו יחד כ500ש"ח. הבדל המחירים נובע בעיקר מהיצא וביקוש... יש המון ציפים של 512M בהיצא... ופחות ציפים של 1G.

talalmoznino

New member
תודה רבה לכולם

דרך אגב מבחינת ביצועים מה עדיף כרטיס יחיד של 1GB או2 כרטיסים של 512 כ"א? עוד משהו אני יכול לשלב בין כרטיס של 1GB בייחד עם כרטיס של 256 שכבר יש לי? תודה טל

Jan22

New member
2 צדדים למטבע

מצד אחד עדיף לקחת 2 סטיקים ולממש את היכולת לעבוד בדואל צ'אנל .מצד שני אתה מגביל את עצמך מבחינת שדרוג עתידי (מה שקורה לך עכשיו) . אין פה מאה אחוז ,פה צריך לחשוב עם עצמך !

bar666xp

New member
אם יש אפשרות לעבודה בDOUL..

זה תלוי בלוח וברכיבי הזיכרון.. אבל אז הם חייבים להיות זהים... אם מדובר בעבודה בSINGLE זה לא חשוב... ואפשר בגדלים שונים. אם אפשרי עבודה בדואל רמת הביצועים גבוה יותר. מה עדיף... אם ניראה לך שתרצה בעתיד גם להגדיל ל2G אז עדיף 1G בציפ אחד. אם לא ניראה לך שתגדיל בעתיד ו/או יש אפשרות לעבודה בדואל אז עדיף 2X512M.

talalmoznino

New member
עוד משהו קטן

מישהו יודע אם הכרטיס זיכרון שאני צריך הוא עם 184 פינים או עם 200

Jan22

New member
אתה יכול

אבל לא תהיה עבודה בדואל. דואל=גדלים זהים + מהירויות זהות !

למעלה