שאלת זיהוי

שאלת זיהוי

החבר הזה פרח לו בואדי ליד הבית. הצילום הוא ממרומי הגינה כך שאין לי יכולת להראות זוויות נוספות.
לא מצאתי אותו במגדיר (לפי צבעים בעוונותי )
אשמח לזיהוי
תודה

תודה אכן מעניין

אכן מאמר מעניין על מקום הגידול ובמיוחד הפקעות.
אין לי מושג מאיפה הוא הגיע לואדי לידנו, המקום קשה לגישה אבל נראה היטב מהגינה שלי. לא היכרתי את הפרח היפה הזה ופעם ראשונה שאני רואה את הצמח הזה שם.

מיכי 10

Member
ב"צמח השדה" כתוב, בין השאר,

ש"הפרי הלקט גדול הנפתח על ידי 3 קשוות, ובו זרעים רבים."
אז בוודאי הגיע זרע עם הרוח, או בעזרת ציפור וכד'. האדמה בוואדי "שלך" נראית טובה, ונראה שלא היתה לו בכלל בעייה להיקלט שם. ובסביבת הסייפן צמחו עוד עשבים שונים, וגם כובע הנזיר. נראה שכיף לכולם שם ביחד בִּשכנוּת.

כובע הנזיר, זאת לא חוכמה, הוא נזרע בקלי קלות בכל מקום. ואולי הגיע לשם אפילו מהגינה שלך? יופי של פרח, כל כך לא מפונק! גם הפרחים הצבעוניים שלו וגם העלים יפים ומשמחים כל כך.

מיכי 10

Member
איזה צמח נהדר. והתמונה יפה מאד!

יש לך פרחי כובע הנזיר בצבעים שונים?
בילדותי הייתי אוספת זרעים של כובע הנזיר מצמחים ששכנים היו זורקים על ערימת פסולת, וזורעת אותם בגינה שלנו. כי לנו היו תחילה רק פרחים כתומים, ורציתי עוד צבעים.
עד היום כשמזדמן לי, אני אוספת זרעים מפרחים צבעוניים, אבל לצערי כבר אין לי אדניות, ובעציצים לא כל כך נוח להם עם ההתפשטות המהירה שלהם.

אכן מתפשטים במהירות לכל עבר

יש לי רק כתומים כמו בתמונה לעיל, אני מניח שכולם מאותו מקור.
ממלאים את הסביבה בעלווה ירוקה ופרחים כתומים וזה נחמד כל עוד העונה נמשכת.

מיכי 10

Member
ידוע. אבל גם אני לא ניסיתי. איכשהו קשה לי עם המחשבה

לאכול פרחים. הם כל כך עדינים ויפים, שאני מסתפקת בהנאה מהמראה שלהם, וגם מהניחוח (של אלה שיש להם).
בעצם, כן ניסיתי פעם משהו: קיבלתי לפני המון שנים מאמא של חברתי הטובה, מתכון להכנת ריבה מעלי ורדים. אבל לא הצליח לי במיוחד, וירדתי מהעניין לתמיד. מה גם שאין לי כבר גינה עם ורדים (ועוד בצבע בורדו).

(ובבקשה לא לרדת עלי בעניין טבעונות/צמחונות. לא רוצה בכלל להיכנס לנושא. בטח לא בפורום גינון).

מיכי 10

Member
בעיני, הפרח שצילמת נראה צהוב. התכוונתי לצבע

כתום ממש. :)
בכל אופן, כשהם ינבלו, גם אם תעקור אותם, כדי שלא יכערו את הגינה, הם לבטח יצמחו שוב. כי בוודאי ינשרו מהם המון זרעים שינבטו בקלות בשנה הבאה. צמח באמת חביב, ואפילו לא טיפה מפונק.

גם התמונה הזאת - פרח כתום - לא עוברת. חבל.

מיכי 10

Member
הנה, הצלחתי לשלוח את כובע הנזיר הכתום ממקווה ישראל,

שם הוזמנּו לסיור משפחתי לפני שנה.
התכוונתי לצבע של הפרח העליון בתמונה.

זה אכן צהוב, מעט כתמתם

כל הפרחים זהים, צצים כל שנה מחדש, מקשטים את הגינה ומשמחים אותי ולקראת הקיץ נובלים.
לא טעמתי, להבנתי טעמם חמצמץ ומשמשים בעיקר לקישוט והוספת צבעוניות.

מיכי 10

Member
נכון, צהוב-כתמתם. צבע חם. אבל קל מאד להשיג פרחים בצבעים

נוספים. אם מזדמן למצוא פרחי כובע הנזיר אצל אחרים, ולבקש זרעים. או ללקט כמה זרעים פה ושם בגינות ציבוריות. ואז אפשר לפזר אותם בגינה. אפילו לא צריך ממש לזרוע אותם רִשמית, כי הם יודעים להיקלט לבד ובקלות.

גם אני לא יודעת מה טעמם. לפי הריח, נדמה לי שזה צריך להיות טעם קצת חריף ואקזוטי, אם אפשר להגדיר כך טעם.
בכל אופן, לא רק הפרחים, אלא גם העלים שלהם ניתנים לאכילה.
וגם פרחי אמנון ותמר, ועוד.

מ ש ה 53

Well-known member
ראיתי חבילות זרעים שמכילות צבעים מיוחדים כמו אדום עז וקרם.
האדום נראה מדהים והקרם הוא דל.
בכל מקרה, הצמחים שמתפתחים שם הם קטנים ולא כאלה שתופסים דונם, כמו אלה
הצהובים או הכתומים.
אין לי מושג, עד כמה הזרעים מצליחים לשמור על תכונות המקור, אבל כתם הצבע
הייחודי "שווה הכל" מבחינתי.
https://static.wixstatic.com/media/...0f30_7d941b3bf9dc4fe1a92566daf32e8e34~mv2.jpg

למעלה