שאלת זחילה

wonder1

New member
שאלת זחילה

ערב טוב הבת שלי בת שמונה חודשים היא יושבת לבד כבר חודש אבל לא זוחלת מצד אחד אני יודעת שיש ילדים שלא זוחלים וישר נעמדים מצד שני זחילה מאוד חשובה להתפתחות אני שמה אותה כמה שאפשר על הבטן היא לא ממש אוהבת אשמח לקבל הצעות ותגובות

ג ל י 1

New member
בני התחיל לזחול על גחון רק בגיל

9 וחצי חודשים, אני מציעה לך לחכות עוד קצת ובמקביל את יכולה להתייעץ עם רופא לגבי הפניה לפיזוטרפיה. בהצלחה!

מוק מוק

New member
בדיוק היום ראיתי

בתוכנית בערוץ ההורים ראיון עם רופא מומחה להתפתחות הילד שטען שיש הרבה מאוד ילדים שמדלגים על זחילה והוא טוען שאין בכך כל נזק. כל ילד וההתפתחות שלו. אבל אני חושבת שאת כן צריכה לעודד אותה להיות על הבטן זה חשוב לחיזוק חגורת הכתפיים (אומרים שזה משפיע על היציבה בהמשך) . בכל זאת ממליצה לך להתיעץ עם רופא שאת סומכת על דעתו.

פלגיה

New member
הבעיה היא לא הזחילה

כי יש כאלה שמתחילים זחילה מאוחרת. הבעיה היא ה"לא אוהבת להיות על הבטן". זה אימון ותרגול חשוב, וממש לא כדאי לוותר עליהם.

ג ל י 1

New member
בעקבות שירישור, שאלה על תרומה

של מסגרת להתפתחות של התינוק, בני בן 10 חודשים ולא כ"כ מפותח מוטורית, לא עושה כפיים , לא עושה שלום, לא נותן לי דברים על פי פקודה, לא נעמד. הוא זוחל גחון בלבד. האם זה באמת נכון שמסגרת תורמת להתפתחות יותר מהירה? כי ממה שאני שמעתי, זה נורא תורם. אני בהתלבטות נורא קשה, אני רוצה להישאר עם בני עוד קצת בבית, אבל מצד שני הוא די מאחר בהתפתחותו, אז מה עושים?

michal@gal

Active member
מנהל
איך היא מגיעה לישיבה?

בדרך כלל ההגעה לישיבה עצמאית היא אחרי שעומדים עמידת שש ומשך הדרך לזחילה היא מאד קצרה.

wonder1

New member
תודה על התגובות וקצת הבהרות

היא מגיעה לישיבה כי אני מושיבה אותה והיא מאוד אוהבת ויושבת יציב על עניין הבטן משתדלים כמה שיותר לשים אותה וזו גם הבעיה בעיניי פחות הזחילה תודה על התגובות

ליcות

New member
מה היא כן עושה - מתהפכת? מסתובבת?

שלי למשל התחילה לזחול רק בגיל 8.5 חודש, אבל לפני כן היא עשתה סיבוב על ציר. היא זזה כשהיא על הבטן? מתהפכת שני צדדים? האם היא מחזיקה את עצמה יציב וחזק כשהיא על הבטן? כמה זמן היא מסוגלת להיות על הבטן בלי לקטר? תשתדלי לא להושיב אותה, זה שאת מושיבה אותה זה לא אומר שהיא יודעת לשבת, היא צריכה ללמוד לשבת לבד, וזה יקרה תיכף אחרי שהיא תלמד לזחול. אם את מושיבה אותה אז ברור שהיא לא תסכים להיות על הבטן (זה לא קל לשחק בזחילה, הרבה יותר כיף ונוח לשחק בישיבה). תנסי לשים אותה על הבטן קצת יותר בכל פעם, תשחקי איתה כשהיא על הבטן (אצלי היא מאוד אהבה סיפורים ושירים אז הייתי מספרת לה סיפור רק כשהיא על הבטן), תשימי לה גירויים במרחקים קטנים ממנה. אם לא יהיה שיפור אולי כדאי לבדוק אצל רופא, לראות שאין משהו שמפריע, וגם כדאי להתייעץ עם יהודה מלול שמתארח פה כל שבוע.

למעלה