שאלת זאפה

יש רק אלבום אחד שהייתי מוסיף להמלצה

Roxy & Elsewhere מ 1972, נדמה לי (מאוחר עכשיו יכול להיות שאני טועה), אולי לא כל כך קל, אבל אם ההתחלה שלו לא תפסה אותך, אז אני אתפוס וארביץ לך...

godsdice

New member
74, ואני הראשון שמדליק לו ../images/Emo16.gif

לפני 9 שנים היום (4-12-93) בשעה 6 בערב. פרנק זאפה יצא לסיבוב הופעות האחרון שלו....ואנחנו עדיין פה אוהבים, וזוכרים.
np - frank zappa - Watermelon In Easter Hay (מתוך הדיסק - Joe´s Garage)

גדי שבת

New member
תוספות

הייתי מוסיף עוד שני אלבומים We´re only in it for tje money The Grand Wazoo הא, ועוד אחד - Freak Out

תוספת מעולה

אבל אולי לשלב השני של ההכרות עם זאפה, הם יכולים להיות מעט מעיקים בשמיעה ראשונה

אני זוכר את השרשור הזה

זה היה כמה ימים אחרי שגנוב החזיר אותי... ניסיתי לשכנע את ליידי ג´י לשמוע ג´נסיס.

Grimble Grumble

New member
דברים פשוטים

אם אתה רוצה אלבום קל לשמיעה (להתחלה להיכרות ראשונה) אז אני ממליץ על האלבומים Apostrophe Sheik Yerbouti בקשר לשירים My Guitar Wants To Kill Your Mama Catholic Girls Jewish Princes Don´t Eat The Yellow Snow Who Needs The Peace Corps ואם ברצונך לשמוע מוח של היפי מתפוצץ: Flower Punk אבל אבל אבל הקטע של זאפה, שהוא באמת לדעתי הכי יפה והכי מדהים, אמנם אינסטרומנטלי Peaches En Regalia... כל תו בקטע הזה נמצא בדיוק במקום הנכון...

TheFly

New member
שיר טוב להתחיל איתו ../images/Emo18.gif

נסיכה יהודייה (הבטחתי למעלה להביא את התרגום לעברית) אני רוצה נסיכה יהודייה קטנה ונבזית עם ציפורניים מזויפות ותסרוקות מחופפות נסיכה יהודייה קטנה וחרמנית מדיפה ניחוחות שום , שמוחקים אותך כמו כלום בפנים היא גלמודה - מצדי שתבלע את גאוותי היחידה נסיכה יהודייה עם איברים שעירים ואף חדיש , שמנווט היטב בדרכים נסיכה יהודייה מעלה קיטור עם חניכיים הרוסות מהתחת שבזמן הגמירה , היא מצווחת אני לא רוצה שום בת-שטן תנו לי רק חור של יוצאת תימן אני רוצה נסיכה יהודייה קטנה ויקרה שלא מבינה אבל כלום בבישול , וכולה פוזה יהירה נסיכה יהודייה קטנה וזדונית שספציפית מתממשת - עם צנרת משומשת הכל אצלה בתוך הראש תנו לי נסיכה שרוצה רק לחרוש (בסדר , לחזור להתחלה!) (כולם לקפוץ!) נסיכה יהודייה קטנה ומבוהלת שטוחנת ומפטמת עם טרנטה משומנת נסיכה יהודייה קטנה וסוררת עם ציצים כבירים וחצ´קונים משוייפים מצדי שתהיה עניה עלובה ורק שתמשיך לעשות את זה על ארבע (תני לי וואקום!) אני רוצה נסיכה יהודייה עם טון דאווין ושתי אחיות - ומה שהן יודעות לעשות? אני רוצה נסיכה יהודייה פגיעה וקטנה עם פולקעס של רומנייה , שקרנית ומלשינה ללילה אחד או שניים תביאו נסיכה שפותחת רגליים! Jewish Princess - Sheik Yerbouty זה המקום לציין שאין מה להיפגע ממילות השירים או לקחת אותם באופן אישי כמו שעשו רבים מנפגעיו לאורך השנים
, השירים של זאפה ארסיים במינון קטלני ותמיד פוגעים במרכז המטרה, רבים חטפו מזאפה לא רק הנסיכות היהודיות בכלל ניתן להגדיר את כל האלבום הנ"ל כאלבום הירידות של זאפה , המצחיק הוא שמיד עם השמעתו של שיר כמו זה קפצו כל מיני ארגונים וניסו לתבוע את עלבונם במקרה של נסיכה יהודייה קמה הליגה נגד השמצה וטענה שהשיר אנטישמי, אנטישמי או לא
היו אתם שופטים. מעולם לא החזקתי מעצמי מוזר , מי שקרא לי ככה היו תמיד אנשים אחרים - פרנק זאפה 1940-1993

בקשר ל- Jewish Princess...

השיר הוא אנטישמי? בקריאה ראשונית של השיר, הוא נראה כזה, אבל בגלל שזה זאפה
... בתודה מראש, פינוקיו שמי

ganooov

New member
השיר הוא שיר של זאפה. ../images/Emo13.gif

לגבי השירשור - עשו טובה, ותשאירו משהו לשבוע הבא
.

הנסיכה היהודית

זה מה שזאפה אמר בעקבות המהומה: "...unlike The Unicorn, such creatures do exist—and deserve to be commemorated with their own special opus." או בלשון קודש:" שלא כמו החד קרן, יצורים כאלה אכן קימיים- וראויים להיות מונצחים באפוס העוסק בהם". לא כל שיר העוסק ביהודים ויש נימה צינית הוא אנטישמי, אני חושב שהתגובה של "הליגה נגד השמצה", ו"בני ברית", עשתה ל"עם היהודי" (כמה שנים לא כתבתי את הביטוי הזה) הרבה יותר נזק תדמיתי מהשיר עצמו, לי אין שום ספק, שהכוונה של השיר לא הייתה אנטישמית. זאפה הוא סוציולוג רוק, הוא מתאר דמויות ותופעות חברתיות, התופעה החברתית שהשיר מתאר אכן קיימת כמו שהוא אמר, יהודים ונערות יהודית זה דבר שקיים, חלק מהם מה לעשות, לא ממש חכמים...

למעלה