שאלת זאפה

yoavsc

New member
שאלת זאפה

אני לא יודע אם אני אמור לשרשר , כי זה לא קשור לתחרות. אז שמעתי את Hot Rats באוטו, לפני כמה ימים, ועכשיו אין לי ספק שזאפה אדיר , אבל רציתי לדעת, אם יש לו גם שירים שהוא (או מישהו אחר, לצורך העניין) גם שר בהם.

godsdice

New member
דבר ראשון: ברוך הבא, יואב!

אם הבנתי נכון את השאלה (התכוונת באלבום Hot Rats?) רוב האלבום אינסטרומנטלי, חוץ מהשיר "Willie the Pimp" ש - Captain Beefheart שר בו. בהחלט אלבום מעולה! ואחד הטובים שזאפה יצר.

yoavsc

New member
שני דברים

א. אני כאן הרבה זמן, אבל בקושי כותב. ב. התכוונתי בכלל, לא רק בhot rats, שאותו שמעתי.

DisComposition

New member
אפ, אפ בלי ללכלך סתם

הוא שר רע במודע והתייחס לזה הרבה ברעיונות. חלק מההומור המאד מוזר של הגעון הזה

ganooov

New member
במקרה, אבל ממש במקרה, ../images/Emo13.gif

יוצא לי לדבר כמעט מדי ערב באייסי עם חובב זאפה די מושבע (מעריץ ליתר דיוק), וממש במקרה הוא אמר לי בערך את אותו דבר. בקיצור - אני יודע
.

Grimble Grumble

New member
כמובן שיש

והאמת היא, שאם לוקחים את כל האלבומים שבהם הוא שר, וזה רוב האלבומים של זאפה (מתוך 70, בערך 10 הם אינסטרומנטליים בעיקרם) אז הבנאדם שר הרבה יותר מרוב הזמרים בעולם הזה... והמלים, אוי המלים... תוצאה מדהימה של ניסוי לשילוב גנטי של בוב דילן ואריק איידל (כותב השירים העיקרי של מונטי פייטון)

hear hear

אני לא זוכר מי זה היה פה שאמר (אתה גרימבל?) שזאפה הוא פרוג כמו שהוא רוק קלאסי כמו שהוא ג´אז וכמו שהוא מוסיקה קלאסית מודרנית, בשעה שזה נכון, אני רוצה להציע עוד הצעה בקשר פרנק. פראנק זאפה הוא אמן הקלטה, הוא משתמש בכל המנעד שאולפן הקלטות מאפשר, החל מצלילים סתיימים, דרך שירה ועד למוסיקה תיזמורתית, הוא לא מגביל עצמו, ואינו מוגבל, לא משיקולים מסחריים, ולא מחוסר השכלה מוסקאלית, מה שמאפשר לו להיות חוקר של של מגוון האפשרויות המוסיקאליות ושל נבכי הנפש האפשריים באמצעות מדיום הסאונד, הן באולפן והן בהופעה.

godsdice

New member
נכון, ו..

האמת שצריך להבין אנגלית טוב, ולא רק זה גם את ההומור האמריקאי, פוליטיקה, ודת. יש הרבה שירים מעולים! זאפה אמר פעם שאם זה היה תלוי בו הוא היה רק יוצר מוזיקה אינסטרומנטלית, אבל אף אחד לא היה מקשיב. הוא גם היה הראשון שהשתמש בטכנולגיה. Wah-Wah (שדיברנו על זה בעבר), הוא הקליט את רוב ההופעות שלו מההתחלה, הראשון שצילם בוידיאו סרט שלם (את 200 Motels), הראשון שהקליט בפורמט דיגיטלי (אם אני לא טועה "Joe´s Garage") np - frank zappa - the purple lagoon (מתוך הדיסק - lather) חלק מ"חודש זאפה" הפרטי שלי

TheFly

New member
ב - "והמלים, אוי המילים..."

התכוונת בטח לזה Why does it hurt when I pee? Why does it hurt when I pee? I don´t want no doctor To stick no needle in me Why does it hurt when I pee? I got it from the toilet seat I got it from the toilet seat It jumped right up ´N´ grabbed my meat Got it from the toilet seat My balls feel like a pair of maracas My balls feel like a pair of maracas Oh God I probably got the Gon-o-ka-ka-khackus! My balls feel like a pair of maracas Ai-ee-ai-ee-ahhhh! Why does it Why does it Why does it Why does it hurt...when I Peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee מתוך ג´ו גראז´
עונג מושלם ועוד לא דיברנו על נסיכה יהודייה בתרגום לעברית

Grimble Grumble

New member
האמת התכוונתי יותר לזה:

What´s the ugliest part of your body? What´s the ugliest part of your body? Some say your nose Some say your toes But I think it´s your mind

godsdice

New member
מי שדתי לא לפתוח../images/Emo70.gif

הגדול מכולם:Dumb All Over God knows what he´s doin´ . . . He wrote this book here An´ the book says: "He made us all to be just like Him," so . . . If we´re dumb . . . Then God is dumb . . . (An´ maybe even a little ugly on the side) את שאר המילים תחפשו, ותחשבו כמה שזה נכון..... np - frank zappa - Titties & Beer (מתוך הדיסק - lather) חלק מ"חודש זאפה" הפרטי שלי

טוב

הגעתי למסקנה, שאני צריך להתחיל לשמוע זאפא... אז אנא מכם.. המלצות (עדיך של שירים). ועוד משהו אל תמליצו לי על משהו יותר מדי מתוחכם של זאפא, כמו שאני לא אמליץ למישהו על ליזארד, שהוא מבקש ממני המלצות על קינג קרימזון.

godsdice שיחקת אותה, המזימה מתחילה

לעבוד... ההאאםםם, אני לא מכיר דברים לא מתוכמים של זאפה (לא עולה לי בראש כלום כרגע), אולי מישהוא אחר יתחיל... עכשיו כשאני חושב על זה יש לי בדיוק מה להמליץ לך, אבל אני אחכה לראות מה ימליצו.

godsdice

New member
המלצות להתחלת המסע בעולם זאפה

כתבתי את זה בעבר (ולקח לי קצת זמן למצוא את זה) אם אפשר יהיה להוסיף את זה לאחד הקישורים או מאמרים? זה יהיה אדיר! תודה הניבלונגים, על הלינק שחיפשתי. אני אתחיל בהמלצות של אלבומים כי קצת קשה להפריד את השירים (אבל אני גם אתן לך המלצות של שירים) אפשר להתחיל אם Have I Offended Someone? שזה אוסף של רוב השירים היותר קליטים, ושגרמו הכי הרבה סקנדלים. או Strictly Commercial שהוא בעצם ה Best of של זאפה. אלבומים שלמים (לא אוספים)שכדאי להתחיל איתם הם: Apostrophe Over-Nite Sensation Joe´s Garage One Size Fits All You Are What You Is Sheik Yerbouti Them or Us Tinsel Town Rebellion Zappa in New York הרשימה של השירים משני האוספים שהזכרתי למעלה שאתה יכול להתחיל מכל אחד מהם. תשמע מה שאתה יכול, ואני רק מבקש תדווח לנו מה אתה חושב. Bobby Brown Goes Down Disco Boy Goblin Girl In France He´s So Gay SEX Titties ´N Beer We´re Turning Again Dumb All Over Catholic Girls Dinah Moe Humm Tinsel Town Rebellion Valley Girl Jewish Princess Yo Cats Peaches En Regalia Don´t Eat The Yellow Snow (Single Version) Dancin´ Fool San Ber´dino Dirty Love My Guitar Wants To Kill Your Mama Cosmik Debris Trouble Every Day Disco Boy Fine Girl Sexual Harassment In The Workplace Let´s Make The Water Turn Black I´m The Slime Joe´s Garage (Single Version) Tell Me You Love Me Montana (Single Version) Valley Girl Be In My Video Muffin Man np - frank zappa - The Adventures Of Gregory Peccary (מתוך הדיסק - lather) חלק מ"חודש זאפה" הפרטי שלי

מחר אני אעשה מזה מאמר

אם אתה מרשה לערוך את זה קצת ולבנות מזה מאמר ולא רשימה, אין לי כוונה לשנות כלום בתוכן, אני מסכים לכל מילה...

godsdice

New member
תשנה, תוסיף, תמחוק

יש לך יד חופשיה לעשות מה שאתה רוצה. np - frank zappa - Leather Goods (מתוך הדיסק - lather) חלק מ"חודש זאפה" הפרטי שלי

למעלה