שאלת התקנות

hazy jane

New member
שאלת התקנות

אני רוצה להתקין שרת win2003 במחשב הפרטי שלי כדי לשחק איתו, אבל להשאיר מערכת הפעלה אחת למשתמש בשביל אפליקציות (XP). מה אני אמורה להתקין קודם לאחר הפירמוט? איך לחלק את הדיסק? מה בדבר מחיצות, FAT או NTFS? אם יש משהו נוסף שעלי לדעת, אני אודה אם תידעו אותי. תודה, קרן

snup

New member
בבקשה -

אני משער שהמטרה היא לימוד, ובכן - קיימות בשוק כמה אפליקציית שמדמות מערכות הפעלה שונות באונליין. אני מכיר שתיים - Vmware. Microsoft VirtualPC. התקנה של מערכת תספק סביבת לימוד לכל מערכת הפעלה שתבחר, ומעבר לזה ניתן לקנפג מספר תחנות קצה + שרת במקביל עם קנפוגים מתאימים בינהם. אני אישית עובד עם ה- Microsoft VirtualPC. כמובן שיש צורך במינימום של 512MB זיכרון. אבל - אם הבנתי נכון הכוונה היא להתקנה של מערכות הפעלה זו ליד זו. אז ראשית צריך להתקין את החזקה מבין שניהם וזו ה- Win2003 ולאחר מכן את ה- WinXP. את הדיסק הייתי מחלק ל- 2 מחיצות כאשר כל מחיצה לא פחות מ- 10G לכל מערכת הפעלה (תלוי בגודל הדיסק המוקצה למשימה). את המחיצות הייתי מפרמט ל- NTFS (אני מזכיר - מטרת לימוד, אז עניין ה- Security וכל מערך ההרשאות שצריך ללמוד). כמובן שגם Rcovery Consle למקרה של תיקון, אם יש צורך. צירפתי כמה קישורים שיעזרו לך מתוך האתר של פטרי, בסוף כל מאמר יש קישורים מעניינים למאמרים אחרים. שוב - אם המטרה היא הכרת המעכות ולימוד שלהן הייתי ממליץ על האפשרות הראשונה ולא על האפשרות השניה.

למעלה