שאלת התפתחות

שאלת התפתחות

הבת שלי בת 9 חודשים. היא עדיין לא זוחלת אלא מסתובבת על הציר (ב-180 מעלות). היא אפילו לא מראה סימני זחילה באופק. היא יושבת יציב, מברברת הרבה וסך הכל מתפתחת מאוד יפה. שכחתי לציין שהיא לא מתהפכת בכלל מהגב לבטן. מישהי נתקלה בכך? יש לי בסוף החודש בדיקת התפתחות בטיפת חלב ואני קצת חוששת

sipor

New member
סליחה על השאלה, איך היא יושבת

אם היא עדין לא זוחלת, את מושיבה אותה? כי עד כמה שהבנתי זה לא בריא להושיב עד שהם לא מתיישבים לבד.

אביטלתל

New member
מה הקשר ?

ישיבה תקינה מגיעה מהתרוממות מעמידת שש אמנם זה בד"כ מגיע במקביל לזחילה, אבל לא תמיד

ליאתיש

New member
מה עוד היא יודעת?

האם היא עומדת עמידת שש? איך היא מתקדמת? זחילת גחון? מיישרת את הידיים כשהיא על הבטן או נתמכת על המרפקים? איך היא מתקדמת ומגיעה לדברים? אני ממש לא מומחית, אבל נראה לי, שאם היא לא מתהפכת, ולא זוחלת גחון או עומדת עמידת שש - כדאי לבדוק את הנושא עם מישהו מקצועי. בטח יש המון תרגילים שאפשר לעשות איתה שיקדמו אותה.

תנועה

אינני רופאה אך מנסיוני רב השנים עם תינוקות, פגשתי במיקרים דומים. מקרה קלאסי שחזר על עצמו זה חשש של הורים להשכיב תינוק על הבטן עד כדי כך שהתינוק לא יודע להיות על הבטן, דבר שמונע בעדו את ההתנסויות והפעילות המעודדת פיתוח תנועות מתקדמות וחיזוק חגורת כתפיים. מקרה אחר שכיח הוא תינוקות 'גדולים' יחסית, המסה כבדה להם. אני מניחה שיתנו לך טיפים בקופ"ח איך לעזור לה להתקדם. מה שאני מציעה זה כבר מעכשיו להניח אותה על הבטן עם גירויים ולשחק איתה כך שתתעודד להתקדם. אני מאמינה שהיא תתגלגל מיד לגב ואת זה צריך איכשהו למנוע בעדה. לוותר קצת , לא לוותר קצת, כך היא תתחיל לפעול יותר ולמחות פחות. יש תינוקות שמתהפכים רק מהבטן לגב דרך אחד הצדדים באופן קבוע. את הצד הזה אפשר לחסום ואז הם חייבים למצוא דרך אחרת לנוע. באשר למוטוס שרירים נמוך או חיזוק חגורת כתפיים אני מכירה תינוקות שקיבלו תרגילים וזה מסתדר יופי. אז לא ממש להלחץ. אבל בהחלט זמן לפעול ולעזור לה. בהצלחה.

רחלילי

New member
החשש שלך לא צריך להיות מטיפת חלב

!!! בתור אמא לילד מתוק שמאד איטי בזחילה ובתור מי שהתריעה על כך לרופאים לאורך כל הדרך אני יכולה לומר לך שעדיף לך לא לחכות וכן להתחיל לבדוק את זה. יש ילדים שמוגדרים כגמישים - גמישות יתר או שמוגדרים כהיפוטונים וזו יכולה להיות סיבה לעיכוב. טיפת חלב כאן הם לא ה-דבר שצריך לעורר בך חשש - !!!! אצלנו בטיפת חלב בגיל 10 חודשים גם היו מעט שאננים התלהבו מהילד החייכן ואני ביוזמתי הייתי צריכה לבקש מהם מכתב לקופה כדי לשכנ את הקופה שהוא בעיכוב. מישהו מסביב נרדם בשמירה.... ממליצה לך לבדוק. לא להלחצ כן לבדוק.

אמאאייל

New member
כעיקרון אצלנו מקרה דומה רק ש

את איילי לימדו לשבת (מעון) לפני שידע להתיישב. הוא בן 10 וחצי חודשים ולא זוחל, אבל הוא נעמד ועושה מס' צעדים כאשר אוחז ביד שלנו. היום, out of the blue, החל להיעמד על 6, על 4 ולנוע אחורה. היה מאוד משעשע ובעיקר שיעשע אותו העניין. הוא פשוט החליט לשנות מעט את שלבי ההתפתחות. מטיפ"ח אין מה לחשוש (ותאמיני לי שאותי שיגעו שם רבות על תפל ולא על העיקר) הם לא עושים כלום, מקסימום יגידו לך לבוא בעוד חודש לבדיקה נוספת.

זחילת שעון היא שלב בדרך לזחילה

אין לך מה לחשוש מבדיקת ההתפתחות. היא נועדה לעזור לך ולילדה. אולי אפשר לבקש הפנייה לפזיותרפיה לתינוקות. זה מאוד יכול לעזור אם יתנו לך תרגילים שמעודדים זחילה והתהפכות. אבל אל תתני לה לשבץ אם היא לא מתיישבת בעצמה (אני לא רואה איך תינוקת שלא זוחלת יושבת בעצמה, הרי הישיבה באה מעמידה על שש).

מציעה להתיעץ עם איש מקצוע

ובינתיים נסי ללמד התהפכות מהגב לבטן. בשכיבה על הגב מחזיקים רגליים ומובילים רגל אחת לכיוון הנגדי ( משל רגל ימין שמאלה) אל מעבר לגוף כך שהרגל מובילה את האגן ושאר הגוף לכיוון היפוך . כשמגיעים למצב של שכיבה על הצד מגרים עם חפץ להושטת יד קדימה מעבר לראש ( בקו ישר עם הגוף) כדי להתהפך אל הבטן. אם יש קושי מגרים מעט את שרירי הבטן התחתונה כך שיתכווצו ויעזרו להיפוך מבצעים לשני הצדדים. באותה צורה ניתן להוביל את ההתהפכות כשהידיים מובילות את התנועה .

למעלה