שאלת התמחות

mtap18

New member
שאלת התמחות

למה נראה למשרדים הגיוני לראיין אותך, ואז לא לחזור אליך שבועיים?? תנו תשובה שלילית, אבל תנו תשובה! נראה לכם שאם לא חזרו אליי אחרי שבועיים (אחרי ראיון שני) עוד יש סיכוי שאתקבל או שלשכוח מהם ולהמשיך הלאה?

הייבי

New member
חלק כן וחלק לא

בחלק מהמשרדים ראיון ראשון הוא עם מי שאחראי על סינון ראשוני של מתמחים והוא מתנהל ברמה יותר אישית- להתרשם מהאופי שלך או לחילופין ברמה יותר מקצועית- להתרשם מכישוריך הבסיסיים כמשפטן. ואז, ראיון שני מתנהל עם שותף בכיר יותר שמתרשם מהחצי השני של המטבע (אישי אם היה ראיון מקצועי, מקצועי אם היה ראיון אישי). בחלק מהמשרדים, ראיון שני נעשה רק עם מי שהם לא בטוחים לגביו אבל לא רוצים לפסול על הסף, באחרים, מדובר בנוהל. בכל מקרה, אין מה להתרגש משני ראיונות זה מלחיץ בדיוק כמו ראיון אחד

2_be

New member
תרימי טלפון ותבררי...

במקרה הגרוע יגידו לך לא במקרה הטוב יגידו לך שסתם שכחו ממך בטעות. ככה לפחות תורידי מעצמך קצת חוסר ודאות...

mtap18

New member
בטלפון מתחמקים

אומרים עוד לא החלטנו, נחזור אליך (ולא חוזרים). בדואר- אין תשובה שלילית, אבל אני מרגישה שסוחבים אותי...

2_be

New member
מעצבנים

זה נשמע כאילו שאת ברשימת המתנה אצלם והם מנסים להנות מכל העולמות. אם יש לך דברים אחרים, פשוט תגידי להם שאת חייבת תשובה. אם אין לך דברים אחרים, כדאי בכל זאת, לדעתי, לבדוק עוד אופציות.

הייבי

New member
קשה לדעת

יש משרדים שמחזירים תשובה דיי מהר אחרי ראיון (במיוחד שני) יש אחרים שעובדים בשיטת הסבב- מראיינים מחזור שלם של מתמחים לעתיד, ומחזירים תשובות רק בסוף הסבב. אני יודעת שבד"כ עושים את זה בראיון ראשון, אבל אני מניחה שיש משרדים שעובדים ככה גם בראיון שני. אם את כבר בשלב שאת צריכה להחזיר תשובה למשרד אחר ומעוניינת לדעת מה קורה עם המשרד הזה- פשוט תרימי טלפון אליהם ותסבירי להם את דחיפות המקרה. אם אין לך משהו קונקרטי על הפרק אז לכי לעוד ראיונות ואולי עם הזמן תופתעי לטובה.. בכל מקרה, בהצלחה

smart one

New member
משרדים שמכבדים את עצמם...

נותנים תשובה. שבועיים ימים זה לא הרבה מאד זמן בהכרח. רוב המשרדים - בטח מהגדולים יותר - שולחים תשובות שליליות בדואר. חיוביות - טלפונית.

הייבי

New member
ממש לא מדוייק

יש משרדים גדולים שלא שולחים וחוץ מזה, משרדים בינוניים כן עובדים בשיטה זו (לפחות חלקם).

הייבי

New member
גם אני

אישית, סגרתי סטאז' לפני מעל שנה ועדיין "מחכה" לתשובה מהרצוג-פוקס-נאמן, לדוגמא- שלא טורחים להחזיר תשובות שליליות בכלל (ומכירה עוד כמה אנשים ש"מחכים" מעוד כמה משרדים גדולים...)

sacrament

New member
אני כבר 3 וחצי חודשים לא קיבלתי תשובה

ממשרד כלשהו בחודש השני התקשרתי קצת ובילבלתי להם את המוח. אחר כך השלמתי עם זה שזה שלילי /-: אבל לא נורא- הכל לטובה (-:

BlackUnicorn

New member
אצלי (וגם אצל הידיד הכי טוב שלי) חזרו אליי

אחרי חודש ומשהו עם תשובה חיובית. לפעמים המשרדים לא נמצאים בלחץ, הם מראיינים מלא אנשים בזמן שנוח להם, ורק בסוף הם מחליטים. אי אפשר לדעת. להמשיך הלאה תמיד אפשר, זה לא שחתמת על משהו.. תמיד אפשר לחפש עוד. זה לא מזיק.

BlackUnicorn

New member
אני לא רואה למה זה חשוב..

אם זה קריטי אז אפשר במסרים בלבד. בעיקרון המשרד שלי זה משרד לענייני משפחה (שהוא קטן, מן הסתם. מונה 3 עו"ד, מתמחה שעזבה (ותחזור כעו"ד) ואותי), והמשרד שידיד שלי עובד בו הוא משרד לנזיקין, בינוני-גדול אם אני לא טועה. יש להם כמה סניפים.

למעלה