שאלת התייעצות!

קינואה88

New member
שאלת התייעצות!

מה עדיף? *מאבחנת פסיכוטכנית (=קורס מעניין, תפקיד לא ממש מעניין, סביבה של בנות, לא הכי מרגישים צבא- שינה בבית החייל/לחזור יומיות, נחשב איכותי) *משק"ית חתומ"כא - שלמען האמת אין לי הכי מושג מה זה ואיך זה קשור למשרד הביטחון (= נחשב איכותי, שירות בבקו"ם, חוזרים יומיות) *כלל צהלי (הימור, לא יודעים לאן הולכים, אבל יש אופציה לבסיס סגור ולחוות חיי צבא) אני בדילמה! אשמח אם תעזרו ותתארו לי את הצדדים החיוביים והשליליים של כל דבר וכן תביאו את דעתכם האישיתץ תודה רבה מראש!

לי אבחון פסיכוטכני נראה מאוד מעניין

לא הייתי מתנגד להיות מאבחנת פסיכוטכנית בעצמי.

רוצה להתחלף עמית?../images/Emo3.gif

את אולי תתפלאי לשמוע

כמה אני רציני. כששמעתי על המיונים המאוחרים לתפקיד, התקשרתי ללשכ"ג במטרה לשאול על זה, אבל הם אימפוטנטים שאוהבים לעזור בערך כמו שאולמרט אוהב את משרד מבקר המדינה.

מממ

עפ"י מה את שואלת? קיבלת מנילה?מיונים? בכל אופן, אני הייתי הולכת לכלל צהלי
אבל שוב, זה תלוי באופי השירות שאת רוצה לסגל לך [לנסות לפחות, זה לא תמיד תלוי בך
] יומיות, קלב,וכו'..?

קינואה88

New member
כן קיבלתי זימונים למיונים

לשני התפקידים הנ"ל. העניין הוא שאם אני מתקבלת למאבחנת פסיכוטכנית, אני אוטומטית שם. ואני לא יודעת מה אני רוצה. בנוסף, ההמיונים של האמבחנת הם לפני המש"קית חתומ"כא כך שאני חייבת להחליט. כעקרון אני מעדיפה שירות רחוק מהבית (וזה כבר מוביל אותי לכלל צה"לי כי שאר התפקידים זה קל"ב)

ממ

גם אם תחליטי להיות מאבחנת, את תוכלי לבקש לשרת בלשכת גיוס רחוקה ולגור בבית החייל-אבל זה לא נראה לי פתרון

השירות בחתומכא הוא בקריה

ואין לו קשר למשרד הביטחון. חתומכא=חטיבת תכנון ומנהל כח אדם. החטיבה אחראית על תכנון כח האדם הצהלי לשלל החיילות. יש גם יחידות של מחקר בתוך החטיבה. עבודה בעיקר מול מחשב.

קינואה88

New member
וואלה?

מוזר כי בזימון למיון רשום: הינך מוזמנת למבחני התאמה לאשכול: תיאום וסיוע בצה"ל ומשה"בט. ואז יש כוכבית שאחריה כתוב: מיון זה הוא לתפקיד מש"קית חתומכ"א בלבד. אז מה אני אמורה להסיק מכך? בכל אופן לאיזה אשכול התפקיד כן שייך? והיכן אני יכולה למצוא עוד מידע על התפקיד (משך הקורס, מהות התפקיד וכו'..) תודה רבה מראש!

שימי לב מה כתבת

תיאום וסיוע בצהל ובמהשב"ט כלומר התיאום והסיוע לא חייב להיות רק במשרד הביטחון והוא יכול להיות בצהל. בתקופתי לא היה קורס לתפקיד וזו הייתה on the job training מה שאומר שאחרי הטירונות היית מגיעה ישר לתפקיד, אני בספק אם זה השתנה הרבה. התפקיד עצמו הוא כפי שכתבתי קודם, תכנון ומנהל כח אדם הכלל צהלי. כמה צריך לאן איך ומתי.

קינואה88

New member
וואלה נכון

זה יותר תפקיד משרדי כזה הא? לא נראה לי בשבילי... אבל תודה על המידע!

קינואה88

New member
נכון צודק

אבל במאבחנת פסיכוטכנית יש קורס מעניין, והעבודה היא מול אנשים ולא רק מול מחשב וניירת, לטעמי זה יותר מעניין. אבל אני בהחלט לא מזלזלת בתפקידים משרדיים

למעלה