שאלת התייעצות,

avorly

New member
שאלת התייעצות,

ואני מצפה שכל אחד/ת י/תענה, גם אם הוא/היא לא רפלקסולוג/ית
..... הנתונים הנ"ל מופיעים אצל מטופלת שלי, והדברים נכתבים ברשותה. קצת נתונים עליה: בת 35. נשואה. אמא במשרה מלאה, ונוסף לכך עצמאית. בזמן האחרון מדווחת על:
כאב לא קבוע אבל שמופיע בעייפות ברגל ימין בחיבור של אדמה ומים, לקראת סוף הקשת (בכוונה לא מציינת איבר ספציפי).
במקביל- עור יבש שנוטה להתקלף ואז ליצור פצע מכאיב שלוקח לו יומיים להגליד באזור התחתון של הטחול.
נוסף לכך- כאב חזק מאוד בקצה התחתון ביותר של העקבים בתחילת היום עם קושי בהליכה. מה דעתכם? מה אתם מציעים?
מראש

freearth10

New member
ולמה?

למה את בכוונה מסתירה מאיתנו מידע? הרי ככל שנכיר את האדם נוכל לעזור לו יותר. אבל לא נורא, השתמשתי במפה
אז כמו שאני מבינה הבעיה היא באמת בין אדמה למיים וחיזוק האדמה ישפר גם את תפקוד איזור המים. מאחר שהיא טיפוס מאוד יאנגי מי שצריך לקבל את התמיכה זה הטחול. משפט חיובי: אני יכולה להרפות ולהנות מהחיים. עדיף שיאמר כמה שיותר פעמים בין השעות 09-11. תרגיל: שכיבה על הגב. הבאת הידיים והרגלים אל הראש (עמידת כתפיים) תרגיל נוסף: לשכב על הגב ידיים לצידי הגוף להרים לסרוגין רגל ימין, רגל שמאל ושני הרגליים יחד. פעילויות נוספות: ריקוד, הליכה, צביעה, נגרות אכילה של שורשים קריסטלים תומכים:רובין, בלדסטון,טורמלין שחור. כל בוקר לפתוח את הבוקר עם ריקוד כחול: מוזיקה רגועה, של מיים זורמים. לעצום את העייניים ולנוע עם המוזיקה במרחב. תנועות מתפתלות. כשמתחילים מתנועות קטנות ומרחיבים אותן תנועה זורמת כשכל הגוף הופך לנחל אחד אינסופי שקט ורגוע.
מאיה

avorly

New member
הסתרת פרטים

לא נעשתה כדי להכשיל, אלא כדי לחדד את המחשבה. תשאלו על פרטים- תקבלו, בכייף. הרי אני רוצה |דגש|שכולנו נחכים. לפעמים חסר פרט קטן שלא חשבנו עליו באותו רגע והקשר. ואחרי כל זה,
לך מאיה שנענית לאתגר
הכיוון של תרגילים ופעילויות נוספות בהחלט חידד לי. היא באמת אמרה שהיא רוצה להרשם לחוג כלשהו
איפה האחרים

היי אורלי

היי אורלי , ראשית האדמה מעורערת כלומר: אין יציבות זה יכול לבוא בזה שהיא מתאמצת יותר מידי כדי לעשות כסף וכו ואני ישר מבחין שהיא עושה המון בשביל אנשים ולא נחה לרגע קט. מעבר לזה גם העיפות מוסברת עיפות יתר מידה= בריחה מהחיים קשה לה להתמודד עם משהו מסויים כמובן שאין בידי את כל הפרטים אז קשה לי להגיד ובנוסף עוד דבר קטן שפשוט את יכולה גם לשאול אותה "האם יצא לה ללכת במקום כלשהו לבד בלי עזרה בעיניים עצומות "? ותחכי לתשובה שלה כי היא תפתח לך דלתות . אני ממליץ על מדיטציה לפני שינה מדיטציה שחרור כעסים ורגשות ושיהיה לך יום קסום שלך עדי

shiri240

New member
היי עדי.

שלום לך.אני מחזקת את דבריך. האדמה זה צרכים ויציבות וברגע שהיא בעודף אז הצרכים אצלה יותר מידי בולטים, היא עושה המון בשביל לספק גם את הצרכים שלה וגם צרכים של אחרים, כלומר לוקחת על עצמה יותר מידי אחריות וזה מסביר את העייפות הרבה אצלה. יום נעים! שירי.

לאורלי

אני די מחזקת את דעתו של רוקד וגם עניין הסימן ליד הטחול ו/או בטחול יכול להראות על כעסים ופחדים מודחקים. אולי חוששת לעשות רק עבור עצמה כי תהיינה תגובות מצד משפחתה כן כדאי היה שתיקח לעצמה חופשה בין לבין דאגות וריצות לעבודה ולמען ילדיה יום נפלא

avorly

New member
צבעונית1

שמחה לראות אותך מצטרפת לניתוחים. המשיכי כך

avorly

New member
רוקד,

קראתי פעם ועוד פעם ואני חייבת להגיד שהניתוח שלך מדהים
לא ראית את הרגליים, אתה לא מכיר את האדם, ומכל-כך מעט פרטים שנתתי הצלחת להרכיב תמונה מלאה
אני פשוט מורידה את הכובע
אני רק צריכה הבהרה קטנה. למה התכוונת ב:"ובנוסף עוד דבר קטן שפשוט את יכולה גם לשאול אותה "האם יצא לה ללכת במקום כלשהו לבד בלי עזרה בעיניים עצומות "? ותחכי לתשובה שלה כי היא תפתח לך דלתות ." ?! אמליץ לה על מדיטציית שחרור כעסים ורגשות בהחלט. שוב

היי אורלי

הכוונה היא לבדוק האם היא יכולה לחיות ללא שליטה כי מייד היא תגיד לך מה היא חשה מה היא מרגישה אני יודע מנסיוני ששאלתי שאלה כזאת האדם פשוט התחיל להראות סוג של רגש . ואגב שלחתי לך גם מסר על המדיטציה מטפל מטופל עשית אותה ? ניסית ? תחזירי לי תשובה במסרים . יש עוד כמה דברים שאני רוצה להסביר לך . ושיהיה לך את היום הכי קסום שיש שלך עדי

avorly

New member
שלחתי לך מסר תשובה, וכמובן

אשמח לתגובה במסרים.

shiri240

New member
היי אורלי!

רציתי לשתף אותך בדיעותיי. הקצה התחתון של העקב זה רפלקס גב תחתון, ייתכן שיש לה כאבים בגב תחתון. ה"אדמה" אצלה בעודף, כלומר נראה שהיא משקיעה יתר על המידה בצרכים שלה ושל אחרים, לוקחת אחריות רבה וזה כנראה גורם לה לעייפות [אולי גם נפשית חוץ מעייפות פיסית ברגל ימין כמו שציינת]. ה"אדמה" גורמת לתקיעות באיזור "המים" ולכן יש חסימה בזרימה האנרגטית אצלה, ולכן אין כוחות ומרגישה עייפות. לגבי עור יבש שיוצר פצע באיזור התחתון של הטחול- כנראה שיש חסימה באזור של הטחול אבל גם צריך לבדוק יחד עם זה נתונים אחרים שיכולים להצביע על חסימה באיזור זה [איברים/איזורים אחרים לאורך המרידיאן], שיכולים להעיד על קשר כלשהו לטחול. אני מציעה שתבדקי זאת. את יכולה לתקן אותי אם את חושבת שטעיתי או להוסיף. כמובן שגם אחרים יכולים להעיר ולתקן. אקבל הכל בשמחה! שירי.

avorly

New member
שירי,

הניתוח שלך מעניין מאוד ונכון, והוא די הכיוון שאני רואה. היה חשוב לי להעלות פה מקרה לדיון, כיוון שככה כולנו יכולים להחכים. נראה לי שכמה שננתח יותר מקרים תמיד נלמד דברים חדשים, לכן למעשה אני רואה בפורום הזה מקום חשוב מאודף שמהווה מקום מפגש למטפלים. כשלמדנו תמיד יכולנו להתייעץ ולדסקס עם המורים שלנו ועם החברים לכיתה ולקבל הערות והארות מכולם. אחרי שקיבלנו את התעודות כמעט ושום בי"ס (=ולדעתי אף אחד, אבל אני ככה מגנה על עצמי שלא יגידו שאני אומרת סתם דברים) לא טורח לעשות מפגשי שרינג שבהם מטפלים יפגשו וידסקסו מקרים בעייתיים. זה מה שאני מנסה לעשות מהפורום הזה, לא רק שאלות של אנשים מזדמנים שאינם קשורים לרפואה המשלימה, אלא גם שאלות שלנו עצמנו כשאנחנו לא ממש סגורים על הכיוון. אגב, בכוונה הבאתי רק כמה נקודות ברגליים, ולא את צילום הרגל ממש.כדי לנסות להרכיב את הפאזל יחד.

freearth10

New member
רעיון מעולה../images/Emo13.gif

וזה יכול ממש לעזור לכולנו, אבל כן חשוב לדעתי לתת כמה שיותר פרטים על האדם כי אחרת זה פזל, שבו רב הנסתר מן הנגלה והרי כל פרט קטן יכול לספר סיפור חיים. מאיה

avorly

New member
מאיה,

עובדה שחשבתי שנתתי מעט מאוד פרטים על המטופלת הספציפית, וראי זה פלא- כל התשובות שהתקבלו פשוט נותנות את האדם שהיא; זה באמת מוזר.............

freearth10

New member
../images/Emo28.gifראי -זה פלא!

ולהבא תראי לנו את הראי ואז תקבלי דמות הרבה יותר קרובה לזאת שבראי!
מאיה

למעלה