שאלת התייעצות

שאלת התייעצות

היי אני מבקשת כמה שיותר תגובות לשאלה ושכל אחד או אחת יכתבו לפ מה שהם מכירים ומבינים או ראו . אני מוזמנת לחתונה של האח של החבר ובעבר העליתי שאלה אם להיות נוכחת בחופה ונאמר לי שלא-שהרי אין לי מקום להיות שם מאחר ואני לא בקשר דם. השאלה שלי היא כזו- מה קורה עם הנוכחות שלי עם החבר? כלומר איפה אני עומדת כשהוא עומד עם הוריו ומקבל את האורחים-האם עליי לעמוד גם בקבלת פנים לצידו? אם הוא עובר בשולחנות-האם עליי להצטרף אליו? אם הוא עובר בין הארוחים-האם עליי להיות על ידו? ואיפה עליי לשבת? בשולחן שהוא יושב עם ההורים שלו ומשפחת החתן-כלה? או בשולחן אחר כאחת האורחים? תודה לתשובות!

Noich80

New member
לא יודעת מה לענות...

כי גם אז של חבר שלי מתחתן בקיץ ואין לי מושג... אצלנו זה קצת שונה כי הכלה היא את דודה שלי ואני המלווה

dify

New member
זה מה שאני הייתי עושה

לדעתי זה תלוי בקשר שלכם. אם אתם מרגישים שזה קשר משמעותי (הרבה שנים/גרים יחד/מדברים על התמסדות) אז לדעתי יש מקום שתהיי "חלק מהמשפחה". אז אם הייתי את- לא הייתי עומדת לקבל את האורחים (מלכתחילה נראה לי שזה בעיקר התפקיד של ההורים והאחים רק בחשיבות מישנית כך שבנות זוגן בטח בחשיבות פחותה מזה) ולגבי החופה- בעיקר תלוי מה קורה עם שאר האחים ובני/בנות זוגם וגם תלוי ביחסיך עם הזוג המתחתן. כמתחתנת הייתי רוצה שיעמדו לידי רק משפחה קרובה - כלומר לא בני זוג של אחים/אחיות, אבל זו אני ויתכן שהכלה במקרה זה מרגישה אחרת. ולגבי האם להסתובב איתו בין השולחנות- תלוי אם אתם מוכנים לזה שזה סוג של הצהרה שגם אתם מתכננים פעם אירוע כזה... אם כן- למה לא? לגבי לשבת בשולחן המשפחה- כן, תכלס זה מחווה נחמדה אבל לא מחייבת לשום כיוון וזה מראה שמקבלים אותך לחיק המשפחה. עוד שיקול- תלוי כמה את ביישנית. יש אנשים שהיו מעדיפים באופן כללי לתפוס ינה בצד. להיות באמצע כל השאלות "מתי אצלכם" זה לא בהכרח תענוג גדול...

בחופה כמובן שאין לך מקום

בשאר החתונה פשוט תהיי איפה שנוח לך. אם את מכירה חלק מהנוכחים בטח תסתובבי ותדברי איתם. אם את לא מכירה אף אחד - תהיי ליד החבר שלך. כמובן שאת צריכה לשבת עם החבר שלך בשולחן. אם הוא עובר בין השולחנות את לא חייבת להתלוות אליו, אבל שוב - תעשי מה שנוח לך.

ועונה לך לגבי מה שאני עשיתי

אח של בעלי התחתן כשהיינו חודש וחצי ביחד, ממש זוג טרי... שנינו הסתובבנו בקבלת הפנים ביחד. הכרתי חלק גדול מהמשפחה שלו כך שהיה לי הרבה עם מי לדבר. בחופה הייתי ממול, בשורה הראשונה. כל החופה הוא הפריח לי נשיקות
ישבנו ביחד בשולחן של החברים של בעלי, לא בשולחן של המשפחה.

n a t a 1

New member
לפי דעתי

בחופה כמובן שלא - אבל כמו שאמרו פה לפני תלוי מה הקשר בניכם גרים ביחד...קשר יציב הרבה שנים ...עומדים להתחתן ....כל המשפחה מכירה הקרובה והרחוקה וכו' וכו' לקבל את האורחים לא נראה לי כזה תענוג כל כך גדול -אבל בעקרון איך שאת מרגישה אני לא חושבת שהייתי עומדת בקבלת פנים ולשבת לידו בשולחן זה די ברור ורצוי להסתובב עם חברים/ משפחה שאת מכירה..אני מניחה שגם החבר יכיר לך כמה חדשים

לא ולא

לא בחופה ולא בקבלת פנים! מן הסתם לא תכירי את הרוב הגדול בקבלת פנים וזה ממש לא הזמן להיכרויות! מה גם שבד"כ זה רק הורים ואחים ולא נשואים ונספחים... אני לא אוהבת להגיע לחתונות שיש שורה של 17 איש בני משפחה שמקבלים את פני האורחים ואין לי מושג מי זה מי ואני צריכה לתת נשיקות לכולם... מה שכן, תהיי באזור, תסתובבי, תעמדי לידו לפעמים, את ממש לא צריכה להעמיד פנים שאת לא מכירה אותו! אם את מרגישה חלק מהמשפחה אין סיבה שלא תהיי לצידם ברגע המרגש! ובין השולחנות אין בעיה שתעברי עם החבר, ולדעתי את צריכה בהחלט לשבת בשולחן איתו היכן שהוא יושב ולא לבד עם האורחים. מניסיון של חתונות של אחיות של חברות טובות שלי - תמיד הן ישבו איתנו ולא עם המשפחה, אבל גם אם הוא יושב עם ההורים אז כך יהיה, כי אני לא חושבת שזה במקום לדרוש ממך שתשבי בנפרד לבד, זה די טיפשי ולא לעניין!

עונה לך מניסיון, אח של מישהו

שהייתי חברה שלו התחתן. זה היה לפני 15 שנה אמנם, אז אני לא ממש זוכרת. מה שכן אני זוכרת שממש לא הייתי בלחץ. לא הייתי בחופה עם המשפחה על הבמה, הייתי עם האורחים. לשבת ישבתי כמובן כמובן היכן שחבר שלי ישב וברור שזה היה עם ההורים והחתן וכלה. לא שאלה בכלל. בקבלת פנים עמדתי קצת, כשנמאס לי הלכתי קצת להסתובב, למעשה גם החבר שלי עמד רק בחלק מהקבלת פנים, לא כל הזמן. חבר שלי לא עבר בין האורחים, רק ההורים עברו והחתן-כלה, אז לא היתה לי בעיה. לא חושבת שאם הוא היה עובר הייתי רוצה לעשות את זה כי לא היכרתי אף אחד, זה היה נראה לי טפשי ומעיק.

זכוכיות

New member
כשאחותי התחתנה

חבר שלי לא עמד איתי על חופה, אבל הוא עמד ממש על ידי. אבל שאר הדברים שתיארת לא התרחשו אצלנו... בקבלת הפנים עמדו רק ההורים שלי ושל בעלה ולא היו שולחנות של המשפחה, אני ישבתי עם חבר שלי ועם שאר החברים שלי שהוזמנו וכך גם שאר האחים שלי והאחים של בעלה ואפילו ההורים, כל אחד איפה שנוח לו.

ayala26

New member
מספרת מהחופה של אחי

אח שלי התחתן ביוני. אני עמדתי תחת החופה וחבר שלי למטה (החופה היתה מוגבהת) עם הקהל. האחים של הכלה לא עמדו תחת החופה. זו לא חובה אלא זכות
בקבלת הפנים בכלל לא עמדתי. זה משמעמם וחבר שלי בכלל העדיף לשבת בצד עם הבירה
לא ישבתי בשולחן ההורים אלא בשולחן אחר. ממילא רוב הזמן לא ישבתי ואני לא אוכלת בשעות שבהן מגישים לאורחים בחתונה את האוכל (וחבר שלי בכלל היה בהלם שיש ממש ארוחה עם 3 מנות..) אין חוקים בדברים האלו ומי מי שלא מעניין אותו "מה יגידו" עושה מה שהכי נוח לו

mick nik

New member
מנסה לענות

אין תשובה "נכונה" לשאלות שלך. זה כל כך תלוי בטיב הקשר שלך עם הבחור- כמה זמן אתם יחד, כמה בני המשפחה שלו/המוזמנים לחתונה כן/לא מכירים אותך, איכות הקשר שלך איתם, אופי הארוע ועוד הרבה משתנים אחרים. מתחת לחופה כבר נאמר לך ע"י בן זוגך שאת לא אמורה להיות. לדעתי את אמורה לכבד את הבקשה ולא לעשות מזה עניין. החופה היא מעמד של הזוג שמתחתן והם שאמורים להחליט מי יעמוד שם איתם. אם הם מעוניינים בבני משפחה מקרבה ראשונה בלבד- זה לגיטימי לחלוטין ולדעתי ראוי לכבד את רצונם. הנוכחות שלך ביתר הערב- קבלת פנים, ישיבה סביב שולחן, ריקודים - אני מניחה שהיא אמורה להיות כפי שאתם תמיד. אני הייתי מתייחסת לזה כמו אל מפגש חברתי אחר- את אמורה להיות נוכחת כבת הזוג שלו ולא נראה לי שיש סיבה שתשבי לך בצד, לבד, בלי אנשים שאת מכירה. אם מאיזושהי סיבה לא היה לו נוח להציג אותך בפני המשפחה המורחבת שלו אני מניחה שלא היית מוזמנת. ואם כבר הוזמנת- פשוט תבואי, תהני וכמה שאני לא נוהגת להשתמש במילה הזו- "תזרמי" . לא נראה לי שאפשר לתכנן מראש איפה תהיי כל רגע בארוע ולצד מי תשבי. תהיי איתו, תבלי, אבל תנסי לקבל בהבנה את העובדה שהוא צריך לחלק את תשומת ליבו גם לאנשים אחרים. זה בדיוק מסוג הארועים שבהם צריך לגלות מספיק רגישות ולא "להיתפס" לרגעים שבהם אולי הוא לא יהיה מספיק קשוב רק לך. מהשאלה שלך עולה רושם שהארוע הזה כנראה מאד חשוב לך ושאת עדיין לא מרגישה לגמרי "בבית" שם. דברי איתו על זה, תתאמי ציפיות, אבל אל תגזימי בחשיבותם של הפרטים הקטנים. זה יכול להיות עבורך ההבדל בין ארוע קליל, כיפי ונעים לבין מידה כזו או אחרת של קטסטרופה בחוויתך האישית. שיהיה במזל ותהני.

לדעתי...

בחופה אין סיבה שתעמדי- כי את לא קשורה בדם אליהם, אבל בהחלט בקבלת פנים יש לך מקום לעמוד לצידו ולהצטרף אליו בנדידה המעצבנת הזאת (וכן, זה ממש מעצבן במיוחד לאחים של שמטורטרים
) אבל תעשי את זה רק אם מרגישה בנוח. האמת שלגבי מקום הישיבה, מניחה שהם שמו אותך בשולחן המשפחה, כי את לא סתם אורחת, למרות שאתם לא נשואים מניחה שאת כבר חלק מהמשפחה במובן מסוים.

למעלה