שאלת התחלה

שאלת התחלה

שלום לכל חברי הפורום. ברצוני להתחיל לרכב (הכרס כבר גדולה מידי) אבל מה אין לי מושג ואפילו חצי מושג איך אני מתחיל (חוץ מהעובדה שצריך אופניים) אם תוכלו לכוון אותי מעט לאיך לבחור אופניים, סגנון הרכיבה שאני מעוניין בו נקרא אם אני לא טועה FREE STYLE אין בכוונתי להשתתף בתחרויות או כל דבר שקרוב לזה אך אני בהחלט רוצה להזיז קצת את העצמות שלי. תודה צחי

Rider 9

New member
ברוך הבא

אין סגנון שנקרא FREE STYLE . אתה אולי מתבלבל עם FREE RIDE אבל לזה נגיע בהמשך . עולם האופניים מתחלק בגדול ל 3 : אופני כביש - מיועדים לרכיבה על כביש בלבד. אופני ערים - מיודעים לרכיבה עירונית . אופני הרים- מיועדים לרכיבת שטח וכמובן שיכולים לנוע גם על כביש. אופני ההרים מחולקים למספר קטגוריות : XC - CROSS COUNTRY - כלומר רכיבת שטח , טיולים וכדומה. ALL MOUNTAIN / TRAIL - רכיבת שטח אגרסיבית יותר וטכנית יותר. FREE RIDE - רכיבת שטח בתנאים קיצוניים - קפיצות, ירידות מטורפות , סלעים וכדומה. אחרי שתגיד לנו מה הכי מעניין אותך נתחיל לדבר על אופניים .

אז ככה

לאחר שקראתי את המאמר הבנתי שסגנון הרכיבה הוא קרוס קאונטרי או מה שאתם כותבים בקיצור XC (אני מתחיל להבין בזה) תקציב כרגע לא מוגדר אצלי למרות שהסכום פחות או יותר שאני מייעד לעניין הוא כ 2K. האם ניתן לקנות משהו סביר במחיר כזה? אין אני מקציב כרגע סכום גדול יותר מאחר ויש בעיות תקציב קלות (סטודנט) וגם אין לי כרגע את האפשרות לדעת אם אתמיד בזה לאורך זמן או שזהו שגעון חולף, בכל מקרה אני יודע שישנה אפשרות לאחר מכן לשדרג חלקים או אפילו למכור את האופניים הישנות ולקנות חדשות. (במידה ואתמכר לעניין) אודה לכם אם תוכלו להמשיך ולכוון אותי בעניין תודה צחי

Rider 9

New member
2K

הייתי ממליץ לך לחפש אופני ז"ק (זנב קשיח , כלומר בולם קדמי בלבד) . לרוב היצרנים יש דגמים במחיר הזה, ובהחלט תוכל למצוא אופני התחלה סבירים. ברמת המחיר הזו אין הבדלים משמעותיים בין הדגמים והיצרנים השונים , והמלצתי לך , לבחור קודם כל את החנות (כזו שתהיה מקצועית, אמינה,שירותית וקרובה למקום מגוריך / עבודתך ) . אחרי שהחלטת על החנות - בדוק את מגוון הדגמים שיש להם להציע ברמת המחירים שלך. אדגיש שוב - ההבדלים בשוליים. הדבר החשוב ביותר ברכישה - התאמת מידה האופניים אליך. על זה אל תתפשר, ואל תתפתה לקנות זוג אחרון במבצע אם הוא לא במידה שלך . לגבי משומש- לעניות דעתי ההפרשים ברמת המחיר הזו בין חדש למשומש לא מצדיקים בדרך כלל רכישת אופניים משומשים (ובדרך כלל עם בלאי מסויים) . אתה מסתכן כאן ברכישת "חתול בשק" - גם אם האופניים נראים יפה יתכן ויש שחיקה במערכות, כגון גלגלשים, כבלים , שרשרת, צמיגים וכדומה . בתור רוכב חדש לא תדע לזהות את זה , וגם לא לתקן את זה. התוצאה - עוגמת נפש והוצאה גדולה מהמתוכנן . אל תשכח להשאיר קצת כסף בצד לרכישת קסדה, כפפות - זה העיקר בשלב ראשון. אחרי שתעשה סבב חנויות ראשוני ותתרשם ממספר דגמים שימצאו חן בעיניך, אני בטוח שחברי הפורום יוכלו לעזור לך להתמקד קצת יותר.

המלצה?

על חנויות באיזור חיפה יש? אני חושב שבעניין הז"ק תהייה בעיה מאחר וגם אבא שלי ירצה לרכב עליהן ויש לו בעיות גב ייתכן מאוד ויהיה צורך באופניים עם בולם גם מאחור. בתקציב הזה שנתתי יש סיכויי למצוא משהו?

flitzeR1000

New member
כנס

תבדוק ברוזן ומינץ וניראה לי שאופניים ש"מ(שיכוך מלא) תוכל למצוא במחיר של 2400 בערך בהצלחה

הייתי שם היום ו......

למען האמת אם עד עכשיו היה לי ברדק בראש מכל המונחים אז עכשיו יש לי ממש סלט בראש, אין סוף פשוט לדגמים ולצורות. ודרך אגב הדגם שהציעו לי עם ש"מ שהיה הזול ביותר עלה קרוב מאוד ל 5K יש עוד עצות או המלצות??? צחי

idonoach

New member
יש בכרמיאל חנות טובה

יש שם שווין מסה די אס איקס עם בולם אחורי ובלמי דיסק ב3 אלף אחלה אופניים!!! יש לי את הדגם הפשוט יותר

eni9ma12

New member
מיצתרף להמלצה ! ../images/Emo45.gif ../images/Emo6.gif

סוף סוף משהו באזור שלי! סעיפים בהודעה אתם יכולים לדלג לאן שתירצו: 1. קצת על החנות 2. על האופניים 1. קצת על החנות|סהדגש| אז ככה המוכר כל החיים הוא מיתעסק אם אופניים ואפשר לסמוך עליו בקשר לטיפולים חלקים וכל דבר שקשור לאופניים מיבחינת החנות היא אולי בהתחלה תיראה לא כל-כך מיקצועית אבל זה ביגלל הדרישה רוב הלקוחות הם אנשים ללא ידע בתחום כך שהם לא יקנו אופניים יקרים... אבל מי שמבין יכול לראות את השווין למעלה והחלקים האכותיים על הקיר ומאחורה 2. על האופניים האופניים: מסה DSX אופניים איכותיים ביותר ש"מ אכותי ובזול
ש"מ בשיטת ציר יחיד אם מעצורי דיסק אכותיים ! המחיר כאמור בסביבות ה-3 אלף לא תימצא עוד ש"מ אכותיים במחיר כזה!

Gor777

New member
../images/Emo151.gifגם אני מצטרף להמלצה../images/Emo151.gif

החנות בכרמיאל מצוינת. אחלה שרות שזה הדבר הכי חשוב לדעתי, ולמרות שהיא לא נראית הכי מקצועית המוכר יכול להביא כל מה ש"רוכב מקצועי" כמוני יצטרך. הגיע הזמן שנגיד משהו טוב על חנות במקום להשמיץ עליה

yoram232

New member
איציק,אתה רואה?לא רק השמצות.

לקוח מרוצה יודע להגיד תודה.

idonoach

New member
טלפון

כרמיאל- 049586680 קריון- 048742045 האופניים- schwinn mesa dsx

Gor777

New member
קודם כל לחנות קוראים אופני א.א והיא ממוקמת ליד הקניון הישן שבעיר (מול הבורגר ראנץ').

tiranm1

New member
נסה להתמקד.... מס' שאלות אליך ...

אני מניח שהכוונה שלך להתחיל לרכוב באופני הרים ולא כביש. ישנו מאמר על סוגי רכיבה באופני הרים בקישור : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=652&art_id=39 קרא אותו ונסה לאפיין מה סוג הרכיבה שמעניין אותך. אחרי שתחליט יגיע שלב רכישת האופניים והציוד, הגדר את התקציב שאתה מעמיד לנושא וחזור אלינו. ברוך הבא ובהצלחה.

למעלה