שאלת התהפכות

שאלת התהפכות

הבת שלי בת 7 חודשים ורק אתמול התהפכה בפעם הראשונה ממש באקראי וכ"כ מהר וקיבלה מכה בראש מההתהפכות.. יש לציין שהיא שוכבת על הבטן ומשחקת ומסתובבת סביב צירה קצת קדימה ואחורה אבל לא מראה שום סימן להתהפכות מהבטן לגב, מהגב לבטן היא ממש שכובה על הצד כשמחזיקה את הרגליים אבל שוב-לא מתהפכת. יש שמאל שלה קצת נוקשה ואני חושבת שזה מזה אבל האורתופד טוען שאני היפכונדרית... יש עצות מה לעשות לגרום לה להתהפך?. היא אפילו יושבת כמה שניות לבד..
 

lulyK

New member
ממה שאני יודעת,

אם בגיל חצי שנה התינוק עוד לא מתהפך, מקבלים הפניה לפיזיותרפיה. שווה לנסות לעודד אותה.
 
התהפכות

מזדהה עימך בתי גם בת שבעה חודשים ןלא כל כך מעוניינת להתהפף. לעומת שלך היא התהפכה כבר כמה פעמים מהבטן לגב ובזמן האחרון מתהפכת יותר אבל רק מהבטן לגב ולא להיפך מהגב לבטן היא מגיעה לצד ולא ממשיכה. תרגילים שיכולים לעודד התהפכות מתוך חוג ג'ימבורי שהייתי הם: להתהפכות מהבטן לגב על הילדה להתרומם על ידיה ועלייך להפוך אותה כאשר את הופכת אותה בעזרת אחת מידיה לצד השני. לדוגמה התהפכות לצד ימין תיעשה על ידי הרמת ידה השמאלית ולהיפך. להתהפכות מהגב לבטן יש לשכל את רגליה כאשר ידיה מופנות כלפי מעלה ולהשלים את ההתהפכות בעזרת דחיפה קלה של הישבן. במקרה הזה אין לגעת בידיים כלל. חוץ מזה אין לך מה לדאוג הייתי בבדיקת התהפכות אצל אורטופד והוא לא היה מוטרד כלל מכך שהיא אינה מתהפכת.
 

hanchuk

New member
מתי מרימים את הראש../images/Emo35.gif ../images/Emo207.gif

ומתי יוצאות שיניים ראשונות?
 

ינוקט

New member
הרמת ראש

בוקר טוב, תינוק אמור לדעת להרים את ראשו ולשכב על הבטן עד גיל 3 חודשים, למרות שתזכרי שהוא לא קרא את הספר ...:) את מוזמנת להכנס למאמר שכתבתי ובא תרגילים לשיפור הרמת ראש ושכיבה על הבטן.
 

ינוקט

New member
התהפכות

בוקר טוב אמא של אגמגם. לגבי תרגילים להתהפכות, את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל ואתן לך מספר תרגילים לשיפור הנושא. לגבי הצד הקשה, האם היא גם שוכבת על הצד השני או שרק לכיוון הצד הקשה ? יכול להיות שאת צודקת לגבי זה שהיא נמצאת על הצד הקשה יותר כי כנראה שהוא יותר מכווץ ומושך אותה לכיוון הזה. לגבי ישיבה, עדיף לא להושיב אותה אם היא לא מגיע למצב של ישיבה לבד, זה יכול להפריע לך בהמשך ההתפתחות.
 
למעלה