שאלת השוואה ב-SQL

future25

New member
שאלת השוואה ב-SQL

לצורך ביצוע השוואה, אני צריך לקחת תא מסויים בכל רשומה ולהשוות אותו עם עמודה מסויימת. הבעייה שלי מתחילה בכך שאני צריך רק חלק מתוכנו של התא המסויים, איך אני עושה זאת? לדוגמא: נניח כי יש לי בתא ברשומה מסויימת כתובת 192.168.1.10 ואני רוצה להשוות רק את 192.168.1 (ללא הסיומת של 10) עם עמודה מסויימת. ז"א איך אני מאפשר השוואת רק חלק מתוכנו של תא כלשהו? במילים אחרות, זה כמו ביצוע find ידני לערך *192.168.1 , אך בכל פעם לערך שונה (הנמצא בכל רשומה ב-DB). תודה.

HaRmosh

New member
ע"י LIKE

משהו כזה:
SELECT * FROM tb_name WHERE ip_address LIKE '192.168.1.%'​
כש-% מחליף רצף תווים כלשהו, 0 או יותר. אם תרצה לציין שאתה מחפש מספר תוים מסויים אחרי הנקודה, החלף את % ב-_ (קו תחתון) אחד עבור כל תו שאמור להופיע (ז"א ש-_ מחליף תו כלשהו, אבל מציין שהוא חייב להופיע פעם אחת לפחות במקום בו הוא נמצא).

future25

New member
קודם כל תודה רבה, אבל

אם אני מעוניין בחיפוש כזה, אך אינני יודע מה הערך שנמצא בתוך תא מסויים, כלומר, נניח שאני מעוניין לחפש את כל הכתובות הקיימות עם ערך מסויים, בטווח הכתובות. לדוגמא, נניח נתון בתא מסויים כתובת 125.65.88.75 (ואינני יודע זאת, שכן היא אחת מהרשומות, מיני רבות בטבלה) אך מעוניין לחפש עבור הטווח *.125.65.88 , איך אני מגדיר זאת? במילים אחרות, אני רוצה לקחת ערך מספרי כשלהוא (כדוגמת IP) ולחפש חלק ממנו בטבלה אחרת, איך אני עושה זאת? (בדוגמא שנתת לי, אני חייב לדעת שהערך הוא ספציפי, במקרה שלי אני צריך לשלוף אותו מהטבלה, ואינני יודע אותו מראש). תודה רבה.

D u k a s

New member
תשמתש בפונקיצת substr

substr יחזיר לך את טווח התווים שתרצה ואליו תוכל להשוות

future25

New member
ניתן להשתמש בפונק' זאת ב-SQL של ACCESS??

לפי מיטב ידיעתי, לא מתאימה לעבודה תחת ACCESS, האם אני טועה?

למעלה