שאלת השגחה

שאלת השגחה

מכיוון ומתקרבת בצעדי ענק ל IVF ומכיוון וברור לי שאקח איתי השגחה רציתי לשמוע מהמנוסות איך זה עובד וכמה זה מעיק...
אם אכן אגיע לשם זה יתבצע באסותא רמת החייל
אציין שאמנם רוצה השגחה אבל פחות מעוניינת שידחפו לי את האף בנושאים ההלכתיים האחרים :)

פוקי29

New member
עונה לך בשמחה ומתוך נסיון

הדבר הכי טוב שקורה לי בשאיבה והחזרה, זה ההשגחה. ואני מדברת אחרי כמעט 10 כאלה...
המשגיחה מדהימה. היא מספרת לך מה קורה בפנים, מה מצב העוברים לפרטי פרטים, מה שלצוות אין זמן לספר לך. היא תומכת ומעודדת.
היא ניגשת אליך מיד כשאת מגיעה ואת מרגישה שיש לך סוג של ליווי בתוך כל הדבר הזה.
אצלינו, המשגיחה היתה כמו אמא. אנחנו עדיין בקשר טוב מאז.
היא לא מתערבת בשום דבר. לא הלכתי ולא אחר.
התפקיד שלה מאד ברור ומוגדר: מפתחות למקרר ששם שוכנות הביציות/עוברים/זרע. היא נועלת אותם אחרי שהם מוכנסים, ופותחת כדי להוציא.
זהו. זה התפקיד היחיד שלה. נכון שיש לזה פן דתי במובן של בעיית הורות, אבל לדעתי ובטח לדעת כולם, זוהי לא הסיבה היחידה. כל הורה, ללא קשר של דת, היתה רוצה לדעת שמישהו שם בפנים שומר לו על היקר לו מכל, שלא יוחלף בטעות אנוש. והיו מקרים מעולם.

מקווה ששכנעתי והיה זה שכרי.

בקשר לעלויות: אני בכללית ומקבלת החזר משמעותי על ההשגחה. אם אני זוכרת נכון זה עולה 480 והחזירו לי בערך 240.

בהצלחה רבה.

אפרת849

New member
פעם ראשונה שאני שומעת על זה אפשר עוד פרטים?

האם אפשר לקבל עוד פרטים? איך שוכרים משגיחה? גם אותי מאוד מלחיץ העניין שאולי יכולים לעשות טעות

תודה!!!! ושאלות נוספות...

דרך פועה? אפשר מספר? מי הייתה המשגיחה - אם היא כזו נהדרת אולי אבקש דווקא אותה אם זה אפשרי...
אני מפחדת שבגלל שאני אם מטפחת יתחילו להציק לי בקטע הדתי - אולי למישהי שנראית לא דתיה לא מציקים....
עשית ברמת החייל? היא משגיחה גם על הזרע במעבדה?
עד עכשיו עשיתי הזרעות באופן פרטי והייתי המשגיחה של עצמי :) - מעבדה רטנה שעושים כל פעם רק השבחה אחת ואפשר לשבת בפנים
עכשיו הבנתי שבאסותא מביאים את הזרע כמו שהוא - צריך השגחה גם לזה?

השבחה באופן פרטי

איפה עשית השבחה שבה את רואה את כל התהליך?
ואני גם אשמח לדעת כמה זה עולה
תודה רבה

השבחה פרטית

במעבדה בבזל 46 בת"א, נדמה לי שנקרא "המרכז הארצי לפריון", למנהלת המעבדה קוראים תדהר
אחלה יחס, מנסה לעשות הכל כדי שיסתדר בשעות שרוצים (פועל גם בשישי בבוקר וגם מאוחר בערב - מאוד נוח)
עולה סביב 400 ש"ח (מהפעם השניה עולה 350 ש"ח)
עושים רק אחד כל פעם ואת יושבת איתה בחדר
מישהי מהתחום אמרה לי שהחומרים שם הרבה יותראיכותיים מהחומרים במעבדות של קופת החולים
(אם לא תמצאי מספר באינטרנט אכתוב לך)

giraffelle

New member
זה נראה לי תלוי במשגיחה עצמה

אלו שנתקלתי בהן עד עכשיו היו יאכנעס חביבות.
בהתחלה קצת הציק לי שהן באו לשאול מה שלומי ולאחל בהצלחה, כי לי אין סבלנות לדברים כאלו מאנשים שאני לא מכירה, ויאכנע חביבה היא עדיין יאכנע. בכל מקרה ההצקות הסתכמו בסמול-טוק, איחולי הצלחה וכד' ולא דחיפת אף לנושאים הלכתיים.
&nbsp
אבל אחרי ההחזרה האחרונה אני מוכנה לסלוח למשגיחה על על היאכנעיות, כי רק בזכותה ידעתי למה נותנים לי להתייבש שעות בתור (עם שלפוחית מלאה
). היא אפילו השיגה לי אוכל, אחרי שהאחות באשפוז יום לא חשבה שאם מזמינים מישהי לשעה 7:30 ומכניסים אותה לקראת 13:00 כדאי לשאול אם היא אכלה משהו בבוקר (התשובה: לא, כדי להספיק להתייצב בזמן).
&nbsp
אני חושבת שהן אמורות לא להציק יותר מדי בנושאים דתיים, כי פועה מעוניינים שגם זוגות לא דתיים יקחו השגחה, מה שלא יקרה אם יהיו הצקות, אבל שוב, זה נראה לי מאד תלוי במשגיחה הספציפית... יש גם ארגון נוסף שמספק השגחה, בוני עולם. אין לי נסיון איתם.

לגבי השלפוחית

חבל לא אמרו לך ללכת להשתין ולשתות שוב, אני השתנתי פעמיים עד שהאחות אמרה לי לשתות ולהתאפק..
&nbsp
&nbsp

giraffelle

New member
כן, היו הפסקות באמצע...

אבל היו כמה פעמים ש"תכף את נכנסת", שהתמשכו הרבה מעבר ל"תכף".
ההתנהלות שם היתה מאד לא תקינה, כבר קיטרתי על זה כאן כשזה קרה...

פעמיים הגעתי להחזרה עם שלפוחית מפוצצת

למרות שהבטחתי לעצמי שזה לא יקרה שוב, זה קרה.... כי תכף תורך,
אבל אז קראו לרופא לכמה בדיקות של נשים שהגיעו להיבדק,
והכל נדחה עוד ועוד...
&nbsp
יאלללה עבר...

למעלה