שאלת השאלות

gluten free

New member
שאלת השאלות

היוש
2 שאלות בעצם
אחת, מי מכירה קרם פרוגסטרון טבעי? קיבלתי משהו איכותי מארה'ב. אין לי לפי בב בעית פרוגסטרון אבל אם יש לי טפטופים אולי יעזור?

השנייה קשה יותר:
כל הבדיקות קונבנציונליות והלא, הראו שאני מבייצת בעצמי. וגם זרעונים תקינים וגם המפגש בין זרע לצוואר רחם שלי..
קלדרון רוצה להתקדם לגונל ויחסים בבית .
אני לא מבינה למה זה נחוץ... זאת. אומרת אני מבינה את הרציונל.. אבל...
למה לא לבקששאיבה על בסיס טבעי ולראות מה קורה במפגש זרע ביצית? ?
למה לא לחפש עוד מניעה להריון כמו היסטרוסקופיה או וואט אבר אחר?
למה להוסיף לי הורמונים למשהו שעובד יפה לבד ?
לא יודעת למה אבל כרגע זה מעורר בי כעס.. אולי כי אני רגע לפני וסת..
:)

הרופא יודע שאת מוסיפה כל מיני קרמים?

אני לא הייתי מתעסקת עם הורמונים על דעת עצמי בזמן טיפולים... זה יכול להשפיע על הגוף.
&nbsp
לגבי השאלה שלך, לפעמים גם כשהכל בסדר גם אצל הגבר וגם אצל האישה, זה פשוט לא קורה לבד,
ואז אין ברירה אלא להיעזר ברפואה... כמו שכולנו יודעות

&nbsp
לגבי שאיבה על בסיס טבעי, אני מניחה שמנסים למקסם את הטיפול ולהגיע לקצת יותר בייציות.
&nbsp
ולגבי השאלות שלך, אולי כדאי לחזור לרופא ולבקש צילום רחם / בדיקות אחרות?
&nbsp
&nbsp

gluten free

New member
הי חביבה

עשו לי צילום רחם= תקין.
&nbsp
לגבי הקרם - אני אשתף כמובן את הד"ר. מעניין עם זה יעלה גיחוך או ציחקוק

&nbsp
שבת שלום יקירה

אני לא בטוחה שדברים שעלולים להשפיע צריכים להעלות

גיחוך או צחקוק, בכל מקרה מעניין מה תהיה דעתו...

&nbsp
שבת חורפית וכייפית

אז ככה....

ההצעה שלך, לשאוב את הביצית הטבעית נשמעת לך אולי "פשוטה" יותר ממתן הורמונים והזרעה/ יחסים אבל, וזה אבל גדול, צריך לזכור ששאיבת ביצית הינה פעולה חודרנית שיש עימה סיכונים! לא סתם מנסים קודם הזרעות...
דווקא לדעתי, במקרים רבים שמחזקים את הביוץ עם הורמונים (במינונים נמוכים) אז סיכויי ההיקלטות עולים. דווקא לדעתי אם כבר לוקחים הורמונים עדיף לעשות גם הזרעה (גם אם הזרע טוב ובדיקת ה ptc תקינה), אני מודעת לכך שקלדרון סבור אחרת ממני, אבל דעתי היא שאם כבר לוקחים הורמונים אז אין סיבה לא להביא את ה"נבחרת המנצחת" הישר אל היעד...
יכולה רק לומר שאם תבקשי ממנו גם הזרעה הוא לא יסרב.
לפעמים גם תגובה להורמונים יכולה ללמד מעט (אם כי לא מטיפול יחיד).
בכל מקרה אין ספק שצריך עוד קצת לחשוב גם בכיוון הטיפטופים אחרי הביוץ, כלומר, גם לשקול להוסיף תמיכה של פרוגסטרון (ולא רק תמיכת אוביטרל לחיזוק הגופיף הצהוב כמו שאילן נוהג לתת), ביצוע בדיקת דם + אולטרסאונד 5-7 ימים אחי הביוץ, גם לראות ערכים בדם וגם כדי לבחון אם הרירית מתחילה להתפרק בטרם עת...
בכל מקרה, הייתי לגמרי זורמת על טיפול בזריקות במינון נמוך + מבקשת להוסיף הזרעה (לא חייב... אבל בהחלט לא יזיק)
המון המון בהצלחה!!!!!

מוסיפה...

אם עדיין לא ביצעת צילום רחם אז גם זה בא בחשבון...
להיסטרוסקופיה זה אולי עדיין שלב מוקדם מידי כיוון שלא נראה כי יש בעיה כלשהי ברחם או רירית דקה...
האמיני לי שאם קלדרון היה סבור שיש לבצע היסטרו הוא לא היה מהסס, אצלי הוא עשה היסטרו דבר ראשון לפני הכל...

gluten free

New member
חמסה עלייך

תודה על הפירוט!
משתדלת לסמוך על קלדרון. ביום א' נפגשים להתייעצות מה הלאה.
אשאל את כל השאלות
כנראה הגישה הטעית שלי (מדי) לחיים, תוקעת אותי מלהתקדם לעבר הזרקת הורמונים שאולי יכולה פתאום לגרום לתפנית בעלילה המקרטעת עד כה....
&nbsp
חוצמזה, נתת לי נק' טובה : לבקש US אחרי ביוץ כדי לראות מה קרה לרירית (לא יכול להיות שם יותר נעים לאוזן?? נגיד : מצע הרחם?)
למעשה כ-ל בדיקת פרוג' אחרי ביוץ- ועשיתי כמה וכמה כאלה- יצאה הכי גבוה 80 והכי נמוך 47....
(אז מה יועיל כאן קרם פרוג'/ תוספת פרוג' סינטטית השד יודע...)
&nbsp
ועוד שאלה לשבת:
סביר שבתור שלי ביום א' הקרוב אהיה ביו"מ 1 או 2 לוסת. כדי לעשות בדיקת דם (יש לי הפניות) של פרוג'+אסטר'? ואולי בטא ליתר ביטחון (יש לי אוסף של שלילי, יאללה עוד אחת. בתור ילדה אף פעם לא היה לי אוסף. הגיע הזמן באמת
)
&nbsp
שבת שלום לכולנו

בכייף יקירה

אם את לא לאחר טיפול ואת מגיעה לקלדרון כבר ביום שני למחזור אז הוא בודק.שהרירית אכן התפרקה והשחלות "רגועות"... אז בגדול אין הכרח לעשות בדיקת דם. אני באופן אישי העדפתי לעשות גם בדיקת דם אבל זה בגלל היסטוריה של חוץ רחמי שהתחיל כמו מחזור... אבל זה סיפור אחר...
לגבי תוספת פרוגסטרון- כמובן רק בהנחייה של הרופא ולא על דעת עצמך! לגבי התוספת בנרות, לעיתים, כך אומרים, הרמה שבדם לא משקפת את הרמות שברחם, דימום או "טיפטופים" שבוע אחרי הביוץ יכול להעיד גם על אי ספיקה של הגופיף הצהוב ובכך תמיכת פרוגסטרון יכולה להועיל... ולכל הפחות, לא יועיל - לא יזיק.
כמובן שלטיפטופים יכולים להיות גם סיבות נוספות, כמו מצוואר הרחם (האם עשית פאפ לאחרונה?)
בכל מקרה שווה לעלות את הכל להתייעצות עם הרופא...
אה וריריתוש זה אחלה שם... לי ולריריתוש רומן ארוך... (;

Mommy2BSoon

New member
מכירה את הקרם, זה לגמרי לא הייעוד שלו

אמנם גם הרבה מהתרופות שאנחנו מקבלות לא מיועדות לטיפולים, אבל קרם פרוגסטרון מכיל כמויות מזעריות של פרוגסטרון שגם ככה בקושי נספגות לדם מהעור, בקיצור מיועד לנשים אמריקאיות מבוגרות שאין להן מה לעשות עם הכסף בזמן המנופאוזה שלהן

gluten free

New member
חחחחח :)

ואני ממש לא עונה על אף אחד הקריטריונים:
לא אמריקאית
אין לי עודף זמן
או כסף
ותודה לאל שאני לא במנופאוזה....
&nbsp
הצחקת אותי, תודה :)

למעלה