שאלת השאלות ....

darkness18

New member
מצטער אם משתמע שאני מכליל

אבל כמו שאמרת, רשמתי שמדובר בדעתי האישית ולכן אני לא מבין איפה נובעת הבעיה. מעבר לזה, למעט נושא כמות התלמידים בכיתה שציינתי כגורם לא מפריע כל הדברים שציינתי הם עובדות ולא דעה אישית שלי, וכדי לבדוק את הנושא הזה הוא יכול ללכת לשיעור ניסיון ולבחון את זה בעצמו (משהו שאני עשיתי בעצמי).
דבר אחרון, עצם זה ששיבחתי את המקום שאני למדתי בו לא הופך אותי לעושה עוול עבור המקומות האחרים, גם לא עצם זה שציינתי את היתרונות הבולטים שלו על פני השאר (אתה יכול להגיד אותו דבר שהייה דיקן עשה עוול בגלל שרשם שהכיתות שם גדולות ובגלל זה עדיף שלא לבחור במקום הזה).

אוקיי

מה שכתבתי הוא מה שאני יודע אבל אשמח אם תחדש לי.

איזה מכון נוסף מעסיק רק מדריכים בעלי ניסיון משמעותי (4+ שנים) מלבד אלה שציינתי?

לגבי קידום, כל מה שכתבתי מבוסס על ההתרשמות שלי בתור תלמיד אבל גם זה משהו.
אני זוכר שהייתי סבור שהשאלות של קידום לא דומות כל כך לאלה שבבחינות האמת אבל ההסברים שלהם בחלק הכמותי (תיאוריה+פתרונות) מעמיקים ביותר וטובים משל יואל גבע למשל.
בחלק המילולי הם נוטים לחפף בפתרונות ולא מתקרבים לרמה של מכונים אחרים.

דבר אחרון, כולם כאן מכירים את דעתי על שוק הפסיכומטרי והמרכז הארצי.
בסופו של דבר (וכפי שהראיתי פה באשכול לא מזמן) זה לא באמת משנה איך בנאדם ילמד.
אפילו לימוד מהחומר האיכותי ביותר של המרכז הארצי לא הביא לשיפור (ולו קל) בהישגי התלמידים מאז פרסומם וזאת למרות שהציונים הם ברי-השוואה לשנים קודמות.

lior653

New member
שאלת השאלות ....

אז ככה, התחלתי לברר על מכון ללימוד לפסיכומטרי ופשוט קיבלתי חום, נהייתי יותר מבולבל מרגע לרגע.

אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים שלומדים, האם אתם מרוצים היכן שאתם לומדים? אם כן ממה? למה בחרתם דווקא את המכון הזה? מה מיוחד במכון בו אתם לומדים? אם למדתם בכמה מקומות איזה מהם יותר טוב לדעתם? מה הכי חשוב לבדוק ולברר בין המכונים השונים??

תודה רבה רבה

לא חשוב שמות

אם אתה סגור על זה שאתה רוצה ללמוד במכון, הבחירה לא כזאת קשה לדעתי.

ניסיון המדריכים - יש רק 3 מכונים כיום (כולם מאוד מוכרים) שכל המדריכים שלהם בעלי ניסיון של שנים בהדרכה (4+).

אצל אחד משלושת המכונים ניסיון המדריכים הוא הרב ביותר אך הדבר בא על חשבון גודל הכיתה - כיתות של 35+-.
אצל השניים האחרים יש איזון טוב בין מדריך מנוסה לבין כיתה קטנה יחסית. הייתי הולך על אחד משני הקורסים האלה.

ניסיון המדריכים הוא הפרמטר החשוב ביותר לדעתי. אתה לא רק מקבל מדריך טוב בדרך כלל אלא גם ספרי לימוד באיכות גבוהה והקורלציה הזאת בין ניסיון המדריכים לאיכות ספרי הלימוד אינה רק הגיונית אלא אף נצפית בשטח.

ניתן לראות באתרי המכונים את רשימת כל המדריכים ולבחון האם לכולם יש ניסיון ואם כן, בכמה שנות ניסיון מדובר.

בהצלחה!

darkness18

New member
אני דווקא ממליץ על זה עם הכיתות הגדלות

מניסיון, (עשיתי את הקורס לבחינה שהייתה בפברואר) הרמה של המורים מאוד טובה, הגודל של הכיתה לא מפריע, בסופו של דבר כל מי ששם שם את מיטב כספו על הקורס ולכן אין הפרעות כאלו או אחרות שיכולות להיות בקורסים אחרים שבהם מי שנמצא שם לא בא באמת כדי ללמוד. מעבר לזה התכנים שלהם מאוד טובים, יש אפליקציה לפלאפונים שמאוד נוחה לשימוש ואפשר ללמוד בעזרת אוצר מילים, יש הסברים מפורטים לכל השאלות והכמות פשוט מטורפת (כמו גם האיכות, כמעט ולא נתקלתי בשאלות שיש בהן טעות).
בנוסף, המורים עצמם הרבה יותר פנויים וקשובים אלייך כי זה המקצוע היחיד שלהם ולא "השלמת הכנסה" כמו שקורא ברוב המכונים האחרים - ניתן לקבוע אם המורה סוג של שיעור "אחד על אחד" במקרה הצורך כשיש נושא שאתה מתקשה בו, משהו שאני לא חושב שתקבל במקומות אחרים (אמנם לא ניצלתי את זה אבל המורה כל הזמן הדגיש את זה כאופציה למי שצריך)

מה עוד... את החיבורים בודקים לך אנשי מקצוע שעברו דבר או שניים בחיים הקשורים לתחום ולא המורים עצמם שברוב המקרים היכולת שלהם לבדוק חיבור היא מקרית בהחלט.

דבר אחרון... כל ההסברים לשאלות נמצאים באתר האינטרנט, ורק שם, מלבד שזה חוסך דפים בכמויות מסחריות, זה הרבה יותר נוח לעבור על הסבר כשהוא מולך במקום אחר ולא באותו הספר וצריך לזגזגז בינהם, ובנוסף מכיוון של ההסברים באתר, בשאלות הקשות, יש הסברים מצולמים (מדובר על מאגר של כמה מאות שאלות כאלו) שבהם יש מורה שממש מסביר איך הוא פותר את השאלה בדיוק כמו שהמורה מסביר בכיתה.

(ולא, אני לא מקבל כסף על ההודעה הזאת).

שיהיה בהצלחה בכל מקרה.

lior653

New member
תודה רבה לעוזרים, אבל...

תכלס ההתלבטות שלי (ואני אכתוב שמות של מכונים כי אחרת זה סהכ דיון תאורטי יפה אבל בלי תכלס) היא בין קידום לבין high q מישהו למד בשניהם? יודע להשוות ביניהם? מה ההבדל ביניהם תכלס?

אם נחרוג מעט ונדבר בשמות

הייקיו זה דוגמה למכון שעלה על טריק שיווקי מעניין: נתמחר את המוצר שלנו במחיר גבוה במיוחד ואנשים יחשבו שהם מקבלים מוצר יוקרתי.

אין דרך אחרת להסביר את מחיר הבסיס המופקע של הקורס הזה שהרי העלויות של הקורס אמורות להיות נמוכות בהשוואה למכונים הגדולים:
בהייקיו שכר המורים הממוצע (גם תוך שקלול של מספר התלמידים בכיתה) אמור להיות נמוך ממכונים גדולים כמו גבע, סמארט וקידום.
בהייקיו אתה עלול לקבל מדריך חסר ניסיון לחלוטין שקיבל ציון של כ-700 בלבד בבחינה (אני מכיר כזה). במכונים האחרים זה לא יכול לקרות.

לגבי קידום, המדריכים בעלי ניסיון של 4 שנים לפחות.
ההסברים התיאורטיים והפתרונות לתרגילים המופיעים בספרי הלימוד הם מהטובים בשוק אך השאלות בספר הן לעיתים מעל רמת המבחן.

למעלה